سید محمدتقی شاهچراغی عصر یکشنبه در نخستین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان قم گفت: باید میزان اثرگذاری و کارآیی تمامی نهادها و مجموعه های حامی شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور و اینکه تا چه میزان صاحب نقش و اثر هستند، بررسی شود.
وی بر ضرورت چابک سازی جلسات مرتبط با دانش بنیان ها و توجه به همه شرایط و اقتضائات تأکید کرد و گفت: از آنچه باید در زمینه دانش بنیان ها در استان قم انجام می شده، عقب هستیم و باید گام های بسیار بلندی در راستای این هدف ارزشمند برداشته شود.
استاندار قم با بیان اینکه امروز در عرصه اقتصاد دانش بنیان، نیازمند کار جهادی و توکل به خداوند متعال هستیم، اظهار داشت: سند آمایش استان در حوزه فناوری باید با توجه به ظرفیت ها و شرایط جدید بازنگری شده و موانع رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان موجود به زودی برطرف شود.
وی با بیان اینکه می توانیم از تجربه ها و اقدامات مثبت و مؤثر دیگر استان ها در حوزه شرکت های دانش بنیان و فناور بهره مند شویم، خاطرنشان کرد: ضمن جذب اعتبارات لازم برای کمک به رشد و پشرفت دانش بنیان ها در قم، باید اعتبارات پژوهشی را نیز به این سمت جهت بدهیم.
شاهچراغی با اشاره به ظرفیت های بی نظیر در حوزه علوم انسانی و کم نظیر در دیگر بخش ها در استان قم، خواستار همراهی همه دستگاهها برای توسعه کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان شد و گفت: سیاستگذاری و جهت دهی درست، رفع موانع و اصلاح فرآیندها در این راستا بسیار اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه همه مدیران و مسؤولان باید نسبت به شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور، اعتقاد و باور داشته و در این زمینه تحرک و پویایی لازم را داشته باشند، گفت: توجه به این موضوع می تواند در جامعه امیدآفرین باشد.
استاندار قم در پایان با اشاره به شرایط و مزیت های استان برای دستیابی به سطح مطلوبی از موضوع دانش بنیان ها، تصریح کرد: باید برنامه ریزی لازم برای توجه به این موضوع در شهرستان های کهک و جعفرآباد نیز انجام شود.
میزان اثربخشی شرکت های دانش بنیان در اقتصاد قم مشخص شود
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم گفت: آنچه بیش از توسعه کمی شرکت های دانش بنیان اهمیت دارد، میزان اثربخشی این شرکت ها در اقتصاد استان است.
سید مهدی قریشی عصر یکشنبه در نخستین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان قم گفت: شرکت های فناور و دانش بنیان دارای ظرفیت های بسیار بزرگی هستند که امروز باید همه مسؤولان توجه ویژه ای به این مسأله داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید خودمان را با شرایط جدید صنعتی و فناوری در جهان تطبیق دهیم، خاطرنشان کرد: باید از تمامی ظرفیت ها برای رسیدن به سطح مطلوبی از توسعه کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور در استان دست یافته و همه دستگاههای اجرایی در این راستا همکاری و تعامل داشته باشند.
معاون توسعه مدیریت استانداری قم با بیان اینکه باید میزان اثربخشی شرکت های دانش بنیان در اقتصاد قم مشخص شود، اظهار داشت: باید بدانیم که رتبه هشتم استان قم در تعداد شرکت های دانش بنیان در کشور، به چه میزان در تولید ناخالص و اشتغالزایی استان مؤثر بوده است.
تعداد واحدهای فناور و دانش بنیان در قم رشد چشمگیری یافته است
رئیس پارک علم و فناوری استان قم نیز در این جلسه با اشاره به زیست بوم نوآوری و فناوری استان گفت: رشد و توسعه این زیست بوم، آثار و برکات بسیاری از جمله رشد اقتصادی، اشتغالزایی، انتقال فناوری و جلوگیری از خروج نخبگان به همراه دارد.
سید حسن اخوان علوی با اشاره به رشد چشمگیر واحدهای فناور و دانش بنیان در استان قم، از اشتغال بیش از ۳ هزار نفر در این شرکت ها خبر داد و گفت: در استان قم ۱۱۵ شرکت دانش بنیان وجود دارد که از این لحاظ، در رتبه هشتم کشور قرار گرفته است.
وی تعداد شرکت های خلاق و صنایع فرهنگی استان قم را نیز ۳۲ شرکت و در رتبه ششم کشور عنوان کرد و افزود: در استان قم رویدادهایی از جمله استارتاپ ویکند، مسابقات، جشنواره ها و نمایشگاهها که موجب انگیزش جوانان می شود، به خوبی برگزار می شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم در پایان تصریح کرد: شرکت های خلاق، فناور و دانش بنیان بسیار قوی و توانمند در استان وجود دارد که ظرفیت های اقتصادی بسیار مناسبی به همراه داشته و باید با همکاری و هماهنگی همه دستگاهها به جایگاه بهتر و بالاتری دست پیدا کنیم.
نخستین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان قم با حضور استاندار قم و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی مرتبط در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد.
نظر شما