به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، «راشد الغنوشی» گفت: نبود اجماع امروز خطری قریب الوقوع برای تونس است و این کشور نیاز مبرمی به شخصیتی توافقی مانند مرحوم «محمد باجی قائد السبسی» رئیس جمهور اسبق تونس دارد.
رئیس جنبش النهضه تونس افزود که این کشور قطعا نیازمند به یک چهره توافقی به خاطر بالا بردن روحیه شهروندی، همکاری و وحدت ملی است.
وی به نقش قائد السبسی در موفقیت انقلاب تونس از طریق نظارت او در سال ۲۰۱۱ برای سازماندهی اولین انتخابات آزاد و عادلانه در تاریخ این کشور پرداخت و گفت که سیاست اجماعی که او با «النهضه» اتخاذ کرد تونس را به نماد دموکراسی در جهان عرب تبدیل کرد و این کشور توانست جوایز بین المللی زیادی کسب کند.
روز دوشنبه مردم تونس برای همه پرسی برای پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور به پای صندوقهای رأی رفتند؛ در حالی که مخالفان این همه پرسی را تحریم کرده بودند.
هیأت نظارت بر انتخابات تونس دوشنبه شب اعلام کرد که درصد مشارکت شهروندان این کشور در همه پرسی تا ساعت ۲۲ به وقت محلی حدود ۲۷ درصد بوده است.
«قیس سعید» از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد) سال ۲۰۲۱ میلادی مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
مخالفان قیس سعید او را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهور وقت) تونس منجر شد متهم میکنند، اما قیس سعید میگوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.
چندی پیش «منصف المرزوقی» رئیس جمهور اسبق تونس (بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴) خواستار تحریم همهپرسی قانون اساسی این کشور توسط مردم تونس شد و گفت که «کودتا باید متوقف شود و کسی که کودتا کرده و کسانی که با آن همراه هستند باید محاکمه شوند و مسیر دموکراسی به کشور بازگردانده شود».
نظر شما