مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی که برای شرکت در دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی به نیویورک سفر کرده است، روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود که برنامه هستهای ایران بسیار بسیار سریع به پیش میرود.
وی اضافه کرد که برنامه هسته ای ایران در سال ۲۰۲۲ بسیار متفاوت از برنامه آن در سال ۲۰۱۵ است. برنامه هسته ای ایران بسیار سریع در حال پیشرفت و گسترش است اما به این معنی نیست که ما نمی توانیم آن را تایید کنیم.
وی تصریح کرد که برای تایید این برنامه هسته ای، متناسب با پیشرفت ها به دسترسی نیاز داریم. تایید برنامه هسته ای ایران ناممکن نیست، اما کار بسیار جامع و ضروری است.
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین گفت که ایران به ما درباره سانتریفیوژهای جدید اطلاع داده است. بازرسان ما آماده هستند و این امر را به شورای حکام اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه فعالیت ها در ایران تحت نظارت آژانس قرار دارد، مدعی شد برنامه هسته ای ایران بلند پروازانه، گسترده و پیچیده از نظر تکنیکی است.
وی با اشاره به کاهش نظارت آژانس بر برخی تاسیسات هسته ای ایران مدعی شد که در زمینه هسته ای اظهارات خوب کافی نیست. شفافیت، پایبندی و همکاری با آژانس لازم است. ما آماده همکاری با ایران هستیم و امیدواریم آنها نیز این آمادگی را داشته باشند.
به گزارش ایرنا، بهروز کمالوندی دوشنبه شب در گفت وگویی تلویزیونی تصریح کرد: دستور راه اندازی صدها ماشین جدید سانتریفیوژ عصر امروز داده شد که متشکل از انواع ماشین پیشرفته IR۶ و IR۱ است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: این اقدام را در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ایران و رسیدن به حداقل میزان غنیسازی ۱۹۰ هزار سو انجام شده که کف نیاز کشور است. در این رابطه با آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع رسانی شده است.
کمالوندی خاطرنشان کرد: این ماشینها را نصب کرده بودیم و شروع عملیات بهره برداری از ۵۰۰ ماشین IR۶ پروسهای ۱۰ تا ۱۵ روزه دارد.
مدیر کل آژانس بینالمللی اتمی روز گذشته نیز گفت: اگر میخواهیم تضمینهای معتبری ارائه دهیم که برنامه هستهای رو به رشد ایران منحصراً برای اهداف صلحآمیز باشد، باید زمینه همکاری و اطمینان از دسترسی بازرسان به برنامههای هستهای را فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا از سایت آژانس بینالمللی اتمی، رافائل گروسی در کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هسته ای (ان پی تی) سازمان ملل افزود: از مسئولان ایران می خواهم اطلاعات کاملی را در اختیار آژانس قرار دهند.
وی گفت: عدم