به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز پنجشنبه در گردهمایی خادمان امام حسین(ع) با عنوان "یک عمر نوکری" که در مصلای امام خمینی(ره) شهرکرد برگزار شد، اظهار داشت: جهاد تبیین موضوعی است که رهبر معظم انقلاب آحاد جامعه را نسبت به آن موظف و مکلف کردهاند و انجام آن را به عنوان یک جهاد مشخص کردند.
وی در تعریف رسالت تبیینگری، تصریح کرد: تبیین به معنای تبلیغ بیان معارف اسلامی است و از آنجا که در گذشته کوتاهیهایی در خصوص بیان معارف دین صورت گرفته باید این کاستیها را جبران کرد و از سوی دیگر برنامههای دشمن، ضرورت اهمیت جهاد تبیین را چند برابر کرده است.
امام جمعه شهرکرد با طرح این سوال که چه چیزی را باید تبیین کرد و باید بر روی چه مسائلی متمرکز شد؟، تصریح کرد: هم باید مصادیق را بهتر بشناسیم و هم باید تمرکز خود را بر آن بیشتر معطوف کنیم و کار تبلیغی خود را متقنتر، صحیحتر و موثرتر انجام دهیم.
نکونام اظهار داشت: یکی از مواردی که بسیار مهم است و از ضرورتها به شمار میرود و باید بر آن تمرکز جدی داشته باشیم مساله غدیر و ولایت است چرا که یک هزار و ۴۰۰ سال است که در مورد آن کاستی صورت گرفته و حق غدیر ادا نشده و محتوای غدیر بازگو نشده و تنها به یک جشن اکتفا شده است.
وی مصداق دوم معارف انقلاب اسلامی را تبیین کارکرد و کارایی بعد سیاسی دین عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی بُعد سیاسی را از متن دین استخراج کرد و وارد میدان کرد.
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری، مصداق سوم در جهاد تبیین را سبک زندگی اسلامی دانست و افزود: این مهم به شدت در معرض خطر است چرا که سبک زندگی غربی زوایای زندگی ما را تهدید میکند و باید برای مقابله با آن تا میتوان سبک زندگی دینی را تبلیغ و تبیین کرد.
نکونام همچنین تبیین معارف عاشورایی را از دیگر مصادیق معارف اسلامی عنوان کرد و گفت: معارف عاشورایی را باید به روز ارائه داد و اگر چه روضه و گریه اصل است اما معارف نباید کمرنگ شود و باید در متن برنامهها قرار گیرد.
وی اقامه عدالت را از معارف ریشهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: در این خصوص هم بد عمل شده و هم بد تبلیغ شده است و باید گفت که بیشترین ظلم نسبت به این موضوع شده است این در حالی است که سخن مستمر رهبر معظم انقلاب اقامه عدالت و باید به گفتمان و مطالبه تبدیل شود.
نکونام ادامه داد: توحید، طاغوتزدایی و نفی استکبار از دیگر معارف انقلاب اسلامی که در حقیقت به این موضوع نیز ظلم شده است و برخی در داخل روی به استکبار میآورند.
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری، استقلال را از دیگر معارف کلیدی انقلاب اسلامی برشمرد و گفت:تعامل با کشورهای آزاده دنیا به معنای نفی استقلال نیست.
نکونام با اشاره به نقش مردم در عرصههای مختلف کشور، مردمی بودن را از دیگر ویژگیهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: انقلاب اسلامی با مردم به اینجا رسیده و با آنها به آرمانهای آینده خود میرسد اما برخی با بد عمل کردن مردم را دلسرد میکنند.
وی امیدآفرینی را از دیگر معارف انقلاب اسلامی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب هم تاکید زیادی بر این مهم دارند اما برخی خیلی تلاش دارند مردم را ناامید و مایوس کنند و امید را از جامعه بگیرند.
امام جمعه شهرکرد خاطرنشان کرد: توجه به اصل خانواده و جایگاه زن، تبیین کارآمدی نظام اسلامی، توجه به جمعیت برای تداوم انقلاب اسلامی، حفظ اجتماع و وحدت،امر به معروف و نهی از منکر از دیگر مصادیق معارف انقلاب اسلامی است که همگان نسبت به آن تکلیف دارند.
تشکیل کارگاههای تخصصی هیاتهای مذهبی در استان
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین اظهار داشت: خادمان هیاتهای مذهبی دارای ارکان متعددی هستند که در این فرصت تلاش شد تا با برپایی کارگاههای مختلف برای سوگواری ایام ماه محرم و صفر و بصیرت افزایی در این ایام خود را آماده کنیم.
حجت الاسلام مهدی طاهری ادامه داد: کارگاه روحانیت به عنوان طلائیهداران هیاتهای امام حسین(ع)، کارگاههای مداحان، مسئولان هیاتها، قاریان و تلاوت کنندگان قرآن کریم، شعرا ، روضههای خانگی و روضههای محله و کارگاههای بانوان و کودکان از جمله کارگاههای شکل گرفته در گردهمایی خادمان امام حسین(ع) است.
طاهری با اشاره به نقش بانوان و به ویژه دختران در هیاتهای مذهبی، تصریح کرد: ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت استان را دختران تشکیل میدهند که توان زیادی دارند و میتوان از این ظرفیت بر برگزاری باشکوه آیینهای ماه محرم و صفر بهره گرفت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین بر ضرورت برپایی حسینیههای ویژه کودکان تاکید کرد و گفت: سرود سلام فرمانده نمونه موفقی از نقش کودکان و همراهی والدین با آنها بود از این رو تصمیم گرفته شده تا در هیاتهای مذهبی به کودکان نیز نقش دهیم و آنها را با معارف اهل بیت(ع) بیش از پیش آشنا کنیم.
طاهری همچنین به برپایی روضههای محله در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: روضه خانگی که از قدیم مرسوم بود ظرف ۲ سال اخیر به سبب شیوع کرونا کمرنگ شد و جای آن را روضههای محله در فضاهای باز گرفت.
نظر شما