کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصارف آب در کشاورزی مشکل تالاب‌ها را حل می‌کند

شهرکرد - ایرنا - معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به اینکه کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصارف آب در حوزه کشاورزی به حل مشکل تالاب‌ها و تامین آب شرب منتهی می‌شود، گفت: باید بپذیریم که در مدیریت منابع آبی چندان نتوانسته‌ایم خوب عمل کنیم.

به گزارش ایرنا، مجتبی ذوالجودی روز چهارشنبه در حاشیه آیین تکریم و معارفه مدیران اداره کل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره شرایط زیست‌محیطی دریاچه ارومیه و علل خشکیدگی این دریاچه  افزود: وقوع ۲ سال خشکسالی پی‌درپی موجب شده است تا شرایط برای مدیرت منابع آبی در محدوده این دریاچه دچار مشکل شود.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بیشترین هدر رفت را در مصرف آب دارد، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست در جلساتی با جهاد کشاورزی به دنبال راهکارهای عملیاتی همچون تغییر گونه‌های کشت برای کاهش مصرف آب در این حوزه است تا مشکلات تالاب‌ها و همچنین دریاچه ارومیه نیز رفع شود.

ذوالجودی اجرای راهکارهای عملیاتی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و مدیریت صحیح منابع آبی را، اقدامی فراسازمانی خواند و یادآور شد: سازمان حفاظت محیط‌زیست با جدیت به دنبال افزایش تعامل‌ها و اجرای راهکارها است.

معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست همچنین درباره تامین حقابه دریاچه ارومیه از سوی وزارت نیرو و میزان محقق شده آن در یک سال اخیر نیز اظهار داشت: این سازمان با کمک مراجع دانشگاهی میزان حقابه‌ها را تعیین و بارها در مراحل مختلف آن را به طور رسمی اعلام کرده است اما با توجه به اینکه وزارت نیرو نیز با بروز خشک‌سالی‌ها در تامین آب بخش‌های مختلف مشکل دارد پیش‌بینی می‌شد کمتر از ۲۰ درصد از حقابه زیست‌محیطی تامین شود و حداقل ۸۰  درصد از آن محقق نشده و بهتر است مدیریت بهتری در این حوزه شکل بگیرد.

ذوالجودی اظهار امیدواری کرد با تامین حقابه و اجرایی شدن برنامه‌های ستاد ملی احیا دریاچه ارومیه، شرایط آن بهبود یابد.

وی در ادامه درباره تدوین طرح جامع تالاب‌ها نیز گفت: حدود ۳۶ تالاب کشور در ۲۵ دسته‌بندی به عنوان تالاب‌های با اهمیت و موردنظر کنوانسیون رامسر شناخته شده‌اند که برای هرکدام از آن‌ها برنامه‌هایی در حال تدوین است.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه نمی‌خواهیم برنامه‌های تدوین‌شده تنها بر روی کاغذ باقی بماند، تصریح کرد: وظایف هر یک از دستگاه‌های مرتبط همچون دانشگاه‌ها و مراکز علمی، جهاد کشاورزی و شرکت آبفا در حال احصا و بررسی است و جلساتی نیز در همین زمینه با این مجموعه‌ها برگزار شده است.

وی موضوع تالاب‌ها را محدود به مطالبه ملی ندانست و اظهار داشت: ثبت آن‌ها به عنوان تالاب‌های با اهمیت، موجب شکل‌گیری مطالبات بین‌المللی نیز خواهد شد و سعی می‌شود برنامه‌ای مدون بر اساس استاندارهای بین‌المللی برای تالاب‌های کشور تنظیم، نهایی و اجرایی شود.

ذوالجودی تامین حقابه تالاب‌ها را به عنوان دومین اولویت پس از تامین آب شرب در حوزه مدیریتی منابع آب بیان کرد و گفت: دولت، وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط‌زیست به دنبال تحقق حقابه هاست تا بعد از ۲ سال خشک‌سالی، شرایط نامساعد تالاب‌ها و وضعیت سخت اقلیمی پشت سر گذاشته شود.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط‌زیست همچنین درباره اقدامات این سازمان در بخش دریاها و سواحل نیز گفت: با توجه به موارد قانونی، صنایع آب‌بر باید در سواحل جنوبی کشور استقرار یابند و این استقرار زمانی می‌تواند به نحو شایسته انجام شود که مطالعات کاربردی تکمیل شود از این رو سازمان در حال انجام مطالعات پهنه‌بندی سواحل برای استقرار صنایع است.

وی با اشاره به اینکه پهنه‌بندی سواحل برای استقرار صنایع با توجه به میزان اثرگذاری زیست‌محیطی با همکاری مراکز دانشگاهی، متخصصان و گروه‌های مردمی در حال تهیه است، گفت: تلاش می‌شود در کمترین زمان نتایج این اقدام به عنوان یک کار جمعی به دولت‌مردان ارائه شود.

به گزارش ایرنا، در آیین معارفه مدیرکل جدید حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از خدمات هشت‌ساله شهرام احمدی تقدیر و سعید یوسف پور به عنوان سرپرست این اداره استانی معرفی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha