به گزارش خبرنگار ایرنا ، دامدارکارت با هدف کمک به تامین بخشی از نهاده های دامی دامداران با سود بانکی ۱۱ درصد به صورت یک ساله در اختیار آنان قرار می گیرد. دامداران می توانند با تهیه این کارت، برای هر راس دام سنگین ۷۰۰ هزار تومان و برای هر راس دام سبک ۳۰۰ هزار تومان تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کنند.
این کارت قابلیت نقد شدن ندارد و دامداران فقط می توانند از فروشگاه های مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی نهاده های دامی خود را خریداری کنند.دامدار کارت که اواخر آذر ماه امسال رونمایی شد در مرحله نخست برای دامداران روستایی و عشایری تعریف شده است و برای دامداران صنعتی نیست.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این که مازندران رتبه چهارم را در بخش تقاضا و رتبه سوم را در پرداخت تسهیلات دامدارکارت دارد ، گفت: از آن جایی که تا ۷۰ درصد دامداری در استان سنتی و واحد های کوچک چند راسی هستند طرح دامدار کارت سبب شد تا علاوه بر حل مشکلات نقدینگی ، نهاده های دامی را با قیمت مصوب دریافت کنند.
حسن نگهدار با بیان این که طی هفت ماهه که طرح دامدار کارت آغاز شده است ، ۹هزارو ۶۶۰ نفر در استان ثبت نام کرده اند که نیاز تسهیلات آنان ۳۶۷هزارو ۹۰۳ میلیارد تومان است، ،افزود: پس از بررسی های کارشناسی هفت هزارو ۸۲ نفر از آنان برای دریافت یکهزارو ۶۳۵ میلیارد تومان به بانک معرفی شدند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که با توجه به تقاضا منابع برای پرداخت تسهیلات دامدارکارت محدود است ،خواستار افزایش اعتبار از وزارت جهاد کشاورزی شد و در عین حال توضیح داد که با حمایت و پیگیری استاندار فراینده معرفی به بانک و تامین اعتبار نیز مطلوب تر شده است.
نگهدار با بیان این که نمونه بارز حمایت و پیگیری استاندار مازندران در مقوله صدور و پرداخت تسهیلات دامدارکارت سفر استانی حسینی پور به همراه مدیران دستگاه اجرایی به شهرستان گلوگاه در شرق استان است ، توضیح داد: در همین راستا و برای اجرایی شدن این مصوبه ۵۰نفر از مرغداران و دامداران این شهرستان پس از معرفی به بانک موفق به دریافت حدود ۱۱میلیارد تومان تسهیلات دامدار کارت و طیور کارت شدند.
وزارت جهاد کشاورزی در پی رونمایی این کارت اعلام کرد که با همکاری بانک مرکزی در این مرحله ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ترجیحی ۱۱ درصد در قالب کارت تأمین نهاده های دامی تعریف شده که از سوی بانک کشاورزی پرداخت خواهد شد.
طبق آمار رسمی سه هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر بومی و یک هزار و ۶۰۰ خانوار عشایر غیر بومی با حدود ۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد دامی سبک و سنگین در استان مازندران زندگی میکنند.
همچنین در مازندران دو هزار و ۵۰۰واحد مرغداری با ظرفیت تولید بیش از ۱۸۰ هزار تن گوشت سفید فعال است که تامین نهاده های دامی از مهمترین نیازها در امر تولید صنعت طیور است.
نظر شما