به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد اشرفی روز یکشنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان افزود: این پروژه پس از راهاندازی برق سه فاز مورد نظر و طی شدن مراحل لازم، در آینده نزدیک با حضور استاندار به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک سوم تجارت ایران به افغانستان از مرز ماهیرود خراسان جنوبی انجام میشود گفت: با نصب دستگاه ایکسری در این مرز، کامیونهای حمل کالاهای صادراتی در محل اسکن میشوند و این اقدام در روانسازی صادرات و ترانزیت کالا تاثیرگذار است.
معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف از برگزاری جلسات، گذراندن مصوبات و اجرای آن برای رفع مشکلات است متذکر شد: مصوباتی که برای حل مشکلات به تصویب رسیده باید هرچه سریعتر اجرایی شوند.
وی تاکید کرد: پروژه نیمهتمام ساختمان آزمایشگاه مرز هرچه سریعتر به اتمام برسد و در ادامه نیز اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان آن را تجهیز کند.
اشرفی گفت: از ظرفیت آزمایشگاهی دانشگاه بیرجند و بخش خصوصی نیز میتوان در این زمینه استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه مصوبه اخذ حق پارکینگ باید احیا شود افزود: مصوبات از جنس مالی و تعهدآور کمیته هماهنگی مرز باید ابتدا در کمیته تخصصی دبیرخانه مورد بحث قرار بگیرد و به سرعت نیز پیگیری شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: اداره کل گمرک باید در راستای بعد نظارتی خود، ارقام مصوب نظیر هزینه باسکول را کنترل کند و مانع دریافت اعداد و ارقام غیرقانونی شود.
وی اظهار داشت: فرمانداری، بخشداری، شرکت تعاونی مرزداران و سایر متولیان نسبت به حل و فصل موارد مختلف در مرز اقدام کنند.
اشرفی افزود: تکمیل پروژه جاده ماهیرود به فراه افغانستان الزام قانونی دارد و همافزایی مثبت بین دستگاهی گمرکات و مرزبانی در راستای تسهیلگری امور باید در این مجموعه تداوم یابد.
وی خواستار سرعت بخشیدن به روند تزریق نقدینگی برای احداث جاده مرزی ماهیرود به ولایت فراه شد و گفت: با توجه به دستور رئیس جمهور، برای وزارت امور خارجه در این خصوص الزام و تکلیف قانونی وجود دارد و اتمام این جاده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: برخی محصولات تولید کشور افغانستان برای فرآوری و بستهبندی به دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس منتقل و سپس وارد کشور میشوند که درخصوص اصلاح این روند جلسهای با وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.
وی گفت: پیرو این جلسه مقرر شد پیشنهاد خراسان جنوبی در زمینه استقرار نماینده و انجام قرنطینه توسط سازمان جهاد کشاورزی استان بررسی شده و مجوز این مهم هرچه سریعتر صادر شود.
استان خراسان جنوبی در همسایگی ولایت فراه افغانستان، ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با این کشور دارد و دارای چهار بازارچه مرزی به نامهای گلورده (میل ۷۳) در شهرستان درمیان، دوکوهانه در شهرستان نهبندان، یزدان در شهرستان زیرکوه و ماهیرود در شهرستان سربیشه است.
پایانه مرزی و گمرک ماهیرود در شهرستان سربیشه فعالترین مرز خراسان جنوبی در سالهای اخیر بوده است.
نظر شما