مریم هاشمی در گفتوگو با ایرنا درباره کسب رده ششمی تیم والیبال جوانان دختر در آسیا، اظهار داشت: هرچند جوانان دو پله ارتقا پیدا کردند اما شرایط همانند گذشته است و آنها براساس قرعهکشی ارتقا پیدا کردند. رقبای ما همواره چین تایپه و تایلند بودند و در مرحلهای که نیاز بود تا جزو چهار تیم برتر شویم، برابر این تیمها دوباره شکست خوردیم. همواره برابر چین و ژاپن باختیم و کره جنوبی هم ۳ بر صفر تیم جوانان را نابود کرد. در کل ارتقایی در جایگاه والیبال جوانان ندیدم.
وی با اشاره به تعدد دلایل عدم پیشرفت تیمهای رده پایه، گفت: بازیکنان رده جوانان چه چیزی را بررسی کردند. آنها تصور کردند که در مسابقات قهرمانی آسیا به راحتی جزو چهار یا پنج تیم برتر قاره کهن میشوند. همه سرمربیان همان تکنیکها را به بازیکنان یاد میدهند اما در زمان نیاز بازیکنان نمیتوانند آن تاکتیک یا تکنیک را در زمین اجرا کنند. باید روی شرایط روانی و اعتماد به نفس بازکنان کار شود.
سرمربی سایپا یادآور شد: به عنوان کارشناس والیبال عنوان میکنم که مربیان پایه خوبی داریم اما رده نوجوانان در آسیا هم کاری نکرد. در چندین جلسه از تمرینات الکساندرا کمپدلی سرمربی تیم ملی والیبال زنان شرکت کردم و تمریناتی که در رابطه با اصول کاری پایه بازیکنان انجام میدهد تاکنون هیچ یک از مربیان انجام ندادند. این موضوع را میتوان به راحتی از روی عملکرد بازیکنان دید.
وی اضافه کرد: ادعایی روی ردههای پایه ندارم و فردی که هدایت تیمهای پایه را متقبل میشود باید شرایط پیشرفت را برای آنها مهیا کند. به جای آنکه فدراسیون والیبال رده بزرگسالان را به دست سرمربی خارجی دهد باید برای ردههای پایه سرمربی خارجی استخدام کند زیرا اهمیت این ردهها بیشتر است. ادامه این روش توفیری ندارد و تیم ملی والیبال زنان با مردان خیلی متفاوت است. تیم ملی نه پشتوانه دارد و نه تکنیک خوب. باید در ردههای پایه به روز شویم. اگر کمپدلی یک یا دو سال هدایت ردههای پایه را برعهده بگیرد، تغییری در والیبال زنان رخ میدهد. درباره نتایج و عملکرد رده بزرگسالان نظری ندارم زیرا این امر منوط به مسابقات پیشرو است اما کمپدلی با اصلاح تکنیکها میتواند در رده پایه تاثیرگذار باشد.
هاشمی خاطرنشان کرد: متاسفانه نمیخواهیم بپذیریم که تحولی در والیبال زنان باید رخ دهد. هشت سال تیمهای پایه مربیان ایرانی داشتند، مگر تحولی رخ داده است؟! سرمربیان ایرانی حاضر نیستند کنار کمپدلی بایستند تا آموزش ببینند. مگر چه مشکلی دارد. مربیانی که هدایت تیمهای باشگاهی را در لیگ برتر برعهده دارند بسیار در بازیکن سازی تاثیرگذار هستند، باید سرمربیان کنار کمپدلی بایستند و ارتباط خوبی با او بگیرند تا در نتایج تغییری ایجاد شود. من یک درصد تغییر هم در رده پایه ندیدم.
وی تاکید کرد: بازیکنان ایران باید از نظر حرکت، تغییرات و چابکی مانند بازیکنان تایلند و دیگر تیمها تغییر کنند. هر بار که یک سرمربی تیمهای رده پایه را به مسابقات می برد، کسی در فدراسیون نمیگوید چه شد و همه چیز تمام میشود و باز همان نتایج سال قبل در سال آینده تکرار میشود. پدیده بلوریزاده اطلاعات خوبی درباره سیستم بدنسازی و چابکی دارد و ما مربیان هرچقدر به این بازیکنان فشار بیاوریم باز هم زمانی موفق میشویم که بازیکن بتواند این سیستم را در زمین پیاده کند.
سرمربی سایپا ادامه داد: باید به دنبال این برویم که بازیکنان ما چه مشکلاتی دارند. شاید ارزیابی این مسایل به تیم کمک کند. انتقادهای سازنده به رشد بازیکنان کمک خواهد کرد. اگر با همین روند پیش برویم، عقب میمانیم و به هیچ عنوان حتی در رده ششم آسیا هم نمیمانیم و به ردههایی پایینتر و بدتر می رسیم و دیگر نمیتوانیم حرکتی کنیم.
وی درباره شرایط لیگ برتر گفت: سهمیه ملیپوشان بسیار برای هر تیم کاهش یافته است. ابتدا اعلام کردند که هر تیم میتواند چهار ملیپوش بزرگسال جذب کند و ما هم بر همین مبنا پیش رفتیم. هفته گذشته اعلام کردند که میتوانیم پنج بزرگسال، دو جوان و دو نوجوان را جذب کنیم. هر چند این موضوع مزایایی دارد و ملیپوشان میتوانند در تیم های بیشتری حضور یابند. در نهایت ۶ تیم با هم رقابت یکسان و سختی خواهند داشت. اکنون منتظر جلسه قرعهکشی هستیم و دهه اول مهر ما لیگ برتر والیبال زنان شروع میشود و متتظر قرعهکشی و حضور تیمهای مختلف هستیم تا برنامهریزیهای لازم انجام شود و بتوانیم به باشگاه شرایط خود را اعلام کنیم.
نظر شما