مرتضی سعیدی به عنوان مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع) منصوب شد

مشهد- ایرنا- روز پنجشنبه طی مراسمی مرتضی سعیدی به عنوان مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع) منصوب شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مشاور عالی بنیاد بین المللی فرهنگی‌ هنری امام رضا (ع) عصر پنجشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌ هنری امام رضا (ع) گفت: بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌ هنری امام رضا (ع) تنها نهاد برآمده از بدنه دولت جمهوری اسلامی با مصوبه هیات وزیران از سال ۱۳۹۱ است که در کنار دستگاه‌هایی مانند آستان قدس رضوی و نهادهای فرهنگی، مسئولیتش گسترش فرهنگ رضوی است که این مسئولیت را برعهده دارد و تاکنون ۱۹ جشنواره برگزار شده و ما در حال برگزاری بیستمین دوره جشنواره هستیم.

سید جلال فیاضی افزود: علاوه‌برآن فعالیت‌های تفریحی، هنری، ادبی و پژوهشی در فضای مجازی و رسانه‌ای زیادی نیز در این راستا برگزار شده‌ که همه این فعالیت‌ها به صورت ستادی و با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: ارتباط بین آستان قدس رضوی و بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع)، یک ارتباط اجتناب‌ناپذیر است و رهبر معظم انقلاب می‌فرماید که آستان قدس دارای ظرفیت عظیم فرهنگی از جمله کتابخانه و مرکز اسناد و نیز موسسات بسیار فعالی است که می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی استفاده شود.

عبدالحمید طالبی افزود: امتداد اجتماعی آثار مربوط به آستان قدس مهم است که رهبر فرزانه انقلاب در این‌ خصوص فرموده اند «سیره و سبک رضوی را به خانه‌های مردم وارد کنید» که در این راستا ما با تمام وجود اقدام می‌کنیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تسهیلاتی که دارد می‌تواند به ما کمک کند تا این اجتماعی‌سازی و جریان‌سازی را نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح بین‌الملل گسترش دهیم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم فرمایشات از امام رضا (ع) استفاده کنیم باید زمینه‌های اجتماعی آن را نیز فراهم کرد که این امر با انتخاب یک مسیر درست زندگی مبتنی بر توحیدگرایی و احیاگری عقلانیت علم و علم‌آموزی است.
به موضوع سبک زندگی که مورد نظر رهبر معظم انقلاب بوده و هست کم پرداخته‌ایم چرا که بحث تعارض بین سبک زندگی اسلامی و سبک زندگی غیرالهی است.

رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار کرد: کمبودی که همه از آن رنج می‌بریم؛ بحث اخلاق، استمرار اخلاق، تعیین حقوق و کرامت انسانی، تقویت انسجام اجتماعی، حمایت از خانواده با اخلاق اجتماعی است که بسیاری از آموزه‌های حضرت رضا (ع) و اهل‌بیت علیه‌السلام می‌تواند حلال بسیاری از مشکلات اجتماعی کنونی خانواده های ما باشند.

وی افزود:  امیدواریم یک دیپلماسی فرهنگی در سطح بین‌الملل، با آن توانمندی‌هایی که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وجود دارد طراحی شود تا در گسترش گفتمان تمدن نوین اسلامی بر مبنای سیره و فرهنگ امام رضا(ع) بتوانیم خدمت درخور شأنی را داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اکنون بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) به سمت کارهای هنری رفته که خوب است این هنر هم برمبنای پژوهش و مستنداتی باشد که شاید مردم خیلی از آن اطلاع ندارند.

بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع)  تنها نهاد متصل به مفاهیم رضوی و امام رضا(ع) در دولت است

مشاور ارشد معاون اجرایی ریاست جمهوری و عضو هیئت‌ امنای بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌ هنری امام رضا(ع) نیز در این مراسم گفت: بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع)  تنها نهاد متصل به مفاهیم رضوی و امام رضا(ع) در دولت است. ساختمان و بنای کنونی این بنیاد در شأن و درخور این بنیاد نیست و باید برای آن فکری کرد.

سید وحید موسویان افزود: نکته اول این است که یکی از نکاتی که این بنیاد باید مدنظر داشته باشد، تقویت و توجه کالبد مشهدالرضا است چراکه این شهر عنوان کلانشهر را به خود گرفته و این می‌تواند بستر و زیرساخت نمایه‌ها و اقدامات متصل به امام رضا (ع)، بیرون از سیستم سازمان باشد.

وی ادامه داد: مشهدالرضا که مدیریت شهری محوریت آن را به‌عهده دارد می‌تواند با ایجاد تعامل گسترده میان بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع ) شورای شهر و شهرداری مشهد  گام‌های بلندی برداشت و سازه های متصل به فرهنگ رضوی را خلق و تولید کند و این شهر را به یک الگو برای سایر شهرها تبدیل کرد.

مشاور ارشد معاون اجرایی ریاست جمهوری اظهار کرد: امروز خواسته و اراده ما عرصه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و این که اقدامات فرهنگی پیوست اجتماعی داشته باشد است، چرا که این امر از مطالبات رهبر معظم انقلاب است و بهترین پیوست اجتماعی در خود ساختار متصل به منابع انسانی آستان قدس حضرت رضا(ع) به اسم خادم یاری در سراسر کشور  است و هنر این است که ما در دولت بتوانیم این ۲ را به‌هم متصل کنیم و اکنون این ظرفیت موجود است.

وی با بیان این که بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع ) می‌تواند یک بنیاد در تراز گام دوم انقلاب باشد، افزود: اکنون ما در عبور از سومین سال صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و فرصت‌ها دارند از دست می‌رود و با حرف و سخنرانی به‌تنهایی نمی‌شود سازه‌های تمدنی را در افق گفتمان انقلاب اسلامی تولید کرد و به دنیا ارائه داد، لذا اکنون که ما در عصر اربعین و عصر تمدن‌سازی شیعه هستیم، باید از ظرفیت های این بنیاد برای این تمدن سازی استفاده کرد.

در گام دوم انقلاب باید از وجود بابرکت امام رضا بهره برد

مدیرعامل جدید بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) نیز در این مراسم با بیان اینکه این شروع خدمت بارگاه مقدس علی‌ بن‌ موسی‌ الرضا را به فال نیک می‌گیرم، گفت: برای مبارزه با نظام شرک باید همه سرمایه خویش را به میدان مبارزه آورد و جز سرمایه‌ای ارزشمندتر از امام علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) که به فرموده رهبر معظم انقلاب امام رضا(ع) ولی‌نعمت مادی و معنوی ماست ما به امام رضا(ع) در گوشه‌ای از صدر تاریخ نمی‌پردازیم و ایشان را در گوشه‌ای از تاریخ صدر اسلام محصور نمی‌کنیم بلکه از این منبع فیض الهی برای حل مسائل فرهنگی‌، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی انقلاب اسلامی و جهان اسلام و غلبه بر حوادث روزگار مدد می‌گیریم.

مرتضی سعیدی زاده افزود: اینک که ما در گام دوم انقلاب اسلامی وارد دومین مرحله خودسازی جامعه‌پردازی و تمدن سازی شده‌ایم و باید بتوانیم  از این انسان کامل و ولی‌نعمتی که در اختیار ما قرار گرفته‌است بهره‌وری کامل داشته باشیم؛ چرا که امروز جامعه ما تشنه معنویت و اخلاق است؛ معنویت به معنی برجسته کردن ارزش‌های اخلاقی و معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل، ایمان و اعتماد و نفس، اخلاق به معنی فضیلت‌هایی همچون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، سعادت، راست‌گویی، شجاعت و اعتمادبه‌نفس است.

وی ادامه داد: دریای بی‌پایان امام علی‌ بن‌ موسی‌ الرضا منبع فیض الهی و لایزال الهی برای رسیدن جامعه ما به ساحل امن و امان سبک زندگی سالم اسلامی است و امروز جهان تشنه معارف ناب جمهوری اسلامی، تشنه معنویت عظیم و تشنه سبک زندگی اسلامی است که امام رضا(ع) به عنوان عالم آل‌محمد و سیره ایشان و معارفی که به‌جا گذاشتند، راهنمای خوبی برای برای نجات بشریت از ظلم فساد و بی‌عدالتی است.

سعیدی زاده اظهار کرد: ما با تاسی از معارف رضوی و توسعه فرهنگ رضوی در جهان اسلام و حوزه بین‌الملل بایستی دایره محبین اهل‌بیت را در جهان توسعه دهیم و شبکه جوانان و خادمان رضوی را در سطح جهان اسلام و عرصه بین‌الملل گسترش دهیم که شرط احیای این امر در کلام امام است که فرمودند سخن گفتن با زبان فطرت مردم است و زبان فطرت زبان کرامت، عبودیت انسان، عدالت و صدق است چرا که امام رضا(ع) امام صدیق است و شهید است ما محاسن کلام اهل‌بیت عصمت و طهارت را بایستی با زبان فطرت تبلیغ کنیم.

وی اضافه کرد: تبلیغ در این زمینه به معنی اخص تبلیغ است یعنی رساندن حقایق و واقعیت به گوشه جهان با زبان هنر و از بستر رسانه چرا که درواقع ماموریت بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع) دیپلماسی فرهنگی عمومی و انقلاب اسلامی بر پایه شخصیت، سیره و معارف امام رضاست.

سعیدی زاده ادامه داد: ما نیاز داریم تا بین هنر و اصحاب فکر و اندیشه در چگونگی بروز هنر ارتباط و تعامل ایجاد کنیم اما رسانه مهم‌ترین ابزار جنگ قدرت‌ها در دنیاست چرا که امروز آرایش رسانه‌ای فرهنگی در مقابل جمهوری اسلامی ایران آرایشی پیچیده، متنوع، متکثر، فنی و پیشرفته است و ما در بنیاد بین‌المللی امام رضا باید خود را در این هماوردی رسانه‌ای به فناوری‌های به‌روز رسانه‌ای و سرمایه نوآور و خلاق مجهز کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha