به گزارش خبرنگار ایرنا، همانطور که هواشناسی استان البرز از چند روز پیش مکرر از وقوع بارش های تندری و سیلاب در ارتفاعات استان خبرداد، وقوع بارش و سیلاب در جاده کرج و - چالوس و شهرستان طالقان دور از انتظار نبود.
موضوعی که سبب شد تا تمام دستگاه های اجرایی و امدادی از جمله هلال احمر ، اورژانس ، راهداری و حمل و نقل جاده ای ، نیروی انتظامی و در مجموع مدیریت بحران استانداری البرز همه به خط شوند تا ضمن پیشگیری از مخاطرات در صورت بروز حادثه، امدادرسانی صورت گیرد.
به هرحال شدت بارش ها به حدی بود که به این سادگی مهار سیلاب امکان پذیر نبود و طوفان و بارش تندری همراه با وزش باد شدید و رعدو برق کار خود را انجام دادند که نتیجه آن به سیلابی مخرب در محورهای ارتباطی کوهستانی و روستاهای اطراف انجامید.
با این اوصاف، این بار سیلاب در روستاهای حصیران ، مرجان ، مهران و پراچان شهرستن طالقان حلقه زد و ناریان را در گل و لای فرو برد تا جائیکه اگر چه خطر از بیخ گوش روستائیان گذشت اما صفا و زیبایی را از خانه های روستایی گرفت و مخروطه ها و گل و لای به ارتفاع بیش از چهار متر برجای گذاشت.
برخی جاده های روستایی نیز زیر مخروطه ها مدفون تا جائیکه ۱۸ نقطه ارتباطی در طالقان دچار حادثه شد اما این سیل نیز ۴۰ دستگاه خودرو را بلعید و به ابنیه ها هم آسیب جدی وارد کرد.
شهرستان طالقان به مرکزیت طالقان، یکی از شهرستانهای استان البرز در کشور ایران است که از شمال با استان مازندران، از شمالغربی با منطقه الموت، از جنوب با شهرستان ساوجبلاغ و از جنوب غربی با فشگلدره و شهرستان آبیک همجوار است.
منطقه کوهستانی طالقان به عنوان شهرستانی صد در صد گردشگری در ۹۰ کیلومتری شهر کرج قرار گرفتهاست.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان البرز اعلام کرد: در جریان بارندگی پنجشنبه شب و بامداد جمعه، ۱۸ نقطه از راه های روستایی شهرستان طالقان دچار آسیب شد که با تلاش راهداران این محورها ترمیم بازگشایی شد.
علی زندی اضافه کرد: در جریان بارندگی شب گذشته هشت نقطه از جاده کرج - چالوس در حوزه استان البرز نیز دچار آسیب شده که راهداران در حال بازگشایی این محور هستند.
وی ادامه داد: البته این محور در حوزه استان مازندان نیز دچار آسیب شده که راهداران این استان نیز در حال عملیات بازگشایی مسیر می باشند.
با اینکه حادثه سیل طالقان و جاده کرج - چالوس در این موقع از سال تازگی ندارد اما نکته حائز اهمیت اینکه هنوز شهرها و روستاهای استان البرز در برابر چنین حوادثی ایمن سازی نشده و یاحداقل از گذشته تاکنون موضوع سیل و خشم طبیعت در این مناطق جدی گرفته نشده است.
۲۸ تیرماه سال ۹۴ بود که بارش تندری در مدت زمان ۱۱ دقیقه روستای سیجان را در غم بزرگ عزیزان و خسارت کلانی فرو برد، حادثه ای که هشت نفر کشته و ۱۰۰ دستگاه خودرو سبک و سنگین را نابود کرد ضمن آنکه زیر ساخت های روستا را به ویرانی کشید.
چالاکی ستاد مدیریت بحران البرز در سیل ناریان
اگر چه شدت ، سرعت و گسترده سیلاب شامگاه پنجشنبه و بامداد جمعه هفتم مردادماه ۱۴۰۱ به مراتب بیشتر از حادثه سال ۹۴ سیجان بود اما مدیریت بحران به سبب آمادگی قبلی و سرعت عمل دستگاه های اجرایی موجب شد که روستائیان حادثه دیده و رنجیده از سیل ، مهربانی دولت یار و امدادگران تحت زعامتش را به خوبی احساس کنند به طوریکه امدادگران و گروه های جهادی بلافاصله در بدترین شرایط جوی در ناریان و سایر مناطق آسیب دیده از سیل حاضر شدند و به خدمات رسانی پرداختند.
با این وجود مجتبی عبداللهی استاندار البرز نیمه های شب گذشته و با تشدید شرایط بارش ها و بروز سیلاب نگران از وضعیت مردم در منطقه سیلابی شهرستان طالقان، تمام مجموعه مدیریت بحران استان را بسیج و فرماندهی کرد تا بلکه بتوان حداقل از تلفات این سیلاب های دهشتناک جلوگیری کنند.
خوشبختانه اطلاعرسانی بهنگام از بروز سیل و مدیریت رفت و آمد در منطقه گردشگری طالقان موجب گردید که تاکنون آماری از تلفات انسانی سیلاب گزارش نشود و استاندار البرز لحظاتی پیش برای بررسی دقیقتر میزان خسارات سیلاب راهی روستاهای به روستاهای سیل زده پراچان، خیکان و ناریان طالقان شد.
از نیمه شب گذشته علیرغم شروع بارش های سیل آسا در شهرستان طالقان و بروز سیلاب در روستاهای مختلف این شهرستان، خوشبختانه تاکنون گزارشی از تلفات جانی دریافت نشده ولی زیرساخت های این شهرستان همچون ۲ پل ارتباطی تخریب و آب وارد خانه های مردم روستاییان شد.
از همان زمان و با گزارش بروز سیلاب در این شهرستان، علاوه بر دستگاه های اجرایی خدمات رسان همچون هلال احمر و مدیریت بحران استانداری و شهرستان، گروه های گروه های جهادی نیز پای کار خدمت رسانی به مردم آمدند به طوریکه ۱۵ گروه جهادی در حال خدمات رسانی به مردم این منطقه شده اند.
بر اساس گزارش ها این سیلاب ابتدا در روستاهای حصیران و مرجان رخ داده و پس از آن چهار روستای دیگر از جمله مهران و پراچان نیز دربر داشته است و اکنون سیلاب وارد خانه های مردم روستای ناریان شده است.
همچنین سیلاب تعدادی از جاده های روستایی را در اثر سنگ و گل و لای مسدود و تعدادی بصورت سطحی مجروح نیز در پی داشته است.
علیرغم تمام هشدارها به مسافران، سیلاب حدود ۴۰ دستگاه خودروی پارک شده مسافران را البته بدون سرنشین با خود برده است.
با تلاش راهداران البرزی ۱۸ نقطه آسیب دیده در راه های روستایی شهرستان طالقان رفع مشکل شده و تمام راه های روستایی این استان باز است.
جاده کرج - چالوس همچنان بسته
سیل شب گذشته سبب ریزش کوه و سنگ در چند هشت نقطه از جاده کرج - چالوس در محدوده استان البرز و چند نقطه دیگر آن در محدوده استان مازندران شده این جاده همچنان بسته است و تلاش راهداران برای پاکسازی مسیر ادامه دارد.
از شب گذشته با شروع بارش های سیل آسا و بروز سیلاب، خبرگزاری ایرنا در مرکز استان البرز نیز به صورت مرتب اخبار مرتبط با این حادثه را منتشر کرده است.
مدیرکل هواشناسی استان البرز نیز پیش از این با بیان اینکه از روز پنجشنبه تا روز دوشنبه هفته آینده بارش های تندری همراه بار رعدو و برق و احتمال بارش تگرگ در پیش رو داریم ، گفت: برهمین اساس هشدار سطح نارنجی در سطح استان صادر شده است.
آرش بهاروند احمدی افزود : تحلیل آخرین الگوهای پیش یابی حاکی از تداوم فعالیت سامانه بارشی تا اواخر وقت دوشنبه هفته آینده در استان است که به دلیل ماهیت تندری و فعالیت محلی این سامانه رگبار و رعدوبرق ، تگرگ ، وزش باد و گردوخاک ، بالا آمدن آب رودخانه ها و مسیل های فصلی در استان البرز شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: آب گرفتگی موقت معابر شهری ، بالا آمدن آب رودخانه ها و مسیل های فصلی ، کاهش میدان دید و لغزندگی سطح جاده ها از مخاطرات این شرایط جوی است.
خطر سیل همچنان به قوت خود باقی است
همانطور در گزارش هواشناسی آمده است البرزی ها طی امروز و سه روزآینده همچنان باید آمادگی خود را حفظ کنند چرا که بارش های تندری تا دوشنبه در این استان پیش بینی شده و مخاطرات آن هم به اطلاع مردم و دستگاه های اجرایی رسانده شده است.
بر این اساس معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج از شهروندان و گردشگران خواست تا هشدارهای وقوع سیل راجدی بگیرند و تا روز دوشنبه ۱۰ مردادماه به حواشی رودخانه ها و ارتفاعات البرز سفر نکنند.
غفور قاسم پور روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: به دنبال تغییرات اقلیمی و وقوع گسترده سیل در نقاط مختلف کشور از روز گذشته در محور گردشگری کرج، چالوس نیز طغیان رودخانه ها و ایجاد سیلاب های آغاز شده است.
وی بیان داشت: احتمال وقوع سیلاب وجود دارد و شهروندان و گردشگران نیز از حضور در ارتفاعات شمالی عظیمیه و سفر به خارج از شهر در جاده های کرج ، چالوس و آتشگاه پرهیز کنند.
قاسم پور همچنین هشدار داد: اتراق گردشگران در حاشیه رودخانه خروشان کرج و محور کرج ، چالوس خسارات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت، بنابراین مردم عزیز توصیه ها را جدی بگیرند و سفرهای غیر ضروری خود را به زمان دیگری موکول کنند.
نظر شما