۱۰۰ کیلومتر باند دوم در خراسان جنوبی امسال تکمیل می‌شود

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: یک سوم اعتبارات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی به حوزه راه‌های استان اختصاص یافته است و ۱۰۰ کیلومتر باند دوم راه تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت روز یکشنبه در جلسه شورای معاونین استانداری که به‌صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر کشور برگزار شد، افزود: ما به راه‌های استان به‌طور ویژه پرداخته‌ایم زیرا خراسان جنوبی در زمینه زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه راه‌ها عقب‌ماندگی‌های سنتی دارد.

وی گفت: دوبانده‌سازی راه‌ها و کریدورهای اصلی خراسان جنوبی همیشه از مطالبات گروه‌های مرجع و مردم این استان بوده که در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

استاندار خراسان جنوبی از در دست اقدام بودن ۵۸۰ کیلومتر باند دوم راه در سراسر استان خبر داد و افزود: ۵۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی نیمه دوم سال گذشته به بهره‌برداری رسید و ۱۰۰ کیلومتر دیگر در صورت تامین اعتبار، آماده آسفالت است و اجرای آن در برنامه سال جاری استان قرار دارد.

وی گفت: پیگیر تامین آب از خلیج فارس و دریای عمان، احداث بزرگراه‌ها و اجرای طرح نهضت ملی مسکن به عنوان طرح‌های زیربنایی، کلیدی و مهم استان هستیم.

قناعت با اشاره به طرح‌های کلیدی و زیربنایی در دست اجرا اظهار داشت: یکی از این طرح‌های زیربنایی پروژه راه‌آهن بیرجند - قاین - یونسی است که بخشی از کریدور جنوب به شمال محسوب می‌شود.

وی افزود: کل مسیر ریلی بیرجند به یونسی، ۲۷۱ کیلومتر است که در ۲ قطعه ۳۲ کیلومتری و ۵۸ کیلومتر زیرسازی‌ شده، ۱۸۱ کیلومتر در دستور کار قرار دارد و پیشرفت فیزیکی کل طرح ۱۵ درصد است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: برآورد مالی کل این پروژه چهار هزار میلیارد تومان است که تامین ۱۰ درصد آن با وزارت راه و شهرسازی، ۲۰ درصد با شرکت احداث راه‌آهن بیرجند - قاین - یونسی به عنوان پیمانکار و ۷۰ درصد یعنی ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان نیز با صندوق توسعه ملی خواهد بود.

وی گفت: به منظور تامین این حجم اعتبار، کنسرسیسوم بانکی با مشخص شدن سهم هر بانک‌ تشکیل شده که برخی بانک‌ها همراهی لازم را ندارند لذا به‌صورت مستمر پیگیر هستیم که این طرح بزرگ و ملی در استان رقم بخورد.

تامین ۹۲۰ هکتار اراضی مورد نیاز نهضت ملی مسکن

قناعت اجرای طرح نهضت ملی مسکن را از دیگر برنامه‌های زیربنایی خراسان جنوبی ذکر کرد و افزود: تا ۲۲ تیر امسال بیش از ۷۴ هزار متقاضی در استان داشتیم که از این تعداد ۳۰ هزار نفر واجد شرایط معرفی شده‌اند.

وی گفت: آماده‌سازی اراضی مورد نیاز در ۳۱ شهر استان به مساحت ۹۲۰ هکتار انجام شده و سهمیه ما در چهار سال اول اجرای طرح نهضت ملی مسکن ۴۰ هزار و سالانه احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی است.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه همه اراضی مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن برای چهار سال تامین شده، ادامه داد: خراسان جنوبی در زمینه شاخص‌های تامین اراضی طرح نهضت ملی مسکن رتبه دوم کشور را کسب کرده است.

وی کمبود آب را یکی از چالش‌های جدی خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: در این خصوص به‌جد پیگیر طرح انتقال آب از خلیج فارس به خراسان جنوبی برای استفاده صنایع هستیم و با پیگیری‌های انجام شده امیدواریم در هفته دولت امسال شاهد آغاز عملیات اجرایی و لوله‌گذاری این طرح در استان باشیم.

قناعت افزود: پیگیر طرح انتقال آب از دریای عمان برای خراسان جنوبی هم هستیم، پیگیری‌ها و مکاتبات با رئیس جمهور و وزارت نیرو صورت گرفته تا از محل اجرای این طرح که برای تامین آب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده، متمم برای خراسان جنوبی هم در نظر گرفته شود.

۲۱۵ معدن و کشاورزی فعال در خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی در نشست با وزیر کشور به ظرفیت‌های معدنی این استان اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی با داشتن ۲۱۵ معدن فعال، رتبه هشتم و به لحاظ ارزش معادن رتبه چهارم کشور را دارد.

وی عنوان کرد: براساس نتایج طرح آمارگیری سال ۹۷، تعداد ۲۱۵ معدن فعال در استان شناسایی شده که ۹۵ درصد دارای مدیریت بخش خصوصی و پنج درصد دارای مدیریت عمومی هستند.

قناعت با بیان اینکه هفت هزار و ۴۰۰ نفر در معادن استان مشغول فعالیت هستند گفت: خراسان جنوبی به لحاظ شاغلان معادن در حال بهره‌برداری، رتبه سوم کشور را دارد.

وی با اشاره به وجود هفت هزار رشته قنات در خراسان جنوبی که آب مورد نیاز ۲۵ درصد بخش کشاورزی و شرب استان را تامین می‌کند اضافه کرد: سه هزار و ۸۰۰ چاه عمیق و نیمه عمیق در خراسان جنوبی وجود دارد که ۷۳ درصد میزان تخلیه سالیانه منابع آبی استان از این محل انجام می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: دام سبک با ۲۹ درصد، باغداری با ۲۶ درصد و زراعت با ۲۵ درصد بیشترین سهم را در زمینه بهره‌برداری کشاورزی خراسان جنوبی دارند.

وی با بیان اینکه رتبه اول تولید زرشک و عناب، رتبه دوم تولید زعفران و رتبه پنجم تولید گل نرگس کشور از آن خراسان جنوبی است تصریح کرد: وجود چرخه کامل تولید گوشت مرغ، ذخایر غنی ژنتیکی دام و پرورش ۱۵ درصد شتر کشور از دیگر ظرفیت‌های خراسان جنوبی در زمینه پرورش دام و طیور است.

پرونده ثبت جهانی سه اثر تاریخی در دست بررسی

قناعت با بیان اینکه خراسان جنوبی ۲ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و طبیعی شناسایی شده دارد گفت: بیش از ۹۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و چهار اثر تاریخی استان، ثبت جهانی شده است.

وی خاطرنشان کرد: پرونده کاروانسراهای خراسان جنوبی نیز تکمیل شده و در یونسکو در حال بررسی است همچنین پرونده‌های قلعه‌های تاریخی و کهن استان، آسبادها و باغ و عمارت تاریخی رحیم‌آباد بیرجند برای ثبت جهانی در دست اقدام است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: ۴۰ رشته صنایع دستی در خراسان جنوبی وجود دارد که برخی فعال و دارای محصولاتی تولیدی صادراتی هستند.

وی از تشکیل قرارگاه عفاف و حجاب استان با دستور وزیر کشور نیز خبر داد و گفت: خراسان جنوبی در این زمینه جزو استان‌های پیشرو انتخاب شده و شورای امر به معروف و نهی از منکر هم با موضوع حجاب و عفاف جلساتی داشته است.

انتقاد از دوگانگی نرخ باروری استان

قناعت با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کشور، از دوگانگی نرخ باروری توسط ثبت احوال و مرکز آمار در خراسان جنوبی انتقاد کرد و گفت: برای استفاده از تسهیلات و مزایای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نباید نرخ باروری در استان‌ها بالاتر از ۲.۵ درصد باشد.

