به گزارش ایرنا، تغییر و تحولات فدراسیون وزنهبرداری موجب شده تا بسیاری از کارشناسان نسبت به آینده این رشته امیدوار باشند زیرا حضور قهرمانان جهان و المپیک در راس این فدراسیون و تیمهای ملی موجب شده تا شاهد بازگشت شمار زیادی از پیشکسوتان این رشته به فدراسیون باشیم. حسین مقامی سرپرست دبیری فدراسیون وزنهبرداری از این تغییر و تحولات به عنوان یک شوک روحی و روانی در وزنهبرداری ایران یاد کرد. وی گفت: تفکر جوان فدراسیون موجب انگیزه تیم نوجوانان و نوجوانان شد و نتیجه این شوک هم کسب عنوان نایب قهرمانی وزنهبرداری آسیا با کمترین اختلاف ممکن بود.
متن کامل گفت و گوی خبرنگار ورزشی ایرنا با دبیر فدراسیون را در زیر میخوانیم:
تیم مدیریتی جدید در کمتر از یک ماه توانست ۱۱ وزنهبردار را به ازبکستان اعزام کند. برنامه فدراسیون برای این اعزام چه بود؟
تغییر تحولات مدیریتی در فدراسیون زمانی انجام شد که حدود یکماه تا مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا در تاشکند ازبکستان زمان باقی مانده بود. در این مدت کوتاه تیم مدیریتی توانست زمینه حضور ۱۱ وزنهبردار را در ازبکستان فراهم کند. همچنین در کمتر از یکماه احتمال تغییر و تحول آنچنانی در برنامههای آمادهسازی تیم وجود نداشت اما با تدبیر سجاد انوشیروانی سرپرست فدراسیون و سایر قهرمانان ملی، تیم با یک شوک روانی و انگیزه مضاعف، راهی مسابقات ازبکستان شد. همچنین در راس تیمهای پایه کادر فنی جدید انتخاب شدند. اعزام تیم نوجوانان و جوانان با هدف کسب سکوی تیمی و امتیازی بود و بر همین اساس موضوع کیفیگرایی و مرغوبیت مدال در اولویت قرار گرفت. همچنین ۲ مدالآور المپیک (سلیمی و انوشیروانی) به همراه تیم به تاشکند اعزام شدند که خود موجب انگیزه برای نوجوانان و جوانانی شد.
تغییر یا اضافه کردن چند وزنهبردار میتوانست به قهرمانی ایران منجر شود. چرا این کار انجام نشد؟
وزنهبرداری یک رشته انفرادی و رکوردی است اعزام باید به گونهای باشد که اولویت کسب خوشرنگترین مدال باشد. اگر ورزشکار بهترین مدال را کسب کند میتواند در امتیاز تیمی هم کمک کند. در مسابقات بزرگ مانند المپیک هم تمرکز بر روی مدال انفرادی است. اگر هدف رسیدن به سکو تیمی باشد این کار راحت انجام میشود در گذشته نیز این کار انجام میشد. فدراسیون میتوانست با اعزام یک یا ۲ وزنهبردار دیگر به راحتی از ازبکستان عبور کند. اختلاف تنها یک امتیاز بود. اما اعزام براساس رسیدن به مدال، انگیزه وزنهبرداران را چند برابر کرد و حتی شاهد رکوردشکنی در تاشکند بودیم. اکنون کیفیگرایی به یک راهبرد در ورزش دنیا تبدیل شده و کشورهایی مانند چین با همین راهبرد بهترین نتیجه ممکن را در المپیک توکیو کسب کرد.
چرا با وجود آنکه مسابقات در ۲ بخش دختران و پسران برگزار شد ایران در بخش دختران نمایندهای نداشت؟
لیست اعزام به مسابقات پیش از جابجایی مدیریتی در فدراسیون بسته شده بود و نامی از دختران ایرانی در آن وجود نداشت. زمان ثبتنام نفرات برای حضور در مسابقههای قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا به پایان رسیده بود و نمیتوانستیم کاری انجام دهیم. به زودی برنامه اعزام دختران ایرانی به مسابقات بینالمللی تدوین میشود. نخستین مسابقه آنان نیز مشخص شده و هشت نفر از دختران پولادین ایران به بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در ترکیه اعزام خواهند شد. در کنار این دختران مربیان داخلی حضور خواهند داشت.
در بخش مردان چند نفر اعزام میشوند؟
در بخش مردان نیز ۹ نفر از نخبگان وزنهبرداری ایران به ترکیه اعزام خواهند شد تا برای کاروان ورزشی کشورمان افتخارآفرین باشند.
به نظر میرسد که سرپرست و نایب رئیس فدراسیون نیز در این اعزام حضور دارند؟
بله سجاد انوشیروانی و بهداد سلیمی در کنار ملیپوشان در بازیهای همبستگی کشورهای اسلام حضور خواهند داشت و احتمالا چند مدالآور جهانی و المپیک دیگر نیز در کادر فنی و مدیریتی تیم به ترکیه خواهند رفت. حضور این بزرگان میتواند اعتباری برای وزنهبرداری ایران باشد چرا که بِرند ورزش ایران هستند و میتوانند با رایزنی خود از دیپلماسی ورزشی بهترین استفاده را به عمل آوردند. در مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند نیز این کار انجام شد و دیدار با «یوسف المنا» رئیس قطری کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا، بسیار سازنده بود. وی ضمن حمایت از تغییر و تحولات فدراسیون قول مساعد همکاری را به مدیران جوان وزنهبرداری ایران داد. المنا در دیدار با انوشیروانی و سلیمی اعلام کرد در انتخابات کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا از نمایندگان ایران حمایت میکند. دیگر کشورهای صاحب وزنهبرداری آسیا نیز از تغییر و تحولات در وزنهبرداری ایران خوشحال بودند.
یکی از مهمترین کارهایی که فدراسیون باید در دستور کار قرار دهد انتخاب مربی خارجی برای دختران است در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟
لازمه پیشرفت وزنهبرداری زنان استفاده از دانش روز است. ما مربیانی بومی در بخش دختران داریم اما هنوز تجربه لازم را کسب نکردند باید آنان در کنار یک مربی بزرگ خارجی فعالیت کنند. این مهم در دستور کار فدراسیون است. البته دختران با مربیان بومی به بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی و قهرمانی آسیا اعزام خواهند شد و بعد از آن تصمیم لازم برای استخدام مربی خارجی گرفته میشود. یکی از مهمترین مشکلات حضور مربی خارجی تامین بودجه ارزی است. برای این کار باید تدابیری در دستور کار قرار گیرد و با کمک وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این مهم تحقق خواهد پذیرفت. مدیران فدراسیون نیز برنامه مدونی برای جذب حامیان مالی دارند. فدراسیون از همه ردههای سنی دختران حمایت خواهد کرد و برنامههایی که برای وزنهبرداری مردان در دستور کار قرار میگیرد در بخش زنان نیز قابل اجرا است.
یکی از کارهای خوبی که مسوولان کنونی فدراسیون انجام دادند پرداخت پاداش در پای سکو بود. چرا در گذشته این کار انجام نمیشد؟
پاداش پای سکو، قانون وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک است که در چند سال گذشته فراموش شده بود. انوشیروانی با تدبیر خود موجب انگیزه در بین جوانان و نوجوانان شد. هر چند این مبلغ زیاد نبود اما موجب شد تا وزنهبرداران به این باور برسند که تلاش آنان دیده میشود. این سنتشکنی بیتردید در همه ردههای سنی ادامه خواهد داشت و متفاوت از پول تو جیبی ورزشکاران در مسابقات بینالمللی است. همچنین تلاش برای جذب حامیان مالی ادامه دارد و در صورت تحقق آن، مبلغ پاداشها هم افزایش پیدا خواهد کرد. قهرمانان ما نباید دغدغه مالی داشته باشند.
جوانان ایران در ازبکستان اقتدار ایران را به رخ قاره کهن کشاندند. برای استفاده از نخبگان ورزشی چه برنامهای دارید؟
ایران کشوری صاحب نام در وزنهبرداری جهان است و قهرمانی یا نایب قهرمانی آسیا سقف آرزوی ما نیست. باید در همه ردههای سنی در جهان مدعی باشیم. در ازبکستان ثابت شد که ایران قدرت و مدعی قاره کهن است. در دستههای مختلف، وزنهبرداران بزرگی داریم و مدعی مدال جهانی و المپیک هستیم. در فوق سنگین اکنون چند مدعی در رده سنی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان داریم. باید از تمام ظرفیتها استفاده شود. همچنین تیم دوم و سوم تشکیل خواهد شد و اعزام آنان در دستور کار قرار میگیرد. استعداد مناطق مختلف شناسایی میشوند و این استعدادها زیر نظر مربیان فدراسیون تمرین خواهند کرد. در بخش دختران نیز این برنامه در دستور کار قرار میگیرد. استعدادهای این رشته المپیکی نباید نادیده گرفته شوند.
مسابقات جهانی ۲۰۲۲ کلمبیا آغاز گزینشیهای المپیک خواهد بود چه برنامهای برای قهرمانان ملی دارید؟
تکلیف تیم مردان مشخص است و ما در دستههای مختلف مدعیانی داریم که برای مدال المپیک خواهند جنگید. در بخش دختران نیز برنامه ویژهای برای کسب سهمیه المپیک داریم و تلاش خواهیم کرد بهترینهای این رشته در بین دختران به مسابقات گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس اعزام شوند. فدراسیون از توانایی دختران ایرانی چشمپوشی نخواهد کرد بلکه به دنبال اولین حضور دختران وزنهبرداری در المپیک است.
نظر شما