تداوم موج جدید کرونا تا یک ماه آینده در هرمزگان/ دارو به میزان لازم موجود است

بندرعباس - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان گفت: با توجه به روند موجود، انتظار می روند موج جدید کرونا  چهار تا ۶ هفته آینده در استان ادامه داشته باشد و امیدواریم پس از آن شاهد کاهش مبتلایان و افراد بستری باشیم.

دکتر حسین فرشیدی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: موارد ابتلا در حال حاضر بسیار گسترده است و روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ بیمار جدید بستری می‌شوند.

وی تصریح کرد: هرچند در حال حاضر برای بستری و درمان بیماران مبتلا به کرونا، کمبود دارو و تخت نداریم اما باید پیش بینی‌های لازم انجام شود.

دکتر فرشیدی یادآور شد: نتیجه تست کرونای حدود ۴۵ درصد افراد مثبت است و افراد زیادی نیز وجود دارند که با وجود علائم بیماری به پزشک و مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند که این دسته از افراد در صورت تداوم علائم بیش از سه روز، حتما باید معاینه و درمان شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: استفاده از ماسک، تزریق به موقع واکسن کرونا و یادآورهای بعدی آن و پرهیز از حضور در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها، اصلی ترین عوامل پیشگیری از کرونا است اما شاهد کاهش رعایت موارد یاد شده هستیم.

این مقام پزشکی در پاسخ به پرسشی درباره عوارض واکسن‌ها اظهار داشت: در یک طرح پژوهشی ارتباط همه فوتی‌ها با واکسن کرونا در حال بررسی است که هنوز به مرحله نتیجه گیری نرسیده است اما آنچه به اثبات قطعی رسیده، فوتی بیشتر و نیاز به داروی بیشتر و زمان طولانی‌تر بستری در بیمارستان در بین افرادیست که واکسن نزده‌اند.

گسترش آموزش پزشکی از شرق تا غرب هرمزگان

دکتر فرشیدی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به آغاز  آموزش عالی در برخی رشته ها  در بستک، میناب و بندرلنگه از این فعالیت ها به عنوان جهش آموزش پزشکی در استان نام برد.

وی توضیح داد که در میناب مجوز آموزش در رشته‌های بهداشت خانواده، مبارزه با بیماری ها و فوریت های پزشکی انجام شده است و تا سال آینده پرستاری و مامایی نیز اضافه خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: در بستک نیز پیش از این رشته مامایی وجود داشت که در دفترچه کنکور امسال، مبارزه با بیماری‌ها و بهداشت خانواده اضافه خواهد شد و در بندرلنگه نیز، فوریت‌های پزشکی رشته جدید آموزشی خواهد بود.

اجرای طرح دارویار در هرمزگان، بدون تخلف

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به آغاز طرح دارویار از ۲۳ تیرماه امسال، اظهار داشت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون حتی یک مورد تخلف دارویی در استان ثبت نشده است.

دکتر غلامرضا فرشیدفر یکی از اهداف اصلی این طرح را جلوگیری از ادامه قاچاق دارو به دیگر کشورها دانست و گفت: با توجه به مجاورت هرمزگان با استان‌های مرزی، اجرای این طرح در استان اهمیت ویژه‌ای دارد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: طرح دارویار نه تنها هیچ هزینه اضافه‌ای برای بیماران ایجاد نکرده بلکه ۳۶۶ قلم داروی مورد نیاز افراد دارای بیماری مزمن مانند مبتلایان به فشارخون و دیابت، تحت پوشش بیمه قرار گرفت و بیماران با دریافت یک نسخه الکترونیک، می‌توانند تا سه بار و هر بار برای ۲ماه، داروی مورد نیاز خود را از داروخانه ها بگیرند.

وی خاطرنشان شد: در این طرح ۱۱۹ قلم دارو نیز بدون نیاز به نسخه تحت پوشش قرار گرفت.

فرشیدفر درپاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درخصوص میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها اظهار داشت: مصرف آنتی بیوتیک‌ها در هرمزگان بیش از میانگین کشوری است که اصلاح این رویه مستلزم بررسی دلایل و آموزش همگانی و همکاری بیشتر پزشکان و مراکز درمانی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha