**دبیرکل اوپک: ایران نقش مهمی در ثبات بازار نفت دارد
«هیثم الغیص» دبیرکل جدید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گفت وگو با روزنامه الرای کویت، ایران را از مهمترین کشورهای موسس این سازمان خواند که نقش مهمی در ثبات بازار نفت دارد.
«هیثم الغیص» گفت: ایران و ونزوئلا از مهمترین کشورهای موسس اوپک هستند و نقش آنها در ثبات بازار بسیار زیاد است.
وی افزود: نقطه قوت اوپک انسجام آن و همبستگی کشورهایش با وجود همه شرایط جهانی پیرامونی است.
دبیرکل اوپک اضافه کرد: پیام دائمی اوپک به جهان این است که کاهش سرمایه گذاریهای نفتی باعث افزایش قیمتها خواهد بود. ۵۰۰ میلیارد دلار در سال، سرمایه گذاری مورد نیاز برای حفظ سطح تولید فعلی در ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است.
وی در ادامه گفت: افزایش اخیر قیمت نفت تنها به بحران اوکراین مربوط نیست بلکه به کاهش ظرفیت تولید مازاد مربوط میشود. بهبود وضعیت تقاضا، کاهش سرمایهگذاری در پالایشگاه و موج تعطیلی پالایشگاهها عامل افزایش قیمت مشتقات نفتی است.
الغیص افزود: جهان برای ۲۵ سال آینده به ۱۲ تریلیون دلار سرمایه گذاری نفتی نیاز دارد. ما انتظار داریم تقاضا در سال جاری ۳.۴ میلیون بشکه در روز افزایش یابد و تقاضا تا پایان سال ۲۰۲۲ از ۱۰۲ میلیون بشکه در روز فراتر رود.
دبیرکل اوپک اضافه کرد: بورسهای نفت در لندن و نیویورک قیمتهای برنت و وست تگزاس را تعیین میکنند نه اوپک و برخی از کشورهای مصرف کننده در اروپا، آسیا و آمریکا به ذخایر استراتژیک خود برای کاهش قیمتها دست بردهاند.
وی همچنین گفت که اوپک از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک استقبال میکند و نفت و گاز به عنوان ستون اصلی باقی خواهند ماند. بیش از ۵۰ درصد انرژی جهان از نفت و گاز تامین میشود و جایگزینی آن دشوار است.
الغیص افزود: میبایست به جای مبارزه با استفاده از سوختهای فسیلی به توسعه فناوری برای کاهش انتشار سوختهای فسیلی مضر برای محیط زیست پرداخت.
دبیرکل اوپک در ادامه گفت: اوپک با روسیه رقابت ندارد. روسیه کشوری بزرگ، مهم و بسیار پرنفوذ در نقشه انرژی جهان است.
وی افزود: امیداوریم که ثبات به لیبی بازگردد تا جایگاه مهم خود را در بازارهای نفت بگیرد. عراق دومین تولیدکننده بزرگ این سازمان است و در حمایت از اوپک پلاس نقش دارد.
الغیص در پایان گفت که ما به یک نقشه راه نیاز داریم که همه در آن باشند تا به راه حلهایی که نیازهای انرژی جهان را برآورده کند، برسیم.
دبیرکل جدید اوپک سوم آگوست (۱۲ مرداد) ریاست نشست اوپک پلاس را برعهده دارد. اعضای اوپک پلاس در این نشست درباره ادامه تولید نفت با ظرفیت کنونی در ماه سپتامبر با وجود درخواستهای آمریکا مبنی بر افزایش تولید رایزنی و گفت وگو میکنند.
**سید حسن نصرالله: فرصت تاریخی برای نجات لبنان داریم
«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان یکشنبه شب در سخنانی در مراسم عزاداری دهه اول محرم در ضاحیه جنوبی بیروت تاکید کرد که فرصت تاریخی برای نجات کشور داریم.
سید حسن نصرالله درباره پرونده نفت و گاز لبنان گفت: این گنج در دریا است و ما این فرصت تاریخی را داریم. ما خود را در مکانی قرار دادیم که حداقل ۵۰ درصد احتمال رفتن به سمت جنگ و ۵۰ درصد احتمال نرفتن به سمت جنگ است.
وی با بیان اینکه امروز در وضعیت بهتری قرار داریم، افرود: ما در بین مردم هستیم و رنجها را می دانیم، مردم را دوست داریم و معتقدیم خدمت، محافظت و دفاع از آنها یکی از بزرگترین هدیههای خداوند است.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: فرصتی تاریخی و طلایی برای نجات کشور و حرکت مردم از این وضعیت اسف بار کنونی به سمت آیندهای بهتر وجود دارد و این امر نیاز به ریسک پذیری دارد، در نتیجه ما باید به سمت این ریسک برویم.
وی همچنین گفت: ما حاضریم خودمان و عزیزانمان را برای حفاظت از کشور و مردممان تقدیم کنیم و خداوند ما را به این امر موظف کرده است.
نصرالله افزود: برخی پرونده گاز و نفت لبنان را با پرونده هستهای ایران مرتبط میکنند، زیرا برخی ایادی آمریکاییها و سعودیها گمان میکنند که دیگران هم اینگونه هستند و برخی هم میگویند مساله گاز و نفت برای منافع سیاسی داخلی است.
دبیرکل حزب الله اضافه کرد: تنها چیزی که ما در این موضوع میخواهیم این است که به کشورمان کمک کنیم و به دولت عناصر قدرت در مذاکرات بدهیم و فردا صبح، میانجی آمریکایی با روسای کشور دیدار خواهد کرد.
وی در ادامه گفت: اکنون باز هم ما طرف مذاکره نیستیم و کسی را برای انجام این کار تکلیف نکردهایم و انجام آن بر عهده ما نیست.
سید حسن نصرالله افزود: با توجه به نتایج، نحوه عمل را در آینده مشخص خواهیم کرد و هیچ پاداش و تشکری از مردم نمیخواهیم. ما به نفت و گاز و بقای کشور علاقه مندیم.
دبیرکل حزب الله لبنان در بخش پایانی سخنان خود گفت: در طول این ۴۰ سال خداوند به ما قدرت صبر داده است و از اصول و اهداف خود عقب نشینی نکردهایم.
**شنیده شدن صدای تیراندازی و آژیر حمله هوایی در کوزوو
رسانههای محلی بامداد دوشنبه از شنیده شدن صدای آژیر حمله هوایی و تیراندازی در مناطق شمالی و صربنشین کوزوو و در نزدیکی مرز با صربستان خبر دادند.
رسانههای محلی اعلام کردند که مردم در حال سنگر سازی در کوزوو هستند.
تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی، استفاده از کامیونها و خودروها برای ایجاد سنگر و مسدود کردن جادهها را نشان میدهد.
در شهر لپوساویچ، زنگ کلیساها بدون وقفه به صدا درآمدهاند.
الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان، روز یکشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که پلیس کوزوو در حال برنامهریزی عملیات نظامی علیه صربهای ساکن در مناطق شمالی این کشور است.
وی تاکید کرد که بلگراد تمام تلاش خود را برای حفظ صلح انجام خواهد داد و از شهروندان این کشور خواست فریب هیچگونه اقدامات تحریک آمیزی را نخورند تا رژیم در پریشتینا نتواند خود را قربانی تجاوزات صربستان نشان دهد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه از مقامات پریشتینا و حامیان آمریکایی و اتحادیه اروپا آنها خواست تا "اقدامات تحریک آمیز را متوقف کنند و به حقوق صربها در کوزوو احترام بگذارند. "
منطقه کوزووسکا میتروویستا در شمال کوزوو قرار دارد که توسط رودخانه "ایبرا" به دو قسمت جنوبی و شمالی تقسیم شده است. ساکنین قسمت شمالی کوزووسکا میترویتسا را صربها و قسمت جنوبی آن را آلبانیایی تباران تشکیل میدهند. صربهای کوزوو از حکومت مرکزی صربستان در بلگراد پیروی میکنند.
آلبانیاییتبارهای کوزوو بطور یکجانبه در سال ۲۰۰۸میلادی از صربستان اعلام استقلال کردند.
صربستان که بر اساس قانون اساسی خود و قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد، کوزوو را استان جنوبی خود میداند، اعلام استقلال یک جانبه آن را قبول ندارد و خواستار ابطال سند استقلال کوزوو از راههای دیپلماتیک و صلح آمیز است.
صربستان از اکتبر سال ۲۰۱۲ برای حل و فصل مساله کوزوو، مذاکراتی را با مقامات پریشتینا شروع کرده و این مذاکرات اکنون با وساطت اتحادیه اروپا ادامه دارد.
کوزوو براساس قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئن سال ۱۹۹۹، تحت قیمومیت هیات غیرنظامی این سازمان قرار دارد و نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موسوم به 'کی فور' برای تامین امنیت در این سرزمین مستقر شدهاند.
**رئیس جمهور الجزایر: سوریه جزئی از اتحادیه عرب است
«عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر یکشنبه شب در سخنانی گفت که سوریه جزئی از اتحادیه عرب است.
«عبدالمجید تبون» گفت: الجزایر پیش از برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در ماه نوامبر (آبان) آینده میزبان نشست گروههای فلسطینی خواهد بود و ما به آشتی میان گروههای فلسطینی باور داریم.
وی افزود: هدف از نشست آینده سران اتحادیه عرب ایجاد اجماع میان کشورهای عربی است و ما با هیچ یک از کشورهای عربی مشکلی نداریم.
رئیس جمهور الجزایر در مورد تحولات تونس نیز گفت: قیس سعید (رئیس جمهور تونس) مشروعیت را در تونس نمایندگی میکند و ما همچنان حامی مردم این کشور باقی خواهیم ماند و در امور داخلی آنها دخالت نخواهیم کرد.
تبون در مورد سوریه نیز گفت: از لحاظ قانونی سوریه بخشی از اتحادیه عرب است اما از جنبه سیاسی برخی اختلافها وجود دارد.
وی افزود: برادران ما در سوریه تأکید کردند که آنها عامل جدایی در منطقه عربی نخواهند بود و الجزایر همه تلاش خود را برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب خواهد کرد.
پیشتر محمود خلیفه مشاور نظامی دبیرکل اتحادیه عرب گفته بود: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بسیار نزدیک است.
احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب نیز پیشتر اعلام کرده بود که کشورهای عربی مایل هستند سوریه به اتحادیه بازگردد و در صورت توافق این کشورها، سوریه در نشست آینده سران، به اتحادیه بازخواهد گشت.
فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه نیز گفته است که تصمیم اخراج سوریه از اتحادیه عرب با اجماع صورت نگرفته است و برخی کشورها تحت تاثیر برخی شرایط اقدام به این کار کردند.
قرار است روزهای اول و دوم نوامبر (۱۰ و ۱۱ آبان) آینده سران عرب در الجزایر گرد هم آیند.
اتحادیه عرب از نوامبر سال ۲۰۱۱ چند ماه پس از آغاز بحران سوریه، عضویت این کشور را تعلیق کرد.
**نیروهای وابسته به آمریکا ۱۶ نفر را در رقه سوریه دستگیر کردند
منابع خبری گزارش دادند، نیروهای کُرد دموکراتیک سوریه (قسد) عصر یکشنبه ۱۶ نفر را که گفته شده همگی از فعالان عرصه رسانه بودند در رقه واقع در شمال سوریه دستگیر کردند.
بنا بر این گزارش این افراد در بخشهای رسانهای و نهادهای محلی شهر رقه فعالیت داشتند که توسط نیروهای امنیتی وابسته به قسد بازداشت شدند.
این گزارش میافزاید، نیروهای قسد آنها را به بدون داشتن دستور قضایی به اتهام جاسوسی بازداشت کردند و اجازه تماس با خانوادههایشان یا داشتن وکیل را به آنها ندادند.
با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر سال ۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیماً جایگزین آنها شدند و دقیقاً از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت و منابع سوریه کردند.
مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان تحت حمایت واشنگتن موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضهای شهروندان سوری به حضور اقدامهای تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.
دولت سوریه بارها تاکید کرده که این شبه نظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت این کشور ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.
**گروه تروریستی الشباب ۷ نفر را در سومالی تیرباران کرد
منابع خبری گزارش دادند، گروه تروریستی الشباب ۷ نفر را به اتهام جاسوسی در جنوب غرب سومالی تیرباران کرد.
گروه تروریستی الشباب ۷ نفر را به جرم جاسوسی برای دولت سومالی و سرویسهای اطلاعاتی آمریکا اعدام کرد.
بر اساس این گزارش، حکم اعدام این ۷ نفر که یکی از آنها سرباز بود، در منطقه «بولا فولای» در استان بای واقع در جنوب غرب سومالی در انظار عمومی اجرا شد.
الشباب یک گروه مسلح تروریستی وابسته به شبکه القاعده است و بسیاری از عملیات تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایهریزی کرده است.
الشباب بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده و چند عملیات خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.
گروه الشباب قصد حمله به واحدهای اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی را «AMISOM» داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زدند.
نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد است و نزدیک به ۲۰ هزار سرباز که اتباع اوگاندا، اتیوپی، بوروندی و کنیا هستند در آن فعالیت میکنند.
**جمهوری خواهان پیشتاز در انتخابات آینده میان دورهای آمریکا
نظرسنجی شبکه خبری سی بیاس نشان میدهد که جمهوریخواهان در انتخابات میان دورهای امسال آمریکا برای کنترل مجلس نمایندگان در مقابل دموکراتها پیشتاز هستند.
نتایج این نظرسنجی حاکیست که جمهوری خواهان در این انتخابات ۲۳۰ کرسی و دموکراتها ۲۰۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا را بدست خواهند آورد.
جمهوری خواهان برای بدست آوردن اکثریت مجلس نمایندگان به ۲۱۸ کرسی نیاز دارند و کسب ۲۳۰ کرسی به این معنی است که آنها ۱۲ کرسی بیشتر از تعداد مورد نظر به منظور بدست آوردن کنترل مجلس نمایندگان، در اختیار خواهند داشت.
دموکراتها در حال حاضر با ۲۲۰ کرسی در مقابل ۲۱۱ کرسی جمهوری خواه، اکثریت شکننده مجلس نمایندگان را در اختیار دارند.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهدکه دموکراتها نسبت به همتایان جمهوریخواه خود از مسائل جاری دلسرد شدهاند و تعداد کمتری از آنها در انتخابات شرکت خواهند کرد.
در این نظرسنجی ۱۶ درصد از دموکراتها و ۴۳ درصد از جمهوری خواهان اعلام کردند دموکراتهای کنگره به وعدههای خود عمل نکردهاند.
۶۷ درصد از رای دهندگان دموکرات میگویند که دموکراتهای کنگره به "برخی" از این وعدهها عمل کردهاند و ۱۷ درصد معتقدند که آنها "بیشتر یا همه" وعدههای خود را عملی کردهاند.
۶۸ درصد از جمهوری خواهان و تنها ۷ درصد از دموکراتها احساس میکنند که جمهوری خواهان کنگره برای تامین خواستههای آنها میجنگند.
در سه ماه مانده تا برگزاری انتخابات میان دورهای نوامبر آمریکا و قرار برگزاری انتخابات مقدماتی در ۲۲ ایالت در هفت هفته آتی، توجه بر رقابتهای انتخاباتی متمرکز شده است.
یکی از امتیازهای مهمی که در این رای گیری مطرح است، تسلط بر کنگره است که تاکنون با اکثریت ناچیزی تحت تسلط دمکراتها بوده است.
جمهوری خواهان که قصد بازپس گیری ریاست مجلس نمایندگان را دارند که از ۲۰۱۸ به این سو از دست دادهاند، تنها به پنج کرسی بیشتر برای بازپس گیری ریاست بر این مجلس با ۴۳۵ عضو نیاز دارند که تاکنون در اختیار نانسی پلوسی قرار دارد. در صورت پیروزی حزب جمهوری خواه، کوین مک کارتی رهبر کنونی اقلیت جمهوری خواه، ریاست آن را برعهده خواهد گرفت.
**مقام یمنی: خواسته مردم یمن توقف تجاوز و رفع محاصره است
«مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن یکشنبه شب در دیدار با هیاتی از عمان خواستار توقف تجاوز و رفع کامل محاصره از این کشور توسط ائتلاف سعودی شد.
«مهدی المشاط» با هیاتی از سلطنت عمان دیدار و درباره آخرین تحولات مربوط به مساله یمن گفت وگو کرد.
وی از تلاشهای مثبت عمان برای کاهش رنجهای مردم یمن و نیز تلاش برای برقراری صلح تقدیر و تشکر کرد.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن همچنین بر اهمیت برای برقراری صلحی عادلانه که حق حاکمیت و استقلال مردم این کشور را تضمین کند، تأکید کرد.
المشاط گفت که برقراری آتش بس میبایست منجر به بهبود ملموس اوضاع اقتصادی و انسانی مردم یمن از جمله پرداخت حقوق همه کارکنان و بازنشستگان شود.
وی گفت که خواسته مردم یمن توقف تجاوز و رفع محاصره از کشور است و اجرای مفاد آتش بس از جمله رفع محاصره کلی از فرودگاه بین المللی صنعاء و بندر الحدیده و پرداخت حقوق کارکنان از محل درآمدهای نفت و گاز، فضای مثبتی برای صلح ایجاد خواهد کرد و نقش مهمی در کاهش رنجهای مردم خواهد داشت.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن همچنین بر اهمیت انجام اقدامهای اعتماد ساز و متناسب با روح صلح از سوی ائتلاف سعودی به رهبری آمریکا تأکید کرد و گفت توسل آنها به محاصره که جنایتی جنگی و ضد بشری است کاملا با ملزومات صلح منافات دارد.
روز یکشنبه هیاتی از عمان به منظور گفت وگو و مشورت با مقامهای دولت نجات ملی یمن در مورد تمدید آتش بس برقرار شده زیر نظر سازمان ملل وارد صنعا شد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
از زمان جنگ عربستان علیه یمن در سال ۲۰۱۵، عمان بی طرفی و عدم شرکت در ائتلاف عربی علیه یمن به سرکردگی عربستان را ترجیح داد و حتی تلاش کرد تا مرزها و اراضی خود را بدون استثناء به روی همه یمنیها از جمله انصارالله باز کند.
**ائتلاف سعودی ۱۶۰ بار آتشبس یمن را نقض کرد
منابع خبری بامداد دوشنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۰ بار آتشبس یمن را نقض کرده است.
ائتلاف سعودی با انجام پروازهای تجسسی و شناسایی بر فراز استانهای الحدیده، مأرب، تعز، حجه، جوف، صعده، ضالع و محورهای عملیاتی مرزی آتش بس سازمان ملل متحد را نقض کردند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ائتلاف سعودی مواضع نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی و همچنین منازل مسکونی شهروندان یمنی در استانهای الحدیده، تعز، مأرب، حجه، صعده، عسیر، جیزان و ضالع را هدف حملات سنگین توپخانهای، راکتی و خمپاره قرار دادند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد برای تمدید دوباره آن، برای دو ماه دیگر تمدید شد. این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان می رسد.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
**اولین واکنش کُردهای عراق به بیانیه مقتدا صدر
«هوشیار زیباری» از مسئولان ارشد حزب دموکرات کردستان عراق در واکنش به بیانیه شامگاه یکشنبه مقتدا صدر رهبر جریان صدر این کشور گفت که نظام سیاسی کنونی و قانون اساسی عراق تابع خلق و خوی شخصی نیست و با آن تغییر نخواهد کرد.
«هوشیار زیباری» در توییتی نوشت: نظام سیاسی کنونی و قانون اساسی تنها از طریق یک سری سازوکارهای قانون اساسی که مورد توافق قرار گیرد، قابل تغییر است و تابع خلق و خوی شخصی نیست.
وی افزود: بیش از ۶۰ درصد مردم عراق در سال ۲۰۰۵ با همه پرسی مردمی که مورد حمایت مرجعیت و جامعه جهانی قرار گرفت و مشروعیت یافت، به قانون اساسی رای دادند، بنابراین جایی برای اصلاح قرارداد اجتماعی وجود ندارد؛ جز پس از رایزنیها و بحثهای گسترده.
زیباری این مطلب را در واکنش به بیانیه یکشنبه شب مقتدا صدر رهبر جریان صدر بیان داشت که در آن از آنچه آن را "انقلاب اصلاحات و آزادسازی منطقه سبز بغداد در اولین مرحله " خواند، بیان داشت.
مقتدی صدر افزود: این فرصتی بزرگ برای تغییر ریشه ای در نظام سیاسی، قانون اساسی و انتخابات است.
چارچوب هماهنگی شیعی هم در بیانیه ای اظهارنظر برخی طرف ها را «دعوت به کودتا علیه ملت و مشروعیت قانون اساسی» دانست و با صدور بیانیه ای اعلام کرد: نظر به احساس مسئولیت شرعی و ملی و اهمیت لحظه تاریخی که عراق در آن به سر می برد، چارچوب هماهنگی همچنان دعوت به گفت وگو با همه نیروهای سیاسی و به ویژه برادران جریان صدر میکند این در حالی است که متاسفانه شاهد تشدید تنش مداوم و تحولات تاسف آوری در حوادث هستیم که به حد «دعوت به کودتا علیه مردم، دولت، موسسات، روند سیاسی، قانون اساسی و انتخابات» رسیده است و این «دعوت به کودتا علیه مشروعیت قانونی است که در سالهای گذشته با حمایت مردم، مراجع و پشتیبانی بین المللی حاصل شده و ملت با اکثریت مطلق به آن رای داده است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: این امری خطرناک و یادآور کودتاهای خونبار عراق در طول دهههای دیکتاتوری قبل از تغییر (نظام) است.
در این بیانیه آمده است: ملت عراق که میلیون ها شهید، زندانی، تبعیدی تقدیم کرد و گورهای دسته جمعی با پیکرهای فرزندان آن برای برچیدن دیکتاتوری و تروریسم پر شد تا به نظام دموکراسی فدرالی آزاد مبتنی بر رای ملت از طریق انتخابات شفاف و تتغییر مسالمت آمیز قدرت، مبدل شود اکنون، نه این ملت اصیل عراق و نه عشایر بزرگوار و نیروهای سرزنده آن اجازه نخواهند داد آسیبی به این اصول قانون اساسی آن از سوی طرفداران یک جناح سیاسی خاص وارد شود؛ جناحی که نماینده تمام ملت نیست.
این بیانیه ادامه میدهد: ما در چارچوب هماهنگی در کنار ملت در دفاع از حقوق شهروندان و مشروعیت دولت، روند سیاسی، قانون اساسی و مجموع بروندادهای قانونی آن میایستیم و از آن با تمام توان دفاع میکنیم. هر کس نظری یا طرحی برای تعدیل قانون اساسی دارد این موضوع را میتواند از طریق چارچوبهای قانونی دنبال کند ...و هر گونه اقدامی خلاف آن، تجاوز به همه خطوط قرمز، تهدید ثبات داخلی و سلطه قانون است و در را به روی فاسدانی باز خواهد کرد که بر اموال ملت مستولی شدند و دولت را به یغما بردهاند.
در پی تحرکات چند روز اخیر صدری ها و تحصن در پارلمان عراق و بیانیه شامگاه یکشنبه مقتدا صدر، کمیته ای با عنوان "کمیته سازماندهی حمایت از مشروعیت و محافظت از موسسات دولت" اعلام موجودیت کرده و در بیانیه ای برای "تظاهرات مسالمت آمیز" امروز (دوشنبه) در برابر دیوارهای منطقه سبز در مرکز بغداد فراخوان داده است.
این بیانیه هدف از برگزاری این "تظاهرات مسالمت آمیز" را «دفاع از از دولتی که ارکان آن بر خون شهدا بنا شده» عنوان کرده است.
براساس اعلام این کمینه، تظاهرات قرار است عصر امروز دوشنبه در مقابل دیوارهای منطقه سبز بغداد برگزار شود؛ همان جایی که طی روزهای گذشته، دو بار معترضان جریان صدر دیوارهای آن را کنار زدند و وارد پارلمان عراق شدند و در آنجا تا اطلاع ثانوی تحصن کرده اند.
**پارلمان عربی جریان های سیاسی عراق را به گفتوگوی ملی فراخواند
پارلمان عربی جریان های سیاسی عراق را به نشستن بر سر میز گفت وگوهای ملی برای حل اختلافات فراخواند.
پارلمان عربی در بیانیه ای از جریان های سیاسی عراق خواست تا سر میز گفت وگوی ملی بنشیند و اعلام کرد که از هر اقدامی در راستای تامین امنیت و ثبات عراق به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از امنیت کشورهای عربی حمایت می کند.
به نوشته میدل ایست نیوز، پارلمان عربی همچنین از دعوت "محمد الحلبوسی" رئیس پارلمان عراق از رهبران و جریانهای سیاسی عراق برای برگزاری نشست ملی در اسرع وقت با هدف حفاظت از امنیت و ثبات عراق، قدردانی کرد.
این بیانیه همچنین از تصمیم الحلبوسی مبنی بر تعلیق برگزاری جلسات مجلس این کشور تا اطلاع ثانوی برای آرام کردن اوضاع متشنج عراق استقبال کرد.
محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق شبنه هفته جاری در پی ورود هواداران جریان صدر به منطقه سبز در مرکز بغداد و تحصن نامحدود آنها در داخل پارلمان، اعلام کرد که فعالیت پارلمان این کشور تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در می آید.
تجمع طرفداران جریان صدر در بغداد و ورود آنها به پارلمان عراق برای دومین بار ظرف چهار روز باعث شده که سایر جریان های سیاسی و مسئولان این کشور طی روزهای اخیر موضعگیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شده، بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر خواستند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت و گو شود.
اما در مقابل جریان صدر با انجام گفت وگو مخالفت کرده و مقتدا صدر رهبر این جریان شامگاه یکشنبه در بیانیه ای از آنچه آن را "انقلاب اصلاحات و آزادسازی منطقه سبز بغداد در اولین مرحله" خوانده، سخن گفته و این امر را به گفته خود "فرصتی بزرگ برای تغییر ریشه ای در نظام سیاسی، قانون اساسی و انتخابات" دانسته است.
شعله اعتراض جدید جریان صدر پس از بیانیه چارچوب هماهنگی شیعی در سوم مرداد ماه روشن شد، بیانیه ای که در آن "محمد شیاع السودانی با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد.
چارچوب هماهنگی شیعی هم در بیانیه ای اظهارنظر برخی طرف ها را «دعوت به کودتا علیه ملت و مشروعیت قانون اساسی» دانسته که "در سالهای گذشته با حمایت مردم، مراجع و پشتیبانی بین المللی حاصل شده و ملت با اکثریت مطلق به آن رای داده است. "
در این بیانیه آمده است: ما در چارچوب هماهنگی در کنار ملت در دفاع از حقوق شهروندان و مشروعیت دولت، روند سیاسی، قانون اساسی و مجموع بروندادهای قانونی آن میایستیم و از آن با تمام توان دفاع میکنیم. هر کس نظری یا طرحی برای تعدیل قانون اساسی دارد این موضوع را میتواند از طریق چارچوبهای قانونی دنبال کند ...و هر گونه اقدامی خلاف آن، تجاوز به همه خطوط قرمز، تهدید ثبات داخلی و سلطه قانون است و در را به روی فاسدانی باز خواهد کرد که بر اموال ملت مستولی شدند و دولت را به یغما بردهاند.
در پی تحرکات چند روز اخیر صدری ها و تحصن در پارلمان عراق و بیانیه شامگاه یکشنبه مقتدا صدر، کمیته ای با عنوان "کمیته سازماندهی حمایت از مشروعیت و محافظت از موسسات دولت" اعلام موجودیت کرده و در بیانیه ای برای "تظاهرات مسالمت آمیز" امروز (دوشنبه) در برابر دیوارهای منطقه سبز در مرکز بغداد فراخوان داده است.
این بیانیه هدف از برگزاری این "تظاهرات مسالمت آمیز" را «دفاع از دولتی که ارکان آن بر خون شهدا بنا شده» عنوان کرده است.
براساس اعلام این کمینه، تظاهرات قرار است عصر امروز دوشنبه در مقابل دیوارهای منطقه سبز بغداد برگزار شود؛ همان جایی که طی روزهای گذشته، دو بار معترضان جریان صدر دیوارهای آن را کنار زدند و وارد پارلمان عراق شدند و در آنجا تا اطلاع ثانوی تحصن کرده اند.
**حکومت نظامی میانمار وضعیت اضطراری را برای ۶ ماه دیگر تمدید کرد
رسانه دولتی میانمار امروز (دوشنبه) اعلام کرد «مینگ اونگ هلینگ» رئیس حکومت نظامی میانمار با پذیرش شورای امنیت و دفاع ملی شرایط اضطراری را به مدت ۶ ماه دیگر تمدید میکند.
حکومت نظامی میانمار پس از تصاحب قدرت از دولت «آنگ سان سوچی» طی کودتایی که در فوریه سال گذشته اتفاق افتاد، شرایط اضطراری اعلام کرد. رسانه دولتی میانمار نیز امروز از تصمیم «مینگ اونگ هلینگ» رئیس حکومت نظامی میانمار برای تمدید ۶ ماه آینده قوانین اضطراری در این کشور خبر داد. این تصمیم از سوی شورای امنیت و دفاع ملی میانمار مورد پذیرش قرار گرفته است.
در گزارشی که از سوی «گلوبال نیو لایک آو میانمار» منتشر شده، آمده است: «اعضای شورای امنیت بدون آنکه نامشان فاش شود از پیشنهاد تمدید دورهای ۶ ماهه برای حکومت اضطراری حمایت کردند.»
این روزنامه سخنان «مینگ اونگ هلینگ» را بدین صورت منتشر کرده است: «ما باید در کشورمان برای تقویت و تحکیم سیستمی چندحزبی و دموکراتیک و اصیل که مردم میخواهند کوشش کنیم.»
میانمار از زمان آغاز کودتا، با گسترش منازعات و سرکوب اعتراضهای صلحآمیز خیابانی در شهرهای این کشور آسیای جنوب شرقی در آشفتگی به سر میبرد.
ارتش این کشور دلیل کودتا را تقلب در انتخابات در نوامبر ۲۰۲۰ عنوان کرده است. هرچند گروههای نظارتی اعلام کردند شواهدی مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات بدست نیاوردند.
بدین ترتیب حکومت نظامی میانمار وعده داده است تا انتخاباتی جدید در سپتامبر ۲۰۲۳ برگزار کند. تا زمان برگزاری انتخابات «مینگ اونگ هلینگ» خود را نخست وزیر کشور معرفی کرده است.
به گزارش گروه دیدبانی محلی، از آغاز کودتا در تاریخ ۱ فوریه ( ۱۳ بهمن) میانمار در آشوب است و در سرکوب های معترضان که در این مدت از سوی ارتش اعمال شده بیش از ۹۰۰ نفر را جان خود را از دست داده اند.
**روسیه از توقف همکاریهای ضد تروریستی مسکو و واشنگتن خبر داد
یک مقام وزارت خارجه روسیه با اشاره به سازنده بودن همکاری های گذشته غرب با مسکو درباره مساله مبارزه با تروریسم، گفت: متاسفانه این همکاری ها به بهانههای واهی و به صورت یک طرفه از سوی آمریکا متوقف شده است.
«ولادیمیر تارابرین» رئیس اداره تهدیدات و چالشهای جدید وزارت خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: همکاری میان روسیه و ایالات متحده در زمینه مبارزه با تروریسم در حال حاضر متوقف شدهاست.
تارابرین ادامه داد: واشنگتن به بهانهای غیر واقعی و به صورت یک طرفه نسبت به تعلیق این گفتوگوها که در سطوح بالا و تحت نظارت وزرات خارجه های دو کشور برگزار میشد، اقدام کردهاست.
به گفته این مقام روس، این نشستها که در وین و طی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ شمسی) برگزار شده است، برای دو کشور بسیار سازنده بود.
رئیس اداره تهدیدات وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه شرایط در ارتباط با اتحادیه اروپا نیز به همین گونه است، گفت: آخرین دور از گفتوگو ها میان روسیه و اتحادیه اروپا با موضوع مقابله با تروریسم در اکتبر سال ۲۰۱۹ میلادی(مهرماه سال ۱۳۹۸ شمسی) انجام شد.
تارابرین خاطرنشان کرد: مسکو با در نظر داشتن این واقعیت که نیاز روسیه به برگزاری اینگونه نشستها بیش از سایر طرفین نیست در این نشست ها شرکت می کرد و این مساله که غرب به دلیل ترسها و تفکرات نادرست در زمینه اصل برابری در گفتوگوها، آمادگی آنها را ندارد، مشکل روسیه نیست.
«اولگ سیرومولوتوف» معاون وزیر خارجه روسیه در ماه فوریه (بهمن ماه) با اشاره به تناقض های موجود میان غرب و روسیه درباره موضوع امنیت، حتی پیش از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، گفته بود نشانههایی از تمایل غربیها برای سرگیری این گفتوگوها وجود ندارد.
بنابراین گزارش، سال گذشته مقام های ضد ترور روسیه اعلام کردند که اجلاس ضد تروریسم میان آژانسهای امنیتی به صورت درون سازمانی انجام میشد که بنا به تصمیم آمریکاییها متوقف شدهاند.
**کارخانههای آسیایی در تقلا برای سرپا ماندن
کارخانههای آسیایی برای کار در ماه ژوئیه باتوجه به محدودیتهای شدید کرونا در چین و کاهش درخواست جهانی، تولیدات خود را کم کردند.
تعدادی شاخصهای خرید مدیران برای ماه ژوئیه که امروز منتشر شده است نشان میدهد سفارشهای جدید در مناطقی که کارخانهها واقع شدند به ویژه در بخش مربوط به غولهای فناوری در شمالشرقی آسیا کاهش قابل ملاحظه داشته است.
براین اساس فعالیت کارخانههای کره جنوبی برای نخستین بار در ۲ سال گذشته کاهش یافته است. این درحالی است که ژاپن با کندترین روند رشد در فعالیت طی ۱۰ ماه گذشته روبه رو بوده است. در چین هم با استناد به آمار بخش خصوصی شاخص خرید مدیران «شائیشین» به رغم رفع برخی محدودیتهای کرونایی رشد فعالیت آهسته و کند شده، آمار این بخش خصوصی نشان میدهد درمیانه شیوع مجدد همه گیری ویروس کرونا فعالیت کارخانهها در چین به شکل غیرمنتظرهای کاهش یافته است.
بدین ترتیب به نظر میرسد برای بزرگترین کارخانههای آسیایی دو عامل مهم در کند شدن روند تولید آنها نقش دارد که یکی افزایش قیمت مواد اولیه از جمله سوخت، فلزات و نیمرساناها و دیگری کاهش تقاضا است.
با وجود این برخی اخبار امیدوارکننده نیز در این منطقه وجود دارد بدین صورت که شاخص های خرید مدیران نشان می دهد افزایش قیمت در چین، تایوان و کره جنوبی به آهستگی رو به کاهش است.
افزایش قیمت کالاها درمیانه اختلال در زنجیره تامین که به دلیل همهگیری ویروس کرونا در جهان از یک سو و آغاز جنگ اوکراین از سوی دیگر اتفاق افتاد، بدترین کابوس برای دارندگان کسب و کارها و سیاستگذاران این حوزه در سراسر جهان بود.
**آمریکا با هدف به چالش کشیدن چین همکاری دفاعی با نیوزیلند را افزایش میدهد
بر اساس جدیترین گزارشهای خبری، آمریکا می کوشد با هدف به چالش کشیدن چین روبط خود را با نیوزیلند افزایش دهد.
«جان آکویلینو» فرمانده ناوگان «ایندوپاسیفیک» آمریکا روز دوشنبه در سفری به ویلینگتون اعلام کرد این کشور خواستار توسعه همکاری با نیوزیلند است.
بر اساس این گزارش، فرمانده ناوگان «ایندوپاسیفیک» آمریکا در حالی این اظهارات را بیان کرد که واشنگتن اخیرا تحرکاتی را برای افزایش حضور خود در منطقه آسیا-اقیانوسیه انجام داده است تا به نوعی مانع پیشرفت چین در این منطقه شود.
آکویلینو این اظهارات را در یک کنفرانس مطبوعاتی پیش از گفت وگو با مقامات عالی رتبه نیوزیلند اعلام کرد.
وی تصریح کرد روابط آمریکا و نیوزیلند بسیار عمیق است. وی تصریح کرد دو کشور به همکاری های خود برای برقرار صلح و پیشرفت ملتهای خود و منطقه ادامه خواهند داد.
پیش تر «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین گفت استراتژی آمریکا در منطقه هند-اقیانوسیه را با هدف ایجاد تقابل و تضعیف صلح در منطقه، محتوم به شکست خواند.
وانگ گفت: «مردم منطقه آسیا و اقیانوسیه به خوبی از درگیری هایی که نفوذ، تسلط و کنترل سیاسی و اقتصادی یک کشور بر سایر کشورها تحمیل می کند آگاه هستند، آنها برای ثبات ملی و زندگی شاد تلاش می کنند.»
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد، کشورهای منطقه نمی خواهند یک کشور را انتخاب کنند. روند اصلی در منطقه ارتقای همگرایی منطقه ای و ایجاد جامعه آسیا و اقیانوسیه با سرنوشت مشترک است.
این مقام سیاسی چین خاطرنشان کرد، آمریکا تحت عنوان "آزادی و باز بودن" در واقع در حال تشکیل گروه هایی در منطقه و به دنبال راه هایی است که کشورهای منطقه را در خدمت هژمونی خود آورد.
به باور وانگ، استراتژی هند- اقیانوسیه که از سوی آمریکا پیگیری می شود یک استراتژی موقتی است و منافع درازمدت کشورهای منطقه را تامین نمی کند.
**حماس: گردانهای قسام به دنبال ایجاد تحول راهبردی در پرونده مبادله اسرا است
« فوزی برهوم»، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت که آنچه گردانهای شهید عزالدین قسام درباره مساله نظامیان اسیر صهیونیست در غزه منتشر کرد، بیانگر قدرت و درایت فرماندهان این گردانها در زمینه بازی با برگههای مهم و ایجاد تحول راهبردی در پرونده مبادله اسرا با دشمن صهیونیستی است.
گردانهای شهید عزالدین قسام دیروز یکشنبه خطاب به سران اشغالگر با عنوان اینکه «دولت شما دروغ میگوید»، تصویری از «هدار گولدن» و «شائول آرون» دو نظامی اسیر رژیم صهیونیستی در غزه منتشر کرد.
گردان های شهید عزالدین قسام همزمان با انتشار این خبر، هشتگهایی را با عنوان #حکومتکم_تکذب (دولت شما دروغ میگوید) #العصف_المأکول (جنگ غزه در سال ۲۰۱۴) و #سمح_بالنشر (اجازه انتشار داده شده) به آن اضافه کرد.
رژیم صهیونیستی بارها اعلام کرده بود که هدار گولدن و شائول آرون دو نظامی اسیر صهیونیست در غزه کشته شدند و گردان های قسام اجساد آنها را در اختیار دارد.
فوزی برهوم سخنگوی حماس امروز خاطرنشان کرد: سران رژیم صهیونیستی به اسرائیلیها دروغ میگویند تا بر ضعف و ناتوانی خود در مدیریت پرونده مبادله اسرا سرپوش گذارد.
وی تاکید کرد که گردان های قسام با این پیام، بار دیگر توپ را به زمین دشمن صهیونیستی انداخت تا به مسئولیتهای خود عمل کرده و بهای امضای قرارداد مبادله اسرای دیگر را بپردازد.
ابوعبیده سخنگوی گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی حماس شامگاه یکشنبه و در هشتمین سالروز اسارت دو نظامی صهیونیست در غزه در جریان جنگ سال ۲۰۱۴ پیامی خطاب به اشغالگران منتشر کرد.
در این پیام آمده بود که در هشتمین سالروز نبرد «عصف الماکول» که طی آن گردانهای قسام دو نظامی "اسرائیلی" را به اسارت گرفت، فرماندهان این گردانها اجازه انتشار خبر بمباران مکانی در جریان نبرد «سیف القدس» در سال گذشته را دادند که منجر به شهادت یکی از مجاهدان «یگان سایه» و زخمی شدن ۳ مجاهد دیگر شد که وظیفه نگهبانی از نظامیان اسیر "اسرائیلی" را بر عهده داشتند.
ابوعبیده افزود: در این مرحله به دلایل امنیتی از افشای نام این شهید خودداری میکنیم اما به زودی که شرایط فراهم شد، به یاری خداوند جزئیات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.
پیام ابوعبیده سخنگوی گردان های شهید عزالدین قسام به این اشاره دارد که نظامیان اسیر "اسرائیلی" بر خلاف ادعای دشمن صهیونیستی که میگوید کشته شدند، زنده و در قید حیات هستند.
**هراس اروپا از ادامه تنشها میان واشنگتن- پکن
با ادامه تنش لفظی میان واشنگتن و پکن به دنبال سفر آسیایی نانسی پلوسی و هشدار نسبت به اقدام نظامی چین، مقام های اروپایی ضمن خودداری از اظهارنظر آشکار در این خصوص، با نگرانی وضعیت را زیر نظر گرفتهاند.
در حالیکه پکن نسبت به احتمال سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان به تایوان در تور آسیایی و اقدام نظامی متعاقب آن به آمریکا هشدار داده، به نظر می رسد مقام های اتحادیه اروپا با وجود آنکه تمایلی به ابراز نگرانی آشکار ندارند، اما از نزدیک تمامی تحولات را زیر نظر گرفته اند.
براساس مطلب درج شده در این نشریه آمریکایی، مقام های اتحادیه اروپا از بروکسل تا پاریس، در پشت صحنه این واقعیت را قبول کرده اند که چین به خطر بن بست نظامی با آمریکا نزدیک شده است. از این رو تحلیلگران از سران اتحادیه اروپا خواسته اند خود را برای چالش های احتمالی آماده کنند.
«بوریس روگه» نایب رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به حمله روسیه به اوکراین، گفت: بدترین سناریوها گاهی اوقات اتفاق میافتند. اروپاییها بهتر است برای حوادث احتمالی آماده شوند و از تایوان حمایت کنند و در عین حال در تماس نزدیک با پکن باشند و به کاهش تنش ها کمک کنند.
پلوسی دیروز یکشنبه اعلام کرد که با یک هیات از نمایندگان کنگره تور آسیایی خود را آغاز می کند، اما در برنامه این سفر، اسمی از توقف در تایوان نیامده است. هرچند به باور بسیاری از ناظران این دیدار همچنان ممکن است رخ دهد.
از سوی دیگر، چین بر این باور است که سفر پلوسی به تایوان، نقض آشکار سیاست «چین واحد» حاکم بر این کشور و نشانه حمایت آمریکا از استقلال تایوان است.
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین هفته گذشته در یک تماس تلفنی پرتنش با «جو بایدن» همتای آمریکایی خود بر موضع دولتش تاکید کرد. وزارت امور خارجه چین نیز در پی این تماس تلفنی به نقل از شی، گفت: «کسانی که با آتش بازی میکنند، نابود می شوند. امیدواریم که آمریکا به درک درستی در این مورد رسیده باشد». وزارت دفاع چین نیز هشدار داده است که در صورت اصرار پلوسی بر سفر به تایوان، ارتش چین هرگز بیکار نخواهد نشست.
در حال حاضر انگلیس نخستین کشور اروپایی است که پیشنهاد تسلیح تایوان را ارائه کرده و هشدار داده است که غرب نباید همان اشتباهاتی را که در مورد اوکراین انجام داد، در دفاع از تایوان مرتکب شود.
«آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان هم به تازگی اعتماد به نفس بالا و قدرت چین را در رابطه با تایوان «یک چالش جهانی» توصیف کرد.
پولیتیکو در ادامه مطلب خود می افزاید: با این حال، سایر قدرت های اروپایی در اظهارنظرها در رابطه با موضوع تایوان و چین محتاطتر بودهاند. وزارت امور خارجه فرانسه که بازوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا بشمار می رود، تاکنون در مورد سفر پلوسی اظهارنظری نکرده است.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا سکوت مقام های این نهاد را قابل پیش بینی دانست و افزود: تایوان در درجه اول مربوط به منافع ایالات متحده است، اما اگر تهدیدها عملی شوند، واکنش ها هم تغییر می کند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی دیگر نیز در پاسخ به این سوال که آیا تنش ها برای ائتلاف نظامی ناتو نگران کننده است، گفت: هنوز نه، اما این تنش ها به آسانی قابل تشدید هستند. این دیپلمات ارشد بدترین پیامد تنش در تایوان را انحراف توجه آمریکا از اوکراین به موضوع تنش با چین دانست.
«ارمس پایت» نایب رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در گفتوگو با پولیتیکو تاکید کرد که اتحادیه اروپا خطر درگیری میان واشنگتن و پکن را با دقت زیر نظر دارد. وی هشدار داد که تشدید جنگ اوکراین خطر تجاوز چین به تایوان را به طرز فزاینده ای افزایش داده است.
این دیپلمات ارشد اروپایی در ادامه خاطرنشان کرد اتحادیه اروپا باید بتواند اقدامات چین به ویژه در رابطه با تایوان را تحت نظر داشته باشد، ضمن آنکه همکاری میان اتحادیه اروپا و آمریکا چه از نقطه نظر تجاوز روسیه به اوکراین و چه در رابطه با اقدامات چین در تایوان بسیار مهم است.
این رسانه آمریکایی در پایان مطلب خود آورده است: اروپا تا همین اواخر از صحبت در مورد تایوان که پکن آن را جزئی از خود می داند، طفره می رفت. اما از زمانی که چین متعهد به "شراکت بدون محدودیت" با روسیه شده و راه کرملین را در آنچه که "عملیات نظامی ویژه" علیه اوکراین می خواند در پیش گرفته، رنگ و روی اظهارنظرهای مقام های اروپا نیز تغییر کرده است.
به نظر می رسد تهاجم روسیه به اوکراین، سیاستگذاران اروپایی را بر آن داشته تا در مورد عواقب غیرقابل تصور اعمال تحریم های اقتصادی علیه چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، بیندیشند.
«خورخه تولیدو» که به زودی به عنوان سفیر اتحادیه اروپا در چین معرفی خواهد شد، مدعی شد: در صورت تهاجم نظامی پکن به تایوان، ما آشکارا اعلام کرده ایم که به همراه آمریکا اقدامات مشابه و یا حتی گسترده تر از آنچه علیه روسیه انجام دادیم را در قبال چین در پیش می گیریم.
**فایننشال تایمز: بحران انرژی، غرب را مجبور به عقبنشینی مقابل روسیه کرد
روزنامه فایننشال تایمز نوشت: غرب تلاشها برای محدود کردن تجارت نفت روسیه را با افزایش تورم و تهدیدهای ناشی از کمبود منابع انرژی کاهش داده است؛ تصمیمی که به نظر می رسد از عقبنشینی غرب در سختگیری بر روسیه در شرایط فشارهای ناشی از بحران انرژی حکایت دارد.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی از تاخیر در اجرای طرح اروپا برای محروم کردن مسکو از بازار بیمه دریایی خبر داد و نوشت: دولت های اروپایی تلاش ها برای محدود کردن تجارت نفت روسیه را با به تاخیر انداختن طرحی که مسکو را از بازار مهم بیمه دریایی «لویدز» لندن محروم می کند، کاهش داده اند.
براساس این گزارش، دولت های اروپایی همچنین همزمان با نگرانی ها از افزایش بهای نفت خام و کمبودها در عرضه انرژی در جهان، مجوز انتقال برخی محموله های بین المللی را صادر کرده اند.
اتحادیه اروپا دو ماه پیش ممنوعیت جهانی ارائه بیمه دریایی برای کشتی های حامل نفت روسیه را اعلام کرد و انتظار داشت دولت انگلیس نیز در اقدامی هماهنگ به آن کمک کند.
با این حال، انگلیس هنوز محدودیت های مشابهی را اعمال نکرده است. مشارکت انگلیس برای اثربخشی چنین ممنوعیتی بسیار مهم است زیرا لندن در مرکز صنعت بیمه دریایی قرار دارد.
این گزارش با اشاره به اینکه همزمان، بروکسل در اواخر ژوئیه با اشاره به نگرانیها در مورد امنیت انرژی جهانی، برخی از محدودیتها را در معامله با شرکتهای دولتی روسی اصلاح کرد، می افزاید: ممنوعیت مشترک انگلیس و اتحادیه اروپا در مورد بیمه دریایی، جامع ترین محدودیت تا به امروز برای نفت روسیه خواهد بود و به دسترسی بیشتر به ناوگان نفتکش های جهانی جهت صادرات مسکو پایان می دهد.
با این حال، مقام های آمریکایی ابراز نگرانی کرده اند که ممنوعیت جهانی فوری بیمه دریایی با محروم کردن بازارها از میلیون ها بشکه نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه، قیمت های این محصولات را افزایش می دهد.
مقام های اروپایی و انگلیسی در ماه مه (اردیبهشت) به روزنامه فایننشال تایمز گفتند که انگلیس برای هماهنگ کردن ممنوعیت بیمه محمولههای نفت روسیه با اتحادیه اروپا به توافق رسیده است.
اما آخرین تحریمهای انگلیس علیه روسیه که در ماه ژوئیه توسط پارلمان تصویب شد، تنها ارائه بیمه به کشتیهای حامل نفت روسیه به انگلیس را آن هم پس از ۳۱ سپتامبر (۱۰دی) ممنوع میکند.
«اتریک دیویسون»، مدیر انجمن بازار لویدز گفت: «فعلا هیچ ممنوعیت از سوی انگلیس بر حملونقل جهانی نفت روسیه وجود ندارد.»
وی گفت لویدز در تماس نزدیک با دولت انگلیس است و با آنها در تحریم های آینده همکاری خواهد کرد.
مقام های وزارت خزانه داری انگلیس گفته اند که هنوز در حال بررسی بهترین مسیر برای اقدام هستند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «ما آماده اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه هستیم و در همکاری با متحدان خود با سرعت کار میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که این تحریمها میتواند با حداکثر تأثیر بر اقتصاد روسیه اعمال شود».
ممنوعیت بیمه اتحادیه اروپا در ۴ ژوئن معرفی شد و همچنان به قوت خود باقی است. این ممنوعیت از نوشتن بیمه جدید برای هر کشتی حامل نفت روسیه در هر جایی توسط شرکت های اتحادیه جلوگیری می کند. قراردادهای موجود تا ۵ دسامبر که همه این نوع از تجارت ها ممنوع خواهد شد، معتبر هستند.
با این حال، اتحادیه اروپا بخشی از تحریم های خود را اصلاح کرده است تا به شرکت های اروپایی اجازه دهد با برخی از نهادهای دولتی روسیه مانند روس نفت، به منظور انتقال نفت به کشورهای خارج از این بلوک معامله کنند.
سخنگوی کمیسیون اروپا به فایننشال تایمز گفت: شرکت های اروپایی دیگر برای خرید یا حمل و نقل نفت خام یا فرآورده های نفتی به کشورهای ثالث، «اگر این معاملات به شدت ضروری باشد»، از پرداخت پول به شرکت هایی مانند روس نفت منع نخواهند شد.
اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که این اقدامات برای «جلوگیری از هرگونه پیامد منفی بالقوه برای امنیت غذایی و انرژی در سراسر جهان» اتخاذ شده است.
کاخ سفید از ژوئن تلاش کرده است تا کشورهای گروه هفت را به حمایت از سازوکار تعیین سقف قیمتی برای نفت روسیه تحت فشار قرار دهد. این طرح امکان رسیدن نفت روسیه به برخی کشورهای ثالث را مادام که آنها درباره پرداخت پول آن به زیر قیمت بازار توافق کرده اند، فراهم می کند.
مقام های واشنگتن گفته اند که آمریکا و انگلیس همچنان قصد دارند تا زمانی که ممنوعیت اتحادیه اروپا در دسامبر به طور کامل اجرا شود، خدمات دریایی از جمله بیمه را ممنوع کنند. اما آنها خواهان اعمال سقف قیمت نفت هستند. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، مشتاق است قیمت بنزین را قبل از انتخابات میان دوره ای در نوامبر کاهش دهد.
**لاپید برای لاپوشانی جنایات تل آیو خواستار انحلال فوری کمیته تحقیق سازمان ملل شد
نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی با هدف لاپوشانی جنایات این رژیم علیه ملت فلسطین خواستار انحلال فوری کمیته تحقیق سازمان ملل درباره تجاوز نظامی این رژیم به نوار غزه شد.
«یائیر لاپید»، در نامهای رسمی و مضحک به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، کمیته تحقیق این نهاد بینالمللی را به جانبداری متهم کرد و خواستار «اصلاح این وضعیت» شد.
«میلون کوتاری»، یکی از اعضای کمیته تحقیق سازمان ملل در مصاحبهای، از وجود «لابی یهودی» در شبکههای اجتماعی سخن گفته و درباره قانونی بودن عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، ابراز تردید کرده بود.
این کمیته مأمور تحقیق درباره عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه در فاصله ۱۰-۲۱ مه ۲۰۲۱ است که فلسطینیان آن را جنگ «سیف القدس» میخوانند.
براساس آمارهای رسمی، در این جنگ، ۲۶۰ نفر از جمله ۶۶ کودک فلسطینی به شهادت رسیدند.
در این جنگ که به جنگ ۱۱ روزه علیه نوار غزه معروف شد، همچنین۱۳ صهیونیست به هلاکت رسیدند.
**برگزاری نشست نمایندگان دفاتر منطقه ای تحریم اقتصادی "اسرائیل" در قاهره
نود و پنجمین نشست افسران ارتباط دفاتر منطقه ای تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی توسط کشورهای عربی در مقر اتحادیه عرب در شهر قاهره پایتخت مصر برگزار شد.
برگزاری این نشست در سایه درخواست ها برای تداوم اقدام دفاتر عربیِ تحریم رژیم اسرائیل در اجرای مصوبات و توصیه های صادر شده درخصوص اهمیت تحریم اقتصادی این رژیم برگزار شد.
«سعید ابوعلی» معاون دبیرکل اتحادیه عرب طی سخنانی در این نشست گفت: این نشست تاکیدی بر نقش مهم تحریم عربیِ اسرائیل در راستای پایبندی به موضع جهان عرب است که اراده ملت های عرب در دفاع از حقوق فلسطین و بازپس گیری آن مطابق قوانین بین المللی را منعکس می کند.
به نوشته خبرگزاری فلسطینی (وفا)، ابوعلی در این نشست که دیروز (یکشنبه) آغاز به کار کرد، افزود: شمار زیادی از مسائل نظیر انجام اقدامات و تصمیم لازم درخصوص تحریم اسرائیل از جانب کشورهای عربی، اعمال محدودیت، درج شرکت ها در لیست تحریم و هشدار به برخی شرکت ها و خارج کردن نام برخی شرکت ها که به تحریم پاسخ مثبت داده اند و نیز تمرکز بر تداوم فعالیت دفاتر منطقه ای تحریم اسرائیل و تقویت هماهنگی ها و همکاری های بین آنها در دستور کار کنفرانس است.
**کویت: متعهد به تحریم کالاهای اسرائیلی هستیم
کویت در نود و پنجمین نشست مسئولان ارتباط دفاتر منطقهای تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی در شهر قاهره، بر پایبندی خود به تحریم کالاها و تولیدات رژیم صهیونیستی و شرکتهایی که با این رژیم همکاری دارند، تأکید کرد.
«مشاری الجارالله» نماینده کویت در نود و پنجمین نشست افسران ارتباط دفاتر منطقهای تحریم رژیم صهیونیستی که عصر دیروز یکشنبه در قاهره برگزار شده بود، اعلام کرد که «هر کالایی که مشکوک به اسرائیلی بودن یا متعلق به شرکت های تحریمشده باشد، باید اقدامات لازم را انجام داده و طبق بخشنامه رئیس اداره کل گمرک و توصیه دفاتر منطقهای تحریم اسرائیل، ضبط و مصادره شود».
وی با بیان اینکه قوانین تحریم، ابزار فشاری بر رژیم صهیونیستی است، بر «اهمیت ادامه اجرای تصمیمات صادره توسط دفاتر منطقهای تحریم رژیم صهیونیستی» تأکید کرد.
الجارالله گفت که «در این کنفرانس بر سر تعدادی از موضوعات از جمله تحریم برخی شرکتهایی که قوانین و شرایط تحریم کالای اسرائیلی در مورد آنها اعمال میشود، بحث شد».
وی توضیح داد: یک شرکت وجود دارد که کامیونها و مواد لازم را برای ارتش اسرائیل تامین میکند، اما هیچ سند و مدرک قطعی در این مورد وجود ندارد».
مجلس نمایندگان کویت قانون ضد عادی سازی روابط را در سال ۱۹۶۴ تصویب کرد و اعلامیه امیر کویت در سال ۱۹۶۷ مبنی بر اینکه کویت در حال جنگ با اشغالگران رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی است، همچنان پابرجاست و هرگونه حمایت از این رژیم خیانت محسوب میشود.
نود و پنجمین نشست افسران ارتباط دفاتر منطقهای تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه در مقر اتحادیه عرب در شهر قاهره پایتخت مصر آغاز به کار کرد.
این نشست در سایه درخواست ها برای تداوم اقدام دفاتر عربیِ تحریم رژیم اسرائیل در اجرای مصوبات و توصیه های صادر شده درخصوص اهمیت تحریم اقتصادی این رژیم برگزار شد.
«سعید ابوعلی» معاون دبیرکل اتحادیه عرب در این نشست گفت که این نشست تاکیدی بر نقش مهم تحریم عربیِ اسرائیل در راستای پایبندی به موضع جهان عرب است که اراده ملت های عرب در دفاع از حقوق فلسطین و بازپس گیری آن مطابق قوانین بین المللی را منعکس می کند.
**ژاپن و کره جنوبی روند عادیسازی پیمان اطلاعاتی را آغاز کردند
وزیر دفاع کره جنوبی در جلسه پارلمان این کشور بر عادیسازی پیمان به اشتراکگذاری سرویس دستگاههای اطلاعاتی با ژاپن و ادامه اجرای پیمان اطلاعاتی با این کشور تاکید کرد.
«لی جونگ سوپ» وزیر دفاع کره جنوبی با اشاره به نیاز "عادیسازی" پیمان اشتراک سرویس اطلاعاتی با ژاپن گفت سئول به دنبال تحکیم همکاری امنیتی با واشنگتن و توکیو در بحبوحه تهدیدهای نظامی کره شمالی است.
برپایه این گزارش وزیر دفاع کره جنوبی در جلسه پارلمان و در پاسخ به سوال نمایندگان احزاب مخالف درباره " توافقنامه اطلاعاتی نظامی و امنیتی عمومی " (GSOMIA) گفت به نظر میرسد این توافقنامه به دلیل تاریخچه جنگ و تجارت که میان دو کشورفاصله ایجاد کرده، بسیار کم مورد استفاده قرار گرفته است.
وی در ادامه سخنانش افزود: «من معتقدم عادیسازی برای " توافقنامه اطلاعاتی نظامی و امنیتی عمومی " (GSOMIA) مورد نیاز است و ما این اقدام را با بازبینی و بررسی جامع با در نظر گرفتن فوریت در اجرای آن و یا از منظری بلندمدت در روابط کره جنوبی-ژاپن انجام خواهیم داد. »
وی همچنین خاطرنشان کرد این اقدام عادیسازی به منافع ملی کشورش کمک میکند.
بدین ترتیب عادی سازی این توافقنامه زمانی اجرایی میشود که ژاپن محدودیتهای صادراتی را از کالاهای صنعتی ضروری در بخشهای فناوری کره جنوبی بردارد. " توافقنامه اطلاعاتی نظامی و امنیتی عمومی " (GSOMIA) در ماه اوت سال ۲۰۱۹ درحالی کنار گذاشته شد که کره جنوبی تصمیم گرفت در اعتراض به محدودیت صادراتی یکجانبه به این پیمان پایان دهد.
این مقام ارشد کره جنوبی در پاسخ به سوالی درباره توانایی و ظرفیت موشکی و شرایط فعلی کره شمالی گفت باید درنظر بگیریم کره شمالی به پیشرفتهای چشمگیری در تکنولوژی ورود دوباره به اتمسفر برای موشکهای بالستیک قاره پیمای دور برد دست پیدا کرده است.
**۷ کشته و ۴۳ زخمی در انفجار تانکر سوخت در لیبی
منابع خبری از کشته شدن ۷ نفر و زخمی شدن ۴۳ نفر دیگر بر اثر انفجار تانکر سوخت در لیبی خبر دادند.
امروز دوشنبه یک دستگاه تانکر سوخت در جنوب لیبی منفجر شد.
همزمان شبکه المیادین به نقل از منابع بیمارستانی گزارش داد که در این انفجار، دستکم ۷ نفر کشته و ۴۳ نفر زخمی شدند.
منابع بیمارستانی تأکید کردند که وضعیت جسمانی برخی از زخمیها وخیم است و احتمال افزایش تعداد تلفات وجود دارد.
هنوز جزئیات بیشتری دراین باره منتشر نشده است.
**آمریکا با هدف مقابله با چین «پهپادهای دریاپایه» جدید میسازد
آمریکا ساخت سلاحی جدید را به منظور بهبود توانایی نیروی دریایی و امکان رویارویی با ناوگان پیشرفته چینیها در دریاها آغاز کرده است.
مقامات ارتش آمریکا بارها تاکید کردهاند چین را به عنوان رقیب اصلی خود در پیشرفتهای نظامی میدانند و بر این باورند که دستاوردهای نظامی چینیها، راهبردهای دفاعی آمریکاییها را به چالش میکشد.
بر این اساس، یکی از دلایلی که نیروی دریایی آمریکا به ساخت «پهپادهای دریاپایه» روی آورده به پیشگیری از بروز این گونه چالشها در تقابل نظامی با چین است.
بر اساس این گزارش این پهپادها برای آمریکاییها در زمینه برد تسلیحات، فرماندهی و دیدهبانی امکان رویارویی با ناوگان پیشرفته چینیها را فراهم میکنند.
این فناوری همچنین از انجام اشتباهات پرهزینه ناشی از استفاده از کشتیهای سنتی طی سالهای اخیر از جمله هزینههای نگهداری از «سامانه تفنگ پیشرفته» و مشکلات در سامانه پیشران کشتیها جلوگیری میکند.
به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور پیش از این نیز پهپادهایی از این نوع را با ابعاد کوچکتر در نزدیکی آبهای آسیای غربی مستقر کرده بود.
قرار است تعدادی از پهپادهای دریاپایه جدید آمریکایی در ابعاد بزرگتر در رزمایش دریایی چندملیتی با رهبری ایالات متحده که در طول تابستان در آبهای اقیانوس آرام برگزار میشود رونمایی شوند.
به گفته منتقدین، ایالات متحده برای افزودن فناوریهای پیشرفته به کشتیهای نظامی خود شتابزده عمل کرده است. با این حال «جرمیا دایلی» یکی از فرماندهان نیروی دریایی آمریکا در پاسخ اظهار داشت که ارتقای سطح فناوریهای نظامی نشانه اعتماد به تواناییهای کشور است.
یک افسر بازنشسته نیروی دریایی آمریکا نیز ضمن اذعان به رفتار شتابزده آمریکاییها در این زمینه، با اشاره به «سالها شکست در پروژهای کشتیسازی این کشور» نیروی دریایی آمریکا را در زمینه استفاده از تمام منابع موجود در توسعه «کشتیهای رباتیک» با وجود تمام مزایایی که میتواند به دنبال داشته باشد، به احتیاط دعوت کرد.
طبق گزارشات، آمریکا ناوهای جنگی اش را در دریای جنوبی چین مستقر کرده است؛ چون واشنگتن در حال تقویت بخش نظامی تایوان است و تلاش می کند چین را به سمت انجام اقدام نظامی به منظور تضعیف و بی ثبات کردن رقیب خود سوق دهد.
پایگاه خبری «نیویورک تایمز» روز یکشنبه در گزارشی به سفر قریب الوقوع نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان پرداخته و می نویسد چین تا کنون هشدارهای جدی پیرامون این سفر مناقشه برانگیز بیان کرده است.
بنابراین سفر پلوسی به منطقه و حاشیه های مرتبط به آن میرود که به تدریج به یکی از مسائل اصلی شرق آسیا بدل شود.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به شدت با سفر پلوسی به عنوان دومین نفر در صف ریاست جمهوری آمریکا به تایوان مخالفت کرده است.
به اعتقاد پکن، این سفر نقض سیاست چین واحد تلقی می شود که به موجب آن آمریکا از سال ۱۹۷۹میلادی تایوان را به عنوان یک کشور به رسمیت نشناخته است.
**تشکیل کمیته مشترک با هدف عدم تکرار درگیری مرزی میان ایران و افغانستان
حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان در صفحه توئیتر خود از تشکیل کمیته مشترک با هدف جلوگیری از تکرار درگیری های مرزی میان دو کشور همسایه خبرداد.
روز گذشته و ساعاتی بعد از رویداد مرزی میان ایران و افغانستان که در منطقه هیرمند رخ داد، کاظمی قمی در صفحه توئیتر خود نوشت: پس از درگیری در منطقه هیرمند، جلسهای با حضور نماینده جمهوری اسلامی و وزارت دفاع حکومت سرپرست افغانستان تشکیل شد. وزارت دفاع حکومت سرپرست، طی تماسی با نیرو های مرزی این کشور پرهیز از درگیری و تشکیل کمیته مشترک جهت عدم تکرار این دست اقدامات را در دستور کار قرار داد.
روز گذشته سید مجید میراحمدی معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به جزئیاتی درباره چگونگی رخداد مرزی بین ایران و افغانستان گفت: این موضوع با درایت و مدیریت نیروهای مرزبانی ما پایان یافت اما نیروهای مرزبانی افغانستان باید به حدود و جغرافیای مرزی توجیه شوند.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور تأکید کرد: لازم است نیروهای مرزبانی افغانستان به حدود و جغرافیای مرزی توجیه شوند و بارها این امر به مقامات افغانستان گوشزد شده است تا این موضوع باعث نشود تنشهای محدود خلاف میل و خواسته دو طرف صورت بگیرد.
میثم برازنده فرماندار شهرستان هیرمند نیز روز گذشته با بیان اینکه درگیری مرزی خاتمه یافته است، گفت: علت این درگیری در ناحیه مرز شهرستان هیرمند تجاوز مرزی از ناحیه طالبان به داخل خاک ایران بوده است.
**حمله راکتی به یک پایگاه نظامی ترکیه در شمال عراق
منابع خبری از حمله راکتی به پایگاه نظامی ترکیه در ناحیه «بامرنی» استان دهوک در شمال عراق خبر دادند.
پایگاه نظامی ترکیه در ناحیه «بامرنی» صبح امروز دوشنبه هدف اصابت یک فروند راکت قرار گرفته است.
هنوز هیچ گزارشی درباره تلفات و خسارات احتمالی ناشی از این حمله راکتی مخابره نشده است.
نوز هیچ منبع رسمی این حمله را تایید نکرده است، اما یک منبع امنیتی عراق گفته که این راکت از سوی عناصر پ.ک.ک شلیک شده است.
منبع امنیتی تأکید کرده که موشک شلیک شده به نزدیکی پایگاه اصابت کرده و خسارات یا تلفاتی برجای نگذاشته است.
پایگاه «بامرنی» ترکیه در استان دهوک اقلیم کردستان عراق، هفته گذشته هم هدف حملات راکتی قرار گرفت.
پایگاه بامرنی که اکنون محل استقرار نیروهای ترکیه در شمال دهوک شده است، قبلاً یک فرودگاه محلی غیرنظامی بود اما از سال ۱۹۹۶ پایگاهی نظامی شده است.
حملات جدید ترکیه این بار در عمق ۳۰۰ کیلومتری خاک عراق اگر چه با دستاویز سرکوب عناصر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در خاک عراق انجام می شود، اما انتشار تصویر کشتن غیرنظامیان به ویژه تصاویر منتشر شده از یک کودک کشته شده در بمباران چند روز پیش ترکیه به شمال عراق، خشم شخصیتهای عراقی و فعالان شبکههای اجتماعی را برانگیخت.
**آتش سوزی جنگلی گسترده در اروپا؛ ۴ برابر ۱۵ سال گذشته
موج گرما و خشکی هوا موجب شده تا قاره سبز اروپا با آتش سوزی های گسترده جنگلی بخصوص در مناطق جنوب و جنوب غربی مواجه شود، وقوع این آتش سوزی ها بطور میانگین ۴ برابر ۱۵ سال گذشته گزارش می شود.
شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: سراسر اروپا شاهد وقوع آتش سوزی است که تاکنون دیده نشده، بطوری که تعداد کل آتشسوزیهای جنگلی در اتحادیه اروپا از ابتدای سال ۲۰۲۲ تقریباً چهار برابر میانگین ۱۵ ساله برای همان دوره زمانی است.
این رسانه تصویری آمریکایی افزود: وقوع آتش سوزی گسترده در نواحی غربی پرتغال به حدی است که زبانه های آتش از شهر لیسبون پایتخت این کشور قابل رویت است.
بنابراین گزارش دولت لیسبون هم اکنون در تلاش برای مقابله با آتش سوزی در «مارفا» (Marfa) پرتغال است، سی ان ان از به کار گرفتن بیش از یکهزار نیروی اطفای حریق برای مقابله با آتش سوزی خبر می دهد.
ایتالیا خشکسال ترین طی هفت دهه گذشته
درهمین حال آتش سوزی گسترده در منطقه « روچلا ایونیکا » (Rocella lonica) واقع در جنوب ایتالیا رخ داده است و بنابر گزارش سی ان ان، ایتالیا با خشکسالی بی سابقه ای طی هفتاد سال اخیر مواجه است.
شبکه خبری سی ان ان در ادامه افزود: بنابر اعلام «برنامه کوپرنیک » (Copernicus Programme)، بزرگترین برنامه رصد زمین درجهان، ۱۹۲۶ آتش سوزی جنگلی کشورهای اتحادیه اروپا را از ابتدای سال ۲۰۲۲تا ۲۳ ژوئیه (یکم امرداد ماه ۱۴۰۱) سوزانده است؛ این میزان از آتش سوزی در مقایسه در مدت مشابه سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۱ ، حدود ۵۲۰ فقره افزایش را نشان می دهد.
آتش سوزی در جمهوری چک
درهمین حال شبکه خبری یورونیوز نیز گزارش داد: مدت یک هفته است که « پارک ملی بوهمیا» واقع در جمهوری چک در آتش می سوزد و تاکنون حدود ۱۱۰۰ هکتار از اراضی این مناطق در آتش سوخته است.
بنابراین گزارش حدود ۷۰۰ نیروی اطفای حریق از جمله نیروهایی از سوئیس که از روز جمعه وارد جمهوری چک شدند در صحنه برای مهار آتش سوزی حضور دارند ، نیروهای امداد از کشورهای اسلواکی، لهستان و ایتالیا نیز برای کمک در اطفای حریق به جمهوری چک رفته اند.
شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: هم اکنون کشورهای ایتالیا، پرتغال، یونان، فرانسه وآلمان با آتش سوزی های گسترده مواجه بوده که هزاران هکتار از اراضی این کشورها طعمه آتش شده است.
دانشمندان هشدار دادهاند آتشسوزیهای اخیر در بخشهایی از اروپا تنها نمونهای اندک از آنچه انتظار میرود در سالهای آتی این قاره با آن روبرو شود، میباشد. آنها باور دارند به منظور جلوگیری از تلفات جانی نیاز است اقدامهای پیشگیرانه در این خصوص صورت گیرد.
دانشمندان میگویند: در سالهای پیش رو بر تعداد آتشسوزیهای وحشتناکی که در حال حاضر در کشورهای اروپایی شاهد آن هستیم، افزوده خواهد شد.
پیشتر برنامه محیط زیست سازمان ملل در گزارشی نسبت به افزایش شدت و تعداد دفعات این آتشسوزیها در دهههای آتی هشدار داده بود. طبق این گزارش تا پایان سال ۲۰۵۰ میلادی این مقادیر تا ۵۰ درصد رشد خواهند داشت.
**کاردار جدید سفارت آمریکا در افغانستان تعیین شد
«مک کری» کاردار سفارت آمریکا در افغانستان از پایان ماموریت خود در این کشور خبر داد و گفت که «کرن دیکر» جایگزین او شده است.
مک کری در صفحه توئیترش ضمن اعلام این خبر نوشته است که سال گذشته، توانسته با بسیاری از افغانها در داخل و خارج از کشور همکاری کند ولی هنوز در افغانستان با بسیاری از چالشها مواجه ایم.
وی نوشت: در طول در این مدت در دوحه با طالبان برای رسیدگی به مسایل مهم گفتوگو کرده است و همچنین خدمات کنسولی گستردهای را برای شهروندان امریکایی و سایر افراد فراهم ساخته است".
کری تاکید کرده که کشورش با سازمان ملل متحد و شرکای بینالمللی خود درباره کمکهای بشردوستانه به افغانستان هماهنگ خواهد بود.
وی نوشت:" ما طالبان را در قبال تعهداتشان همچنان پاسخگو قرار میدهیم تا افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست ها از جمله داعش و گروه القاعده تبدیل نشود".
مک کری در ادامه افزوده است که آمریکا از ادامه موضع طالبان درباره آموزش دختران و گزارش های موثق در مورد نقض حقوق بشر از جمله بدترشدن آزادی رسانهها و وضع محدودیتها در برابر حقوق زنان، «بسیار ناراحت است».
به گزارش خبرگزاری جمهور از حدود یک سال پیش تاکنون آمریکا سفارت خود در افغانستان را رسما بسته است اما امور این سفارت از کشورهای دیگر اداره میشود.
**رسانه تایوانی مدعی احتمال سفر نانسی پلوسی به این جزیره شد
همزمان با شروع سفر آسیایی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، یک رسانه تایوانی روز دوشنبه نوشت برخی گزارش ها حاکی از آن است که «نانسی پلوسی» از طریق فیلیپین به این جزیره سفر خواهد کرد.
پایگاه خبری «تایوان تایمز» به نقل از برخی منابع نوشت پلوسی قرار است از طریق فرودگاه بین المللی کلارک فیلیپین روز پنجشنبه (۱۳ مرداد) به تایوان سفر کند.
خبرگزاری کیودو ژاپن هم به نقل از رسانه های تایوانی نوشت که احتمالا خانم پلوسی سه شنبه شب هفته جاری به تایوان می رود.
تاکنون هیچ خبر یا بیانیه رسمی مبنی بر برنامه سفر پلوسی به تایوان منتشر نشده است.
دفتر رسمی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ۹ مرداد ماه با صدور بیانیه رسمی اعلام کرد پلوسی در صدر هیاتی متشکل از چند عضو کنگره، سفر آسیایی خود به چهار کشور سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن را آغاز کرده است. نام تایوان در فهرست مقصدهای این سفر ذکر نشده است.
بر اساس بیانیه مذکور، تمرکز این تور آسیایی بر روی "مسائل مشترک امنیتی"، شراکت اقتصادی و حکمرانی دموکراتیک منطقه هند-اقیانوسیه است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد ملاقاتهایی در سطوح بسیار بالا با مقامهای ارشد در کشورهای مالزی، سنگاپور، کره جنوبی و ژاپن برای بحث و تبادل نظر پیرامون منافع و ارزشهای مشترک برگزار خواهد شد.
پایگاه خبری گاردین انگلیس نیز روز دوشنبه (۱۰ مرداد) ماه سال جاری در گزارشی نوشت: به گفته یکی از اعضای کمیته امور خارجه آمریکا این مساله که پلوسی شماری از نمانیدگان ارشد را دعوت کرده تا در سفر آسیایی وی را همراهی کنند گمانه زنی ها در خصوص سفر وی به تایوان را افزایش داده است.
بنظر می رسد تایوان بزرگترین نقطه چالش در روابط ایالات متحده و چین باشد.
حضور نیروهای نظامی چین در حریم هوایی و آب های نزدیک تایوان در چند سال گذشته تهاجمی تر شده است و خطر درگیری را افزایش داده است.
این در حالیست که برخی از تحلیلگران آمریکایی به صراحت اعلام کرده اند که توانایی های نظامی چین به حدی رسیده است که پیروزی آمریکا در دفاع از تایوان دیگر تضمین شده نیست.
**تأکید میشل عون بر حفظ حقوق لبنان در آبهای سرزمینی این کشور
رئیسجمهور لبنان بر حفظ حقوق کشورش در آبهای سرزمینی و ثروتهای ملی تأکید کرد و گفت که تسامح و نادیده گرفتن حقوق لبنان تحت هیچ شرایطی، قابل قبول نیست.
«میشل عون» رئیسجمهور لبنان امروز (دوشنبه) در سخنانی به مناسبت عید ارتش لبنان اعلام کرد که «هدف از انجام مذاکرات غیر مستقیم جاری با رژیم اسرائیل بر سر ترسیم مرزهای دریایی، حفظ حقوق کشورمان است».
وی ادامه داد: از دیگر اهداف مذاکرات غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی، همکاری با «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی در پرونده تعیین مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی جهت دستیابی به نتایجی است که حقوق و ثروتهای ملی ما را حفظ و فرصتی را برای رونق وضعیت اقتصادی کشور ایجاد کند.
رئیسجمهور لبنان همچنین بر حفظ حقوق کشورش در آبهای سرزمینی و ثروتهای ملی تأکید کرد و گفت که نادیدهگرفتن حقوق لبنان تحت هر شرایطی، قابل تحمل نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش ابراز امیدواری کرد که سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری لبنان به سرنوشت تشکیل دولت جدید که همچنان قادر به انجام مسئولیتهایش نیست، دچار نشود.
عون این اظهاراتش را در حالی عنوان میکند که «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی برای تعیین مرزهای آبی بین لبنان و سرزمین های اشغالی روز یکشنبه وارد بیروت شد و مذاکرات خود با مقام های لبنان را آغاز کرده است.
این میانجی آمریکایی طی روزهای یکشنبه و دوشنبه در لبنان سلسله دیدارهایی را با مقامات لبنانی انجام داده است.
هوکشتاین قرار است امروز با «میشل عون» رئیس جمهوری، «نبیه بری» رئیس پارلمان و «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان نیز دیدار و گفتوگو کند.
پیشتر «هوکشتاین»، میانجی آمریکایی پرونده تعیین مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم اسرائیل در ۱۳ ژوئن به بیروت سفر و با مقامات ارشد لبنان دیدار کرد و از آنها پاسخ واحدی را در مورد موضوع مذاکرات غیرمستقیم برای تعیین مرزها شنید مبنی بر اینکه لبنان حاضر نیست از خط ۲۳ عقب نشینی کند و میدان «قانا» را بطور کامل در مالکیت خود میداند.
برای تعیین مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی تاکنون پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مقر نیروهای بین المللی حافظ صلح (یونیفیل) در منطقه راس الناقوره در جنوب لبنان برگزار شده است. این مذاکرات به دلیل اختلاف طرفین برای مدتی به حالت تعلیق درآمده است.
بحث میان رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی بین دو طرف بالا گرفته است و لبنان میگوید که بر سر مناطق بین خطهای موسوم به ۲۳ و ۲۹ دریایی در حال مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی است.
**اعلام جزئیات تظاهرات "حمایت از مشروعیت" در بغداد/مردم وارد منطقه سبز نشوند
کمیته "ساماندهی برای حمایت از مشروعیت و حفاظت از نهادهای حکومتی" در عراق در بیانیه ای جزئیات تظاهرات عصر امروز در بغداد را اعلام کرد.
کمیته ساماندهی برای حمایت از مشروعیت و حفاظت از نهادهای حکومتی در عراق در بیانیه خود آورده است که مکان تظاهرات در خیابان منتهی به پل معلق در بغداد و در ساعت آن ۵ عصر به وقت محلی خواهد بود.
به نوشته پایگاه میدل ایست نیوز، این کمیته از همه مردم عراق و نه یک تشکیلات خاص مرتبط با چارچوب هماهنگی شیعی برای شرکت در این تظاهرات دعوت کرده است زیرا به گفته آن، عراق به همه تعلق دارد.
در این بیانیه آمده است که هدف از این تظاهرات "دفاع از حکومت و مشروعیت و نهادهای قانونی آن و دموکراسی است و این تظاهرات علیه شخص یا گروه خاصی نیست".
برپایه این گزارش، کمیته ساماندهی برای حمایت از مشروعیت و حفاظت از نهادهای حکومتی عراق تاکید کرد که ورود به منطقه سبز در مرکز بغداد ممنوع است.
این کمیته با اشاره به اینکه باید همکاری کامل با نیروهای امنیتی صورت گیرد و هیچ درگیری رخ ندهد، گفت که هدف از "این تظاهرات بازگرداندن اقتدار آنها است که توسط دیگران خدشه دار شده است".
کمیته مذکور از مردم خواست تنها پرچم عراق، پرچم های حسینی (ع) و بیرق های عشائر محترم را حمل کنند و به شایعات توجه نکنند و شعارهای تنش زا سر ندهند.
بیانیه مذکور از مردم عراق خواست از ماسک استفاده کنند و با کمیته ناظر به این تظاهرات همکاری داشته باشند.
**کشته شدن چند نفر در حمله پهپادی به سلیمانیه عراق
منابع عراقی امروز (دوشنبه) از حمله پهپادی ناشناس به یک دستگاه خودرو در استان سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق خبر دادند و اعلام کردند که چند نفر در این حمله کشته شدند.
«هیوا قرنی»، مسئول بخش «رابرین» در اقلیم کردستان عراق از حمله پهپادی ناشناس به یک دستگاه خودرو غیرنظامی خبر داد.
وی گفت که این خودرو از نوع لندکروز در جاده منطقه «جوارقورنه» - «دربند» شهرستان «رانیه» واقع در استان سلیمانیه هدف حمله پهپادی قرار گرفت.
قرنی افزود که بر اثر هدف گیری این خودرو چند نفر کشته شدند.
پیش این منابع خبری صبح امروز از حمله راکتی به پایگاه نظامی ترکیه در ناحیه «بامرنی» استان دهوک در شمال عراق خبر دادند.
هیچ گزارشی درباره تلفات و خسارات احتمالی ناشی از این حمله راکتی مخابره نشده است.
حملات هوایی و زمینی ترکیه در چند ماه اخیر به عراق شدت یافته و در مرگبارترین حمله چهارشنبه دو هفته پیش ارتش ترکیه مرکز گردشگری «په رخ» در مدیریت «زاخو» از منطقه «باتیفا» اقلیم کردستان عراق را با توپخانه هدف گرفت که باعث مرگ ۹ گردشگر و زخمی شدن ۲۲ نفر دیگر شد.
در پی این حمله اعتراض ها و موج محکومیت ها علیه ترکیه در عراق به اوج رسید و بسیاری از سیاستمداران و چهره ها و نخبگان در کنار فعالان شبکه های اجتماعی این اقدامات ترکیه را محکوم کردند.
در همین راستا، شهروندان خشمگین عراقی با حمله به دفتر صدور روادید ترکیه در نجف اشرف و چند شهر دیگر ، آن را تعطیل کردند و پرچم ترکیه را پایین کشیدند.
**یک کشته و چهار مجروح در حمله فرد مهاجم به مردم در ویسکانسین آمریکا
مقامات آمریکایی اعلام کردند بر اثر حمله فرد مهاجم به مردم در امتداد رودخانه ویسکانسین، یک نوجوان ۱۷ ساله کشته و ۴ نفر دیگر به شدت زخمی شدند.
اسکات کودسان کلانتر شهرستان سنت کرویکس یکشنبه شب گفت که تیمهای پلیس درحال تحقیق در خصوص دلیل این حمله یا ارتباط احتمالی میان مهاجم و قربانیان هستند.
وی افزود: ما هنوز نمیدانیم چه ارتباطی میان این افراد وجود دارد.
به گفته پلیس، فرد مهاجم یک ساعت پس از این حمله در پایین دست این رودخانه بازداشت شده است.
کودسان توضیح داد: از میان چهار مجروح این حمله، ۲ نفر با بالگرد و ۲ نفر دیگر با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدهاند که حال همه آنها که حدودا ۲۰ ساله هستند وخیم است.
به گزارش ایرنا، جرم و جنایت در میان نوجوانان زیر سن قانونی در آمریکا روندی صعودی دارد. پلیس میگوید در ۲۲ ماه گذشته ۲۴ نوجوان زیر ۱۷ سال در واشنگتن قتل محکوم شدهاند.
آمریکا یکی از مسلحترین شهروندان جهان را دارد که صاحب ۳۹۳میلیون قبضه سلاح گرم است.
خبرگزاری فرانسه فروردین ماه گذشته گزارش داد: در سال ۲۰۱۹ میلادی ماهانه حدود ۲ میلیون و ۳۰۰هزار درخواست مجوز حمل سلاح در آمریکا مورد بررسی قرار گرفت اما تا ماه ژوئن ۲۰۲۰ این آمار به سه میلیون و ۴۰۰هزاردرخواست در هر ماه رسیده است.
کارشناسان مسائل داخلی آمریکا معتقدند آنچه از منظر امنیتی، آمریکا را تهدید میکند، تروریست بینالملل و یا تهدیدهای خارجی نیست بلکه رفتارهای خشونت آمیز سفید پوستان از جمله پلیس سفید پوست آمریکا است که تهدید بالقوه علیه شهروندان این کشور به شمار میرود.
بر اساس گزارش گروه بایگانی خشونت مسلحانه، مرگ و میر ناشی از سلاح گرم در آمریکا در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.
این گروه غیردولتی گزارش داد که در سال ۲۰۲۱، ۲۰ هزار و ۷۲۶ مورد مرگ ناشی از سلاح گرم بدون احتساب خودکشی با اسلحه، در آمریکا ثبت شده است.
نظرسنجی جدید واشنگتن پست- موسسه آیپسوس نشان داد که ۷۵ درصد از سیاه پوستان آمریکایی نگران آن هستند که به دلیل نژاد خود مورد حمله فیزیکی قرار بگیرند.
تارنمای هیل نوشت: این نظرسنجی نشان داد سه چهارم از سیاه پوستان آمریکایی میگویند نگران آن هستند که خودشان یا نزدیکانشان، به دلیل نژاد سیاه داشتن مورد تعرض فیزیکی قرار گیرند.
**سی ان ان: سفر نانسی پلوسی به تایوان انجام میشود
شبکه سی ان ان روز دوشنبه گزارش داد که نانسی پلوسی رئیس دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا به رغم برخی گمانهزنیها درباره حذف تایوان از فهرست مقاصد سفر آسیایی کنونی خود، قصد دارد از این جزیره دیدار کند.
تارنمای شبکه سی ان ان دقایقی پیش در گزارشی اعلام کرد که نانسی پلوسی به رغم گمانهزنیها مبنی بر عدم انجام این سفر، به تایوان خواهذ رفت.
هم زمان با آغاز سفر آسیایی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، پایگاه خبری «تایوان تایمز» نیز امروز (دوشنبه) به نقل از برخی منابع نوشت: برخی گزارش ها حاکی است که پلوسی از طریق فیلیپین به جزیره تایوان سفر خواهد کرد.
این رسانه تایوانی افزود: پلوسی قرار است از طریق فرودگاه بین المللی کلارک فیلیپین روز پنجشنبه (۱۳ مرداد ماه) به تایوان سفر کند.
خبرگزاری کیودو ژاپن هم به نقل از رسانه های تایوانی نوشت که احتمالا خانم پلوسی سه شنبه شب هفته جاری به تایوان می رود.
تاکنون هیچ خبر یا بیانیه رسمی مبنی بر برنامه سفر پلوسی به تایوان منتشر نشده است.
دفتر رسمی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ۹ مرداد ماه با صدور بیانیه رسمی اعلام کرد پلوسی در صدر هیاتی متشکل از چند عضو کنگره، سفر آسیایی خود به چهار کشور سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن را آغاز کرده است. نام تایوان در فهرست مقصدهای این سفر ذکر نشده است.
بر اساس بیانیه مذکور، تمرکز این تور آسیایی بر روی "مسائل مشترک امنیتی"، شراکت اقتصادی و حکمرانی دموکراتیک منطقه هند-اقیانوسیه است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد ملاقاتهایی در سطوح بسیار بالا با مقامهای ارشد در کشورهای مالزی، سنگاپور، کره جنوبی و ژاپن برای بحث و تبادل نظر پیرامون منافع و ارزشهای مشترک برگزار خواهد شد.
پایگاه خبری گاردین انگلیس نیز روز دوشنبه (۱۰ مرداد) ماه سال جاری در گزارشی نوشت: به گفته یکی از اعضای کمیته امور خارجه آمریکا این مساله که پلوسی شماری از نمانیدگان ارشد را دعوت کرده تا در سفر آسیایی وی را همراهی کنند گمانه زنی ها در خصوص سفر وی به تایوان را افزایش داده است.
بنظر می رسد تایوان بزرگترین نقطه چالش در روابط ایالات متحده و چین باشد.
حضور نیروهای نظامی چین در حریم هوایی و آب های نزدیک تایوان در چند سال گذشته تهاجمی تر شده است و خطر درگیری را افزایش داده است.
این در حالیست که برخی از تحلیلگران آمریکایی به صراحت اعلام کرده اند که توانایی های نظامی چین به حدی رسیده است که پیروزی آمریکا در دفاع از تایوان دیگر تضمین شده نیست.
**غرب به دنبال کارشکنی در همکاری اینترپل با روسیه
رئیس اداره تهدیدها و چالش های جدید وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد غرب بدنبال استفاده از سازمان پلیس جنایی بین المللی (اینترپل) برای منافع سیاسی اش و مسدود کردن دسترسی مسکو به کانال های این نهاد است.
ولادیمیر تارابرین در مصاحبه ای که خبرگزاری اسپوتنیک با وی انجام داد، گفت که کشورهای غربی خواستار محدود کردن توانایی روسیه برای استفاده از کانال های اینترپل برای جستجوی مجرمان یا حتی تعلیق عضویت مسکو در این سازمان هستند.
وی افزود: کشورهای غربی درپی آنند از این سازمان پلیسی صرفا برای منافع سیاسی استفاده کنند تا اعضای آن را برای جلوگیری از دسترسی نهادهای مجری قانون روسیه به منابع اطلاعاتی اینترپل تحت فشار قرار دهند.
وی تاکید کرد که غرب با این کار، هدف اصلی تاسیس اینترپل را که اطمینان از یکپارچکی تلاش های نهادهای مجری قانونی ملی در مبارزه با جرم و جنایت است، به خطر می اندازد.
مقام مسئول روس همچنین گفت که بعلاوه، این تلاش ها، تمایل برخی کشورها برای تغییر منشور اینترپل به منظور اعمال فشار سیاسی بر هر دولت مورد ایراد در آینده را برمی انگیزد.
تارابرین همچنین یادآور شد که مسکو از ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰)، ۶۰ مورد خودداری کشورهای غربی برای استرداد مجرمان را دریافت کرده که تقریبا نیمی از آنها به دلایل سیاسی بوده است.
وی افزود: شماری از کشورها به طور رسمی همکاری با ما در استرداد مجرمان به روسیه و اجرای درخواست کمک حقوقی در پرونده های جنایی را متوقف کرده اند. به عنوان مثال، اگر در دو ماهه نخست سال جاری، طرف روسی ۴ مورد رد درخواست استرداد مجرمان از کشورهای غربی دریافت کرده، این موارد از ماه مارس تا ژوئن (اسفند ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۱)، ۶۰ مورد بوده که دستکم ۲۸ مورد به دلایل سیاسی بوده است.
وی اضافه کرد که این اقدامات مخرب، تلاش های بین المللی در زمینه مقابله با جرم و جنایت و جلوگیری از آن را مخدوش می کند و به وخامت شدید وضعیت جرم به عنوان یک کل منجر می شود، ضمن اینکه تنها کسانی که از این اقدامات کوته فکرانه سود می برند، جنایتکاران هستند.
**تارنمای آمریکایی: تحریمهای واشنگتن، ایران و روسیه را متحدتر کرد
پایگاه تحلیلی آمریکایی «ریسپانسیبل استیتکرفت» (responsiblestatecraft)، در نوشتاری آورد: آمریکا به طور فزاینده ای به تحریم های اقتصادی رو آورده است تا نگرانی های امنیتی خود در ارتباط با روسیه و ایران را رفع کند، اما این تلاش های جداگانه به اتحاد، همدلی و همنوایی این دو کشور منجر شد.
این پایگاه تحلیل در ادامه این نوشتار ضمن اشاره به تاثیر منفی تحریم ها بر وضعیت اقتصادی ایران عنوان کرد: اما تحریم ها باعث مقاومت داخلی در برابر مذاکرات جاری شده و مانع از تلاش های دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هسته ای این کشور شده است.
به طور مشابه، تحریم ها علیه روسیه در ابتدا تولید ناخالص داخلی این کشور را کاهش داد، اما به مسکو انگیزه داد تا متحدان و بازارهای جدیدی بیابد و از اینرو قدرت قهری تحریم ها کاهش یافته و روابط کرملین با شرکای مایل به تضعیف تلاش های غرب برای منزوی کردن مسکو را افزایش داده است.
از اینرو، تحریم های جداگانه به طور ناخواسته به دو کشور روسیه و ایران انگیزه داده تا همکاری امنیتی و اقتصادی شان را تقویت کنند.
این پایگاه تحلیلی این نوشتار را اینگونه ادامه داد: فشار آمریکا به جای آنکه جمهوری اسلامی را به زانو درآورد، حمایت عمومی از فعالیت های هسته ای این کشور را افزایش داد.
یافته های نظرسنجی مرکز مطالعات امنیتی و بین المللی دانشگاه مریلند در سال ۲۰۲۱ حاکی است که سه چهارم مردم ایران از فعالیت های هسته ای تهران حمایت می کنند.
نتیجه آنکه از وقتی تحریم ها دوباره از سرگرفته شد، ایران ذخایر اورانیوم غنی شده را افزوده، توان غنی سازی اش برای دستیابی به سوخت بیشتر را بالا برده و مقام هایی را در تهران روی کار آورده که تمایل کمتری به مصالحه با واشنگتن دارند.
فضای سیاسی ایران و مقاومت فزاینده اش در برابر تحریم ها، فضایی برای بهره برداری روسیه از طریق همکاری دو جانبه و در زمینه انرژی، توافق روی یک مسیر مستقیم جدید تجاری و انتقال فناوری نظامی که تحریم ها را دور می زند و تلاش های آمریکا را در هر دو جبهه تضعیف می کند، ایجاد کرده است.
اما اندکی پس از تازه ترین دور مذاکرات بین آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان با ایران در وین، مسکو به اوکراین حمله کرد و آغاز یک بحران به ظاهر نامرتبط بین طرف های کلیدی برجام کلید خورد.
آمریکا سپس دست به اقدام بین المللی با حمایت ۴۰ کشور سراسر جهان زد تا تحریم های گسترده ای را علیه مسکو اعمال کند.
پس از گزش اولیه ناشی از تحریم ها، روسیه موفق شد اقتصاد خود را تثبیت کند، روبل در حال حاضر به ارزش قبل از تهاجم و درآمدهای نفتی مسکو نیز به همان زمان بازگشته است.
در ادامه این نوشتار آمده است: مسکو تلاش کرد از موقعیت خود در مذاکرات ایران و اهرم اقتصادی منطقه ای خود برای کاهش تاثیر تحریم های جدید علیه خود استفاده کند. روسیه خواستار تضمین های کتبی از آمریکا شد تا همکاری مسکو با ایران، تحت تاثیر تحریم هایی که روسیه به واسطه عملیات در اوکراین متحمل شد، قرار نگیرد.
شراکت با ایران نه تنها به روسیه برای مقابله با تحریم ها کمک می کند، بلکه همچنین منابع امنیتی مسکو را تامین می کند.
تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین، با تلفات فزاینده و ناتویی متحدتر، پرهزینه تر و با موفقیتی کمتر از آنچه پوتین پیش بینی کرده بود، از آب درآمد. در این میان، روسیه با کاهش لیست شرکای بالقوه خود، به تقویت مناسبات با کشورهای دیگری که منافع مشترک دارند، سوق می یابد.
اکنون تحولات اخیر دو کشور روسیه و ایران را در تیررس تحریم های آمریکا قرار داده است و هر دو به دنبال راه های جدیدی برای همکاری هستند که نظارت آمریکا و جامعه بین المللی را دور زند و اهرم فشار واشنگتن را در هر دو جبهه تضعیف کند.
همکاری نوظهور تهران و مسکو در ماه های اخیر نمود بیشتری یافته است. دو طرف چندی پیش توافقنامه ای برای توسعه همکاری در زمینه انرژی منعقد کردند.
شراکت تهران و مسکو براساس عزم متقابل برای مقابله با نفوذ غرب می تواند تهدیدهایی جدی برای منافع امنیتی آمریکا و غرب به ویژه در خاورمیانه ایجاد کند.
خطر اینجاست که تحریم هایی که واشنگتن به طور فزاینده ای برای مقابله با این تهدیدهای امنیتی اعمال کرده، ممکن است در واقع مسیرهای جدیدی ایجاد کند که به طور ناخواسته اهداف آتی را تضعیف کند.
**گمانه زنی ها درباره نتایج سفر «هوکشتاین» به بیروت
رسانه های لبنان و منطقه طی ساعات اخیر به نقل از منابع مطلع خود، اطلاعات و گمانه زنی هایی را درباره نتایج رایزنی های «آموس هوکشتاین» میانجیگر آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی با مقام های بیروت مطرح کردند.
منابع آگاه امروز ( دوشنبه ) در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی « العهد » لبنان وابسته به حزب الله گزارش دادند که رئیس جمهور، رئیس مجلس و نخست وزیر لبنان در دیدار با « آموس هوکشتاین » میانجی آمریکایی برای حل و فصل پرونده تعیین مرزهای دریایی این کشور با سرزمین های اشغالی فلسطین بر حقوق کشورشان بر تمام میادین نفتی در آب های سرزمینی تاکید کردند.
این منابع با بیان این مطلب افزودند که « هوکشتاین » نه پیشنهادی برای استخراج مشترک و نه پیشنهادی برای مشارکت در میادین نفتی مرتبط با لبنان ارائه کرد.
این منابع که به نام آنها اشاره نشده است گفتند که در خصوص تعیین مرزهای دریایی با سرزمین های اشغالی موضع لبنان واحد بود و هوکشتاین از پایبندی لبنان به پیشنهاد مربوط به خط ۲۳ و میدان « قانا » مطلع شد.
منابع یاد شده با اشاره به اینکه به احتمال زیاد هوکشتاین تا دو هفته دیگر به لبنان باز خواهد گشت، افزودند که تا چند هفته پاسخی دریافت خواهیم کرد و در همه بلوکها تقسیم ثروت وجود ندارد.
در این پیوند، یک منبع رسمی لبنانی به شبکه الجزیره گفت که «آموس هوکشتاین » میانجی آمریکایی پیشنهاد رژیم اسرائیل برای تعیین مرزهای دریایی از مسیری که تا خط ۲۳ امتداد دارد را به لبنان ابلاغ کرد.
این منبع با اشاره به اینکه پیشنهاد از مختصات خط ۲۳ شروع می شود و به سمت شمال منحرف و به خط وسط بین لبنان و قبرس می رسد، توضیح داد که پیشنهاد رژیم اسرائیل تمام میدان « قانا » را در ازای اینکه تل آویو منطقه ای را در شمال خط ۲۳ به دست آورد، در اختیار لبنان قرار خواهد داد.
« آموس هوکشتاین » در اوایل امروز پس از دیدار با « نجیب میقاتی » نخست وزیر، « نبیه بری » رئیس مجلس و « میشل عون » رئیس جمهور لبنان تاکید کرد که من نسبت به دستیابی به توافق در هفته های آینده بسیار خوشبین هستم.
«آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی برای تعیین مرزهای آبی بین لبنان و سرزمین های اشغالی روز یکشنبه وارد بیروت شد.
پیشتر «هوکشتاین»، میانجی آمریکایی پرونده تعیین مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم اسرائیل در ۱۳ ژوئن به بیروت سفر و با مقامات ارشد لبنان دیدار کرد و از آنها پاسخ واحدی را در مورد موضوع مذاکرات غیرمستقیم برای تعیین مرزها شنید مبنی بر اینکه لبنان حاضر نیست از خط ۲۳ عقب نشینی کند و میدان «قانا» را بطور کامل در مالکیت خود میداند.
برای تعیین مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی تاکنون پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مقر نیروهای بین المللی حافظ صلح (یونیفیل) در منطقه راس الناقوره در جنوب لبنان برگزار شده است. این مذاکرات به دلیل اختلاف طرفین برای مدتی به حالت تعلیق درآمده است.
بحث میان رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی بین دو طرف بالا گرفته است و لبنان میگوید که بر سر مناطق بین خطهای موسوم به ۲۳ و ۲۹ دریایی در حال مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی است.
هوکشتاین یکی از نزدیکان جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است و چندین سال با او همکاری کرده است. به همین دلیل مساله منازعه دریایی بین بیروت و تل آویو به یکی از اولویتهای اصلی بایدن تبدیل میشود.
لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.
مذاکرات پیشین در این زمینه با وساطت آمریکا در چادر مقر سازمان ملل در شهر ناقوره برگزار شد.
رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی نظر داشته است و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد تحقق اهداف خود در این باره بوده است؛ اما مقاومت لبنان همواره در مقابل این رژیم ایستاده است.
در سال ۲۰۰۰ نیز ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهیهای رژیم صهیونیستی و یا همان خطی که به «خط آبی» معروف است، در برابر تلاشهای این رژیم ایستادگی کرد.
**آغاز رزمایش ارتش چین در دریای زرد
همزمان با آغاز سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به چهار کشور شرق آسیا، اداره ایمنی دریانوردی چین اعلام کرد که ارتش آزادیبخش این کشور از امروز (دوشنبه دهم مردادماه) رزمایش جدیدی را در شمال دریای زرد آغاز کرده است.
براساس هشداری که اداره ایمنی دریانوردی چین بر روی پایگاه اطلاعرسانی خود منتشر کرده، رزمایش ارتش آزادیبخش از امروز آغاز و به مدت ۱۴ روز در شمال دریای زرد ادامه خواهد داشت.
این اداره با انتشار نقشه محل برگزاری رزمایش، از کشتیها خواسته تا از نزدیک شدن به منطقه عملیاتی خودداری کنند.
این رزمایش در حالی برگزار میشود که در روزهای گذشته تنش بین چین و آمریکا بر سر سفر احتمالی نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان بالا گرفته بود.
ارتش تایوان نیز در روزهای گذشته اقدام به برگزاری رزمایشی در تنگه این جزیره کرده بود.
با این حال نانسی پلوسی روز گذشته با انتشار بیانیهای رسمی اعلام کرد که قصدی برای سفر به تایوان ندارد. براین اساس وی قرار است در سفر آسیایی خود از کشورهای سنگاپور، مالزی، کرهجنوبی و ژاپن بازدید کند.
ارتش چین در روزهای گذشته اقدام به برگزاری چندین رزمایش مختلف با استفاده از تسلیحات جنگی کرده بود.
**بسته شدن گذرگاه های مرزی کوزوو در پی تنش در میان اقلیت صرب
پلیس کوزوو اعلان کرد که گذرگاه های مرزی برنیاک و جارنیه با صربستان به علت ایجاد سد معبر و مانع در جاده ها توسط معترضان محلی صرب، بسته شده است.
پلیس افزود که این تظاهرکنندگان یک بار به سوی ماموران کوزوو تیراندازی کرده اند.
آتش این تنش ها در پی دستور البین کورتی نخست وزیر کوزوو برای جایگزین شدن پلاک خودروهای صرب ها با پلاک های تازه صادر شده در این کشور در مهلت ۶۰ روزه از اول اوت (۱۰ امرداد ماه) شعله ور شد.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: هم زمان با بروز تنش میان نیروهای امنیتی و اقلیت صربتبار در شمال کوزوو و آمادگی ناتو برای مداخله در تنش جدید میان کوزوو و صربستان، اجرای مصوبه الزام صربها به نصب پلاک خودرو صادر شده در کوزوو دوباره به تاخیر افتاده است.
دولت کوزوو یک سال پیش هم تلاش کرده بود تا پلاک خودروهای این منطقه را یک دست کند که در اجرای آن ناکام ماند.
معترضان صرب تبار با متوقف کردن کامیون های سنگ و دیگر ماشین آلات سنگین در جاده های منتهی به گذرگاه های مرزی شمال کوزوو، پلیس این ناحیه جدایی طلب را ناچار به بستن آنها کرد.
نیروهای ناتو مستقر در کوزوو (کی فور) در بیانیه ای اعلام کرد که اوضاع کلی امنیتی در بخش های شمالی کوزوو تنش آلود است و آمادگی دارد تا در صورت به خطر افتادن ثبات و براساس قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت مداخله کند.
به گفته پلیس کوزوو، معترضان خشمگین، چند آلبانیایی در حال عبور از جاده های مسدود شده را مضروب کرده و به تعدادی از خودروها حمله کرده اند.
سال گذشته و پس از آنکه صرب های بومی برخی از جاده ها را برای اجرای مقررات پلاک واحد، مسدود کردند، نیروهای ویژه پریشتینا اعزام شده و صربستان نیز جنگنده های خود را در نزدیک مناطق مرزی به پرواز درآورد.
پس از تنش های دیشب و مشورت با سفیران اتحادیه اروپا و آمریکا، دولت کوزوو تصمیم گرفت تا اجرای برنامه پلاک واحد را یک ماه به تاخیر انداخته و به ۱ سپتامبر (۱۰ شهریور) موکول کند.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی با استقبال از این تصمیم ابراز امیدواری کرد که صرب ها فوراً به راه بندان خاتمه داده و مسائل جاری از طریق گفت و گو حل و فصل شود.
الکساندر ووسیچ رئیس جمهوری صربستان در یک نطق تلویزیونی و در واکنش به ناآرامی های کوزوو گفت: ما خواهان صلحیم اما تسلیم نمی شویم و صربستان پیروز خواهد شد. اگر بخواهند آزار و اذیت صربها را آغاز و آنها را به قتل برسانند، صربستان پیروز خواهد شد.
در همین حال ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزایش تنش ها در کوزوو را ناشی از "مقررات تبعیض آمیز" دانست.
۱۴ سال پس از اعلام استقلال منطقه مسلمان نشین کوزوو از صربستان، اکنون حدود ۵۰ هزار صرب در شمال این کشور زندگی کرده و پلاک خودرو و اسناد صادره از جانب صربستان را استفاده کرده و نهادهای زیر نظر دولت پریشتینا را به رسمیت نمی شناسند. با وجود آنکه بیش از ۱۰۰ کشور کوزوو را به رسمیت شناخته اند، روسیه و صربستان از چنین امری سر باز می زنند.
پریشتینا همچنین تصمیم گرفته تا از ۱ اوت تمامی شهروندان صربستان را که به کوزوو مسافرت می کنند ملزم سازد تا در مبادی ورودی مدارک بیشتری برای اخذ مجوز ورود ارائه دهند.
مقام های صربستان نیز مقررات مشابهی را برای اهالی کوزوو اعمال می کند.
کوزوو و صربستان از سال ۲۰۱۳ متعهد شده اند که در گفتوگوهای تحت حمایت اتحادیه اروپا مسائل باقیمانده را حلوفصل کنند. با این حال پیشرفت چندانی به دست نیامده، تنش ها همچنان بالاست و ۳ هزار و ۷۷۰ نیروی کی فور مسئول حفظ صلح شکننده در این منطقه هستند.
نظر شما