به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز یکشنبه در جلسه مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیشترین میزان خسارتهای ناشی از سیل در استان مربوط به زیرساختهای بخش کشاورزی است، افزود: طبق ارزیابی و برآوردهای اولیه خسارت حدود یکهزار و ۵۰ هکتار سطح اراضی زراعی، ۱۵۵ هکتار سطح محصولات باغی، ۶۰۰ راس دام سبک روستایی، ۱۰ راس دام سنگین و ۱۰۰ واحد دامداری در استان به دلیل وقوع سیل آسیبدیده است.
وی به فعال شدن ۴۸ تیم ارزیابی از سوی جهادکشاورزی و ۲۰ تیم از صندوق بیمه محصولات برای ارزیابی خسارتهای وارده به بخشهای مختلف کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: از ۲ روز گذشته یک دستگاه بیل مکانیکی برای لایروبی قنات و کانال در بارده مستقر شده است.
برزگر افزود: برای دام روستاییان بارده حدود چهار تن جو و پنج تن خوراک دام آماده و به روستای بارده ارسال شد و ۱۷۰ کیسه آرد خارج از سهمیه نیز برای تامین آرد نانواییها و خانه پزی به این روستا ارسال شد.
وی افزود: در بارش اخیر ۳۵ مزرعه شیلات با ۶۰۰ تن ماهی دچار خسارت شد و پل، جاده، قنات، کانال، سربند و استخرهای ذخیره آب نیز خسارت دید که در بخش قناتها ۳۸ رشته، راه و جاده بین مزارع حدود ۱۲۰ کیلومتر، کانالهای آبیاری حدود ۲۰ کیلومتر، سربند، پمپاژ و سرریزها حدود ۴۵ مورد به میزان ۷۸ میلیارد تومان خسارت گزارش شده است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: باتوجه به اینکه کشاورزان در فصل آبیاری محصولات بهاره قرار دارند، اجرای پاکسازی قناتها از جمله قناتها در روستای مرغملک، بارده،حیدری و شیخشبان که گل و لای وارد آنها شده و پاکسازی سربندهایی در رستم آباد، آلیکوه، قلعه درویش، دنگون و بازفت نیز باید در اسرع وقت انجام شود.
به گفته وی، در این بارشها یکهزار و ۶۰۰ تن در بخش علوفه و خوراک دام و ۶هزار و ۲۵۰ کلنی زنبور عسل خسارت دیدند.
برزگر افزود: در سال زراعی جاری در زیربخشهای مختلف حدود ۲۸ هزار و ۹۳۹ فقره بیمهنامه باغی به مساحت ۱۵ هزار هکتار و حدود ۴۱ هزار فقره بیمهنامه محصولات زراعی حدود ۱۰۹ هزار و ۹۰۰ هکتار زیرپوشش قرار گرفتند که بخشی از غرامت محصولات زراعی و باغی از سوی بیمه پرداخت میشود.
وی با تاکید بر اینکه قناتها و کانالهای آبیاری زیرپوشش بیمه قرار ندارند، گفت: اعطا تسهیلات وغرامت برای بهسازی ،لایروبی و مرمت قناتها و و کاناهلی آبیاری ضروری است که با توجه به اینکه در پایان سال مالی قرار داریم و بیشتر قراردادها منعقد و اعتبارات تحصیص داده شده است، باید برای رفع مشکلات این بخش نگاه ویژه صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، سامانه بارشی از شامگاه چهارشنبه در چهارمحال و بختیاری فعال و باعث جاری شدن سیل در پنج شهرستان این استان شد.
براساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی بارش باران تابستانه ناشی از فعالیت سامانه مانسون تا روز دوشنبه در چهارمحال و بختیاری تداوم دارد و هشدار سطح قرمز در این خصوص صادر شده است.
نظر شما