استاندار کرمانشاه: برای اشتغالزایی باید بر رویکرد علمی و پژوهشی تکیه شود

کرمانشاه - ایرنا- استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مهار مشکل بیکاری جوانان استان اصلی‌ترین دغدغه و هدف من است، از همه مدیران و مسئولان استان خواست که با تلاش شبانه‌روزی و تکیه بر کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و توسعه مهارت آموزی برای ایجاد اشتغال و حل مشکل بیکاری جوانان گام های عملی بردارند.

به گزارش ایرنا؛ «بهمن امیری‌مقدم» یکشنبه شب در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان در استانداری، تاکید کرد: آنچه یک جامعه را به سمت رفاه، توسعه و پیشرفت سوق می دهد "علم و دانایی" است.

استاندار کرمانشاه، علل بعضی از عقب ماندگی های استان را فاصله گرفتن از کارهای پژوهشی و تحقیقاتی عنوان کرد و ادامه داد: مدیری که در جلسات مربوط به کارگروه آموزش و پژوهش بی تفاوت باشد به معنی اهمیت ندادن به علم و دانایی است و تمام مدیران عضو این کارگروه باید حضوری فعال و مستمر در تمامی جلسات این کارگروه داشته باشند و هر مدیری که بدون دلیل دو جلسه حضور نداشته باشد، حتماً توبیخ خواهد شد.

وی یادآور شد: طبق قانون تمام دستگاه های اجرایی باید درصدی از اعتبارات خود را به امر پژوهش و آموزش اختصاص بدهند و تلاش کنند که قرارداد پروژه های تحقیقاتی خود را با دانشگاه ها منعقد کنند زیرا فقط دانشگاه ها می توانند پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی دستگاه ها را پس از عقد قرارداد بررسی و اجرایی کنند.

امیری‌مقدم همچنین با اشاره به انتصاب چهار نفر از مشاورین خود از بین اساتید دانشگاه اظهار داشت: این چهار نفر از اساتید به نام و توانمند در دانشگاه ها هستند که می توانند کمک حال استان برای اجرای طرح های تحقیقاتی و پژوهشی باشند که دبیر کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری موظف است این اساتید را برای تمامی جلسات  این کارگروه دعوت کند.

وی در ادامه ایجاد مراکز رشد در شهرستان های استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید کمک هایی از صندوق نوآوری به منظور توسعه مراکز رشد در استان گرفته و سهم استان از این صندوق هر چه سریعتر مشخص شود.

امیری مقدم با بیان اینکه پیوند و ارتباط خوبی بین دانشگاه ها و پارک  علم و فنآوری برای توسعه علم در استان وجود دارد، افزود: خوشبختانه هیچ تعارضی بین این دو مرکز علمی وجود ندارد بنابراین باید بیشتر بتوانیم از ظرفیت های این مراکز برای توسعه علم در استان استفاده کنیم.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: مسئولیت توسعه شرکت های دانش بنیان با پارک علم و فنآوری است و باید هر چه بیشتر این شرکت ها در استان توسعه پیدا کنند که سهم بسزایی در ایجاد اشتغال و افزایش تولید در سالی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری به نام "تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" نامگذاری شده است، خواهد داشت.

وی تاکید کرد: هم پارک علم و فنآوری و هم دانشگاه ها موظف هستند که نهایت تلاش خود را برای ایجاد پردیس نوآوری و فنآوری در استان بکار بگیرند.

رئیس شورای اداری استان ادامه داد: در سال"تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" از اعضای این کارگروه انتظار داریم که یک مدل علمی و بومی متناسب و سازگار با توانمندی های استان طراحی کنندو این جزء خواسته ما از این کارگروه است.

استاندار کرمانشاه بیان داشت: استان در بخش های مختلف کشاورزی، صنعت، گردشگری و خدمات دارای ظرفیت های بسیار مناسبی است که با توسعه شرکت های دانش بنیان و اجرای طرح های تحقیقاتی می توان از این ظرفیت ها برای کمک به ایجاد اشتغال و حل مشکل بیکاری استفاده کرد.

امیری مقدم اظهار داشت: اداره آموزش و پرورش با همکاری فنی و حرفه ای استان باید در جهت اجرای شعار "یک مهارت به هر دانش آموز" برنامه های خود را دنبال کنند.

استاندار کرمانشاه گفت: کارهای تحقیقاتی و پژوهشی باید طوری باشد که استان را به خلاقیت و نوآوری برساند و در تمامی بخش ها باید از ظرفیت های موجود به منظور توسعه استان استفاده کنیم و ارائه آموزش و مهارت به جوانان استان ضروری است که به یک سند راهبردی تبدیل شود.

امیری مقدم تصریح کرد: با احیای فرهنگ کار و نهادینه شدن روحیه سختکوشی و تلاش، مشکل بیکاری استان حل خواهد شد.

به گزارش ایرنا؛ براساس اعلام رسمی مرکز ملی آمار ایران، نرخ بیکاری فصل بهار سال ۱۴۰۱ استان کرمانشاه ۱۵.۴ درصد است.

بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد ۳۸ هزار نفر معادل ۴۰ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند که به دلیل نداشتن مهارت کافی، نتوانستند شغلی پیدا کنند لذا بیکاری، تورم بالا و پایین بودن درآمد سرانه شهروندان کرمانشاهی بزرگترین مشکل استان است که مردم امیدوارند با تحقق مصوبات و وعده‌های رییس جمهور و اعضای هیات دولت، بخشی از مشکلات حوزه بیکاری و اشتغال برطرف شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha