به گزارش ایرنا، منابع سیاسی میگویند جلسه سران چارچوب هماهنگی شیعی در منزل حکیم به بررسی مسائل این روزهای عراق و متمرکز بر گفت وگو با جریان صدر پس از ورود طرفداران این جریان به منطقه سبز و تحصن باز در پارلمان اختصاص داشت.
هنوز جزئیات دقیق و کاملی از ماجرای این جلسه منتشر نشده است اما این نشست در حالی برگزاری میشود که جریانها، احزاب و شخصیتهای مختلف عراقی خواهان حاکم کردن زبان گفت و گو و خویشتنداری به جای اردوکشیهای خیابانی و دور کردن «فتنه» از عراق شدهاند.
به همین دلیل نیز شب گذشته و پس از دعوت چارچوب هماهنگی به تظاهرات مسالمت آمیز، کمیته آمادگی برای تظاهرات «دفاع از مشروعیت قانون اساسی» مقرر کرد تظاهرات چارچوب هماهنگی که قرار بود روز یکشنبه در بغداد برگزار شود، به زمان دیگری موکول شود.
این کمیته در بیانیهای اعلام کرد: بر اساس بیانیههای برادران در چارچوب هماهنگی و دخالت شیوخ عشایر بزرگوار و شخصیتهای فاضل دینی، قرار شد موعد تظاهرات دفاع از دولت و موسسات آن به موعد دیگری موکول شود تا فرصتی به گفت وگو و ایجاد راه حلهای مثبت سیاسی داده شود، وحدت صفوف و دوری از فتنه، تضمین و «فرصت دعوت کنندگان به فتنه سوزانده شود.»
در همین حال در الجادریه بغداد در منزل رهبر جریان حکمت، این تحولات با حضور سران چارچوب هماهنگی شیعی، مورد بررسی قرار میگیرد.
«علی ترکی» یکی از اعضای ائتلاف فتح (ذیل چتر چارچوب هماهنگی شیعی) میگوید این نشست در منزل حکیم، متمرکز بر قضیه ورود معترضان صدری به منطقه سبز بغداد و پارلمان و پیامدهای این مساله میپردازد.
اما در آن سوی میدان به نظر نمیرسد تمایلی برای گفت وگو وجود داشته باشد یا دستکم این گرایش در رفتار سران جریان صدر فعلا نه تنها قابل رصد نیست بلکه سطح مطالبات صدریها نیز بالاتر رفته است.
اکنون پس از تصریح «ابراهیم الجابری» مدیر دفتر رهبر جریان صدر مبنی بر ادامه تحصن حامیان این جنبش در ساختمان پارلمان در داخل منطقه سبز تا زمان از بین رفتن جناحهایی که او آنها را «فاسد» نامید، مقتدا صدر رهبر جریان صدر نیز به وضوح آزادسازی منطقه سبز را مرحله اول «انقلاب خودجوش مسالمت آمیز» و «فرصتی طلایی» میخواند.
مقتدی صدر در توییتی نوشت که «این فرصتی برای از بین بردن فساد و سهم خواهی و فرقه گرایی است و امیدوارم تجربه از دست دادن فرصت طلایی سال ۲۰۱۶ دوباره تکرار نشود.»
وی افزود: این فرصتی بزرگ برای تغییر ریشهای در نظام سیاسی، قانون اساسی و انتخابات است.
صدر ادامه داد: از همه دعوت میکنم که «انقلابیون» را برای اصلاح نه تحت پرچم من بلکه زیر پرچم عراق و تصمیم ملت، یاری کنند.
صدریها به هر دلیل اکنون خود را دست برتر میبینند و به همین نسبت هم سطح مطالبه را از ادبیات «اصلاح طلبانه» به خواسته «انقلاب» با دعوت فراگیر اجتماعی و ضرورت «تغییرات ریشهای در نظام سیاسی، قانون اساسی و انتخابات» بالا بردهاند.
«عائد الهلالی» یکی از سران چارچوب هماهنگی در واکنش به درخواست صدر برای تغییرات ریشهای در سیاست به رسانههای عراقی میگوید: چارچوب هماهنگی خواهان تشدید تنش نیست بلکه خواهان حل اختلافات بر سر میزی است که همه را دور خود از مسیر گفت وگو جمع کند.
الهلالی ادامه میدهد که چارچوب هماهنگی تلاش میکند با مقتدی صدر رهبر جریان صدر گفت وگو کند تا خیابانها را آرام کند و مانع فتنهای شود که درگیری شیعی-شیعی را موجب شود.
وی ابراز امیدواری میکند که با میانجیگریها از سوی برخی طرفها بتوان تغییری در مواضع ایجاد کرد.
آیا صدریها وارد گفتوگو خواهند شد یا سطح تنش را بالاتر خواهند برد؟ آیا آنها به دهها دعوت ملی عراق برای گفت و گو به جای حضور خیابانی توجه خواهند کرد؟ تاکنون چنین دورنمایی لااقل در ظاهر امر دیده نشده است اما زمان به این سوال پاسخ دقیقتری خواهد داد.
نظر شما