به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین امیرخانی عصر دوشنبه در مراسم تجلیل از برگزیدگان سومین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر در قزوین افزود : مفاهیم و معارف متعالی فرهنگ ایرانی باید از مجرای هنر متعالی خوشنویسی به دنیا معرفی شود.
وی اظهار داشت: هنر خوشنویسی از گذشتههای دور در عرصههای مختلف زندگی مورد نیاز بوده و در نوشتار متون علمی، فلسفی، تاریخی کاربرد ویژهای داشته است.
امیر خانی تصریح کرد : خوشنویسی تجسم اعتدال و زیبایی است که این اعتدال هم از طریق فرم و نقش به هنرمند منتقل میشود.
این هنر برجسته خوشنویسی تاکید کرد : ما به عنوان هنر ملی، شاگرد مکتب ادیان، فرهنگ و معرفت هستیم و به روایات و مطالب عشق و ارادت و ایمان داریم اما با دنیایی که با این معارف ناآشناست باید به گونه ای ادبیات را تنظیم کنیم که این هنر برای آنان نیز پذیرفتنی باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شخصیت امیرالمومنین با عظمت بوده و در تشریح این شخصیت برای جوانان اضافه کرد: دنیای امروز دنیای گفت وگوست و با گفت وگو می توان جایگاه با عظمت ایشان را تبیین کرد؛ جشنواره غدیر نیز گامی برای به تماشا کشیدن مخاطب در برابر عشق به این امام بزرگوار است.
امیر خانی ادامه داد: هنر این مقام را دارد که به بخش انسانی وجود ما الهام می بخشد و روح انسان را صیقل می دهد تا پذیرای معارف عقلانی شود و لازمه این مقام با هم بودن است.
وی افزود : همه انسانها در طول تاریخ به دنبال این بودند که انسانیت را بیابند چرا که مشکلات ما بیشتر شده و سیر و سلوک کمتر شده است.
این استاد خوشنویس با اشاره به نظریات اهل تسنن و تشیع نسبت به معرفی امیرالمومنین تصریح کرد: امیر المومنین دارای صفات و کمال انسانی است این نظریه تسنن، فلسفه و اخلاق، مکتب است و شخصیت امیرالمومنین مصداق واقعی یک حاکم حکیم است، شخصیتی که سرلوحه آن عدالت است و این تعریف یک سنی است.
این هنرمند برجسته تاکید کرد : در نگاه تشییع، علی (ع) وصی و ولی و سلطان کرم و سخا است و در اشعار شاعران بسیار آمده است. لذا در بیام خصوصیات آن امام همام لازم است تا حقایق با شفافیت کامل برای جوانان تبیین شود.
وی افزود: ما به عنوان شیعه باید در معنا به بخشی که واقعیت دارد توجه کنیم و این واقعیت از هر تعریف و مبالغه ای برتر است و این حقیقت است که موجب می شود مخاطب جذب شود.
امیرخانی با اشاره به برگزاری جشنواره دوسالانه خوشنویسی به میزبانی قزوین گفت: دوام یک دوسالانه خوشنویسی به مدت شش دوره از اهمیت زیادی برخورد دار است و می تواند برای همه کسانی که در عرصه های مختلف فعالیت می کنند سرمشق باشد.
وی یاد آور شد: جای هنر و فرهنگ در کشور خالی است و مشکلات موجود به این دلیل است که قلب ما شفاف نیست، هنر پنجره ای است که نگاه ما به زیبایی ها بتواند مهربانی ایجاد کند.
قزوین - ایرنا- استاد برجسته خوشنویسی در کشور با بیان اینکه خوشنویسی باید به عنوان یک میراث گرانقدر جایگاه خود را حفظ کند، گفت : قزوین از جایگاه درخشانی در عرصه خوشنویسی برخوردار است.
نظر شما