وی افزود: اما نرخ باروری در خراسان جنوبی۲.۳ از طرف مرکز آمار اعلام شده و در برخی موارد از جمله آزمون‌های استخدامی، سازمان ثبت احوال کشور نرخ باروری استان را ۲.۷ اعلام می‌کند که این موضوع باعث می‌شود بانوان از مزایای این قانون برخوردار نشوند.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در این خصوص باید از اطلاعات مرجع که همان آمار و اطلاعات مرکز آمار کشور است، استفاده شود تا بانوان ما بتوانند از مزایای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بهره‌مند شوند.

وی همچنین با اشاره به اینکه پرداخت عواید حاصل از سوخت مرزنشینان خراسان جنوبی از سال ۱۳۹۹ قطع شده است گفت: این موضوع اعتراض مرزنشینان را در پی داشته لذا درخواست ما این است که پیگیری‌های لازم از سوی دستگاه‌های متولی انجام شود.

لزوم تکمیل جاده ترانزیتی ماهیرود - فراه

استاندار خراسان جنوبی روند احداث جاده ترانزیتی مرز ماهیرود به استان فراه در افغانستان را کند ارزیابی کرد و گفت: تکمیل این محور از درخواست‌های تجار و مسئولان این کشور در دیدارهای مختلف است که باید اعتبار مورد نیاز اجرای طرح به‌موقع پرداخت شود.

وی تامین اعتبار حق‌الزحمه همیاران بازار در استان را از سطح ملی مطالبه کرد و افزود: تداوم رصد بازار استان ضرورت دارد همچنین نیاز به تداوم همراهی همیاران بازار داریم که باید حق‌الزحمه آنان به‌موقع پرداخت شود.

قناعت اظهار داشت: با توجه به وجود تورم در جامعه، درخواست ما اعطای تسهیلات مناسب به واحدهای صنفی خراسان جنوبی برای تامین اقلام اساسی استان است.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت آرد در بازار آزاد، برخی مشاغل خانگی استان را دچار مشکل کرده، گفت: اغلب این افراد زنان سرپرست خانوار و نان‌آور خانواده هستند که درخواست ما تخصیص آرد برای این افراد به‌صورت یارانه‌ای است.

رنگ‌بندی شهرها تجدید نظر شود

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان ادامه داد: براساس رنگ‌بندی جدید در هفته جاری شهرستان بیرجند هم قرمز شد و بیرجند و فردوس در وضعیت خیلی پرخطر قرار دارند.

وی اظهار داشت: علاوه بر سرایان، شهرستان‌های قاینات و نهبندان هم در فهرست مناطق نارنجی (پرخطر) قرار گرفته‌اند.

قناعت گفت: شهرستان‌های بشرویه، درمیان، خوسف، زیرکوه و طبس همچنان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند و سربیشه تنها شهرستان آبی خراسان جنوبی است.

وی با بیان اینکه جلسات استانی ستاد کرونا از ۲ هفته قبل شروع شده است افزود: باید درخصوص اعلام وضعیت رنگ‌بندی شهرها تجدید نظر شود چرا که با ۴۵ بیمار کرونایی در استان ۲ شهرستان ما قرمز اعلام شده که این موضوع با توجه به جمعیت پایین استان نیاز به تجدید نظر دارد.

وزیر کشور هم در جمع‌بندی این نشست با اشاره به موضوع دوگانگی نرخ باروری در خراسان جنوبی گفت: نرخ باوری ۲.۷ استان مایه امیدواری است و جای تبریک دارد، در این خصوص اطلاعات ثبت احوال به دلیل به‌روز بودن ثبت وقاع حیاتی، موثق‌تر است و اطلاعات مرکز آمار متعلق به چندین سال قبل است.

احمد وحیدی با بیان اینکه پرداخت حق‌الزحمه همیاران بازار پیگیری می‌شود اضافه کرد: درخصوص اختصاص آرد به مشاغل خانگی و سرپرستان خانوار هم پیگیری می‌شود که سهمیه خاصی با کنترل فرمانداری در نظر گرفته شود.

وی گفت: تکمیل جاده ماهیرود به استان فراه افغانستان نیز موضوع مهمی است و دنبال خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha