میانگین ذخیره آب  سدهای استان اصفهان تنها۲۵ درصد ظرفیت است

اصفهان - ایرنا - مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان میانگین پرشدگی و ذخیره آب سدهای استان را ۲۵ درصد برآورد کرد و گفت : بررسی وضعیت سدهای استان نشان می‌دهد که  میزان پرشدگی سدها نسبت به میانگین بلند مدت با کاهشی معادل ۶۶ درصد مواجه بوده است.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان روز دوشنبه به نقل از احسان الله امینی افزود: مجموع ذخیره آب سدهای بزرگ این استان ۳۳۵ میلیون مترمکعب است که نسبت به ابتدای تابستان روند کاهشی دارد.

وی افزود : ذخیره سد مخزنی زاینده رود با ظرفیت طبیعی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون متر مکعب است که اکنون  به ۲۸۷ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی با بیان این که ذخیره آبی سد زاینده رود نسبت به سال گذشته ۱۴درصد کاهش داشته است، ادامه داد: در مقایسه با بلندمدت (۵۰ سال)، ذخیره آب این سد ۶۹ درصد کاهش یافته است.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان به وضعیت سد گلپایگان اشاره کرد و گفت: این سد در حال حاضر ۱۰میلیون مترمکعب آب ذخیره داشته است و حجم آن نسبت به سال گذشته در مدت زمان مشابه ۲۸ درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت ۴۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی افزود: ذخیره سد قره‌آقاچ سمیرم به ۲۱میلیون مترمکعب رسیده است.

امینی با بیان این که ذخیره سد حنای سمیرم تا امروز به ۶.۸میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: حجم این سد نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد کاهش و در مقایسه با بلند مدت ۳۸ درصد کاهش ذخیره آبی دارد.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان ادامه داد: سد خمیران در تیران و کرون تا امروز ۴.۱ میلیون مترمکعب ذخیره آبی داشته است که نسبت به سال گذشته پنج درصد کاهش داشته است.

امینی افزود: سد باغکل واقع در خوانسار نیز هم اکنون ۱.۷ میلیون مترمکعب آب دارد و بر این اساس حجم آبی سد باغکل در مقایسه با سال قبل ۲۲درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر وضعیت منابع آب استان خواستار صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش‌های استان شد و افزود: صرفه جویی و استفاده بهینه از آب را در همه بخش‌ها از جمله آب شرب، صنایع، کشاورزی ضروری است.

سد زاینده‌رود به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین‌کننده آب شرب، محیط‌زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha