به گزارش خبرنگار ایرنا، صولت مرتضوی شامگاه جمعه در نشست شورای اداری استان مرکزی افزود: اقدامات کارشناسی و برنامه ریزی های لازم درخصوص این سفر انجام شده که ماحصل این اقدامات و تلاش ها ۲۲۴ توافق با ۳۰ دستگاه اجرایی دولتی و حاکمیتی است.
وی تاکید کرد: این توافقات ۵۰ مورد در حوزه زیربنایی، ۲۰ مورد در حوزه بهداشت و درمان، ۳۹ مورد آب، خاک و کشاورزی، ۶۵ مورد فرهنگی و آموزشی است که در حوزه صنعت و معدن و اجتماعی و اشتغال توافقات متنوعی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در حوزه صنایع بزرگ و کوچک معادل ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تامین منابع مالی و بانکی برای ایجاد اشتغال صورت گرفته و درخصوص پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج نیز یک هزار و ۳۶۸ میلیارد تومان لحاظ شده است.
معاون اجرایی رییس جمهور اظهار داشت: طرح های عمده استان، تکمیل و بهسازی ۱۸ طرح راهسازی، آزادراهی، بزرگراهی، راه اصلی و فرودگاهی است، همچنین برای ایجاد ۱۴ هزار واحد مسکن شهری و ۴ هزار مسکن روستایی، تامین مالی طرح های بیمارستانی، پنج فضای آموزشی، رفاهی، دانشگاهی و تکمیل طرح بهداشتی، تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی، تکمیل فضاهای آموزشی و تحقیقاتی در استان، ایجاد و بهسازی مسکن اعتباراتی پیش بینی شده است.
مرتضوی ادامه داد: ۵۰ میلیارد تومان برای تامین جهیزیه و یک هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی همچنین تامین منابع مالی، تکمیل و تجهیز هفت خانه خلاق و نوآوری و توسعه طرح های فناوری و دانش بنیان، تکمیل و تجهیز فضاهای ورزشی روستایی و شهری و ۲۴۰ میلیارد تومان از محل منابع متمرکز وزارت نفت برای طرح های کوچک در راستای مسئولیت اجتماعی تامین اعتبار لازم صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در حوزه ارتباطات مردمی رییس جمهور با ایجاد میزخدمت در استان فعالیت های چشمگیری انجام شده است، گفت: سامانه سامد بسیار فعال و نزدیک به ۲۵ هزار تماس ثبت کرده و شمار مراجعات و مکاتبات مردمی بسیار بالا بوده است، همچنین در اراک ۲۹ میزخدمت تدارک شده است.
معاون اجرایی رییس جمهور خاطرنشان کرد: در تمام حوزه های انتخابیه درخصوص پاسخگویی به نیازها عدالت رعایت شده و منابع مالی و تسهیلات مناسبی برای استان پیش بینی شده است و امید است با هم افزایی و همراهی مدیران و مردم و نمایندگان در سفرهای آینده بخش اعظمی از مشکلات را پاسخگو باشیم.
معاون وزیر نفت نیز در این نشست با اشاره به افتتاح پتروشیمی خمین گفت: بهره برداری از شرکت پتروشیمی خمین نماد خودباوری بود و این طرح با سرمایه گذاری بخش خصوصی به میزان ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و هفت و نیم میلیون نفر ساعت در واحد انجام شد که زمینه اشتغال ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و یک هزار و ۲۰۰ نفر را به صورت غیر مستقیم فراهم میکند.
"مرتضی شاه میرزایی" با بیان اینکه محصول تولیدی پتروشیمی خمین، پلی پروپیلن است، گفت: محصول راهبردی آن ۱۷ درصد مصرف صنایع پایین دست کشور را تامین کرده و خوشبختانه ۹۲ درصد نیروهای بومی در این طرح فعال هستند.
وی با اشاره به بازدید از پتروشیمی و پالایشگاه شازند نیز گفت: ایجاد چند طرح زیست محیطی مناسب در کنار این مجموعه ها هدفگذاری شده و انجام مسئولیت های اجتماعی از سوی صنایع مورد تاکید است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و نماینده ویژه رییس جمهوری در شهرستان اراک نیز بیان کرد: در استان مرکزی صنعت و محیط زیست در هم تنیده و دود آلودگی ها به چشم مردم می رود، انتظار می رود درآمد صنایع در راستای رفع مشکلات زیست محیطی مصرف شود و در استان نیز در محل دیگری هزینه نشود.
علی سلاجقه افزود: نباید توسعه صنایع در اطراف شهر اراک صورت گیرد و باید تقویت صنایع دانش بنیان مدنظر باشد.
وی تاکید کرد: در بررسی و بازدیدها از شهرستان اراک موضوع درگیری یک روستا با اوقاف مطرح شد که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
نظر شما