۲ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۵۴
کد خبر: 84827424
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

وقتی هندوانه به قیمت کمتر از آب عرضه می‌شود

۲ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۵۴
کد خبر: 84827424
وقتی هندوانه به قیمت کمتر از آب عرضه می‌شود

تبریز-ایرنا- قیمت کاهشی هندوانه در هفته های اخیر موجب تعجب بسیاری از هموطنان شده و این محصول پرطرفدار در ارزان شدن قیمت، صاحب رکورد شده است.

به گزرش ایرنا، قیمت هر کیلوگرم هندوانه که کمتر تا حدود یک ماه پیش تا ۱۰ هزار تومان هم به فروش می‌رسید، اکنون به حدود ۲ هزار تومان رسیده، به طوری که برخی مواقع خریدار با شک و تردید به فروشنده نگاه می کند و هر لحظه انتظار دارد که بگوید اشتباهی رخ داده است.

هندوانه کاران معتقدند هزینه ای را که برای تولید محصول کشاورزی پرداخت می کنند، خیلی بالاتر از قیمت بازار است و اکنون هندوانه به قیمت کمتر از آب در آذربایجان شرقی عرضه می شود. 

یکی از خریداران هندوانه که از کاهش قیمت هندوانه متعجب و خوشحال بود و باورش نمی شد، به فروشنده می گوید: «چون به افزایش قیمت ها عادت کرده ایم، قیمت ۲۰۰۰ تومان را با ۲۰ هزار تومان اشتباه گرفته بودم، شرمنده! حالا که این قدر ارزان شده به جای یک هندوانه چند هندوانه شیرین بده».

یکی دیگر از خریداران که از قیمت مندرج بر روی مقوای نصب شده بر بالای پیکان وانت مطمئن نبود، داشت دنبال قیمت دیگری می گشت، وقتی فروشنده علت کنجکاوی و گشتن او را پرسید، گفت:«والا ما هر میوه ای را که برای خریدش پیاده می شویم، با یک قیمت دیگری مواجه می شویم که به غیر از قیمت مندرج است؛ مثلا زیرش کوچکتر می نویسند قیمت نیم کیلو فلان هزار تومان یا قیمت فروش یک کارتون یا قوطی فلان هزار تومان و در واقع خریدار را فریب می دهند؛ البته یکی ۲ سال است این نوع فروش فریبکارانه به ترفند برخی  میوه فروشان دوره گرد تبدیل شده است».

برخی دیگر هم کاهش قیمت هندوانه را به فال نیک می گیرند و می گویند انشالله با افزایش تولید بیش از نیاز جامعه امکان کاهش قیمت کالاها نیز تا این حد وجود دارد و این موضوع می تواند الگوی مناسبی برای سایر میوه ها، محصولات کشاورزی و دیگر کالاهای تولیدی باشد.

البته برخی دیگر، از منظر کشاورزی و منابع آب این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهند و معتقدند در کشوری که با کمبود آب مواجه است، چگونه این میزان تولید هندوانه وجود داشته است؛ چون هندوانه محصول آب بر بوده و از طرف دیگر قابلیت صادرات به سایر کشورها به خصوص کشورهای مجاور را نیز دارد اما به هر حال به لحاظ کاهش قابل توجه قیمت در ایام داغ تابستان جای تقدیر دارد و باید به فال نیک بگیریم.

البته برخی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی، نوسان در صادرات هندوانه به خصوص به کشور عراق را عامل اصلی کاهش قیمت هندوانه در بازارهای داخلی می دانند. 

کاهش قیمت هندوانه پیام های متفاوتی را برای شهروندان و مسئولان به همراه دارد که این پیام ها حاوی نکات مهم مثبت و منفی فراوانی است که باید حتی در مسائل مدیریتی و تولید نیز مورد توجه قرار گیرد.

وقتی هندوانه به قیمت کمتر از آب عرضه می‌شود

کاهش کشت محصولات آب بر از سیاست‌های جهادکشاورزی در عرصه کشاورزی متناسب با تغییرات اقلیمی است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشت هندوانه با توجه به آب بر بودن محصول در الگوی کشت استان قرار ندارد بر این اساس کشت هرگونه هندوانه خودسرانه می باشد و برنامه ریزی برای کشت و فروش آن وجود ندارد و مسئولیت کشت و عدم فروش آن برعهده خود کشاورز می باشد.

علی رخ افروز گفت: متوسط جهانی آبی که برای تولید یک کیلوگرم هندوانه مورد نیاز است حدود ۲۳۵ لیتر بوده ولی در ایران این شاخص حدود ۳۰۰ لیتر است. یعنی در کشور یک هندوانه ۳.۵ کیلویی در حدود یک مترمکعب آب مصرف می‌کند تا به بار بنشیند.متوسط جهانی آبی که برای تولید یک کیلوگرم هندوانه مورد نیاز است حدود ۲۳۵ لیتر بوده ولی در ایران این شاخص حدود ۳۰۰ لیتر است. یعنی در کشور یک هندوانه ۳.۵ کیلویی در حدود یک مترمکعب آب مصرف می‌کند تا به بار بنشیند.

وی افزود: کاهش کشت محصولات آب بر از جمله سیاست‌های جهادکشاورزی در عرصه کشاورزی متناسب با تغییرات اقلیمی می باشد، کاهش کشت هندوانه به عنوان یکی از محصولات آب بر در دستور کار سازمان قرار دارد.

رخ افروز ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی و اتفاقاتی که در کشورمان رقم خورده است، محدودسازی کشت محصولات آب بر در دستورکار سازمان قرار گرفته و علاوه بر این، سعی می‌شود با روش‌هایی از جمله افزایش عوارض، صادرات این گونه محصولات غیر اقتصادی شود.

وی یادآور شد: هندوانه یکی از محصولاتی است که محدود سازی سطح زیر کشت آن در دستور کار قرار دارد، با کاهش سطح زیر کشت هندوانه، زمین‌های مازاد به سمت تولید نهاده‌های دام و طیور یا دانه‌های روغنی هدایت می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین گفت: در آذربایجان شرقی ۷۸۰ هکتار بصورت دیم و آبی هندوانه کشت شده و با ۳۶هزار و ۵۰۰ تن تولید این محصول در در رتبه ۲۵ کشور قرار دارد. 

۷۸۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی زیر کشت هندوانه است

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سطح زیرکشت هندوانه در استان ۷۸۰ هکتار در شهرستان های میانه، خدا آفرین و جلفا است که به صورت آبی و در بعضی از شهرستان ها به صورت دیم از جمله شهرستان هریس و مرند و غیره بصورت محدود کشت و تولید می شود. 

جلال رحیم زاده خاطر نشان کرد: کاهش کشت محصولات آب بر از جمله سیاست‌های جهادکشاورزی در عرصه کشاورزی متناسب با تغییرات اقلیمی می باشد، کاهش کشت هندوانه به عنوان یکی از محصولات آب بر در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی و اتفاقاتی که در کشورمان رقم خورده است، محدودسازی کشت محصولات آب بر در دستورکار سازمان قرار گرفته و علاوه بر این، تلاش می‌شود با روش‌هایی از جمله افزایش عوارض، صادرات این گونه محصولات غیر اقتصادی شود.

وی اضافه کرد: هندوانه یکی از محصولاتی است که محدودسازی سطح زیر کشت آن در دستور کار قرار دارد، با کاهش سطح زیر کشت هندوانه، زمین‌های مازاد به سمت تولید نهاده‌های دام و طیور و یا دانه‌های روغنی هدایت می‌شوند.هندوانه یکی از محصولاتی است که محدودسازی سطح زیر کشت آن در دستور کار قرار دارد، با کاهش سطح زیر کشت هندوانه، زمین‌های مازاد به سمت تولید نهاده‌های دام و طیور و یا دانه‌های روغنی هدایت می‌شوند.

رحیم زاده همچنین یادآور شد: در سال های گذشته با توجه به اینکه قیمت تضمینی خرید گندم پایین بود لذا کشت هندوانه بیش از گندم مورد اقبال کشاورزان قرار داشت و نگرش سودجویانه مالکان اراضی و نادیده‌گرفتن ارزش آب و خاک نقش اساسی داشت ولی با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم انگیزه کشاورزان برای کشت گندم بالا رفته است.

گزارش: پیمان پاکزاد 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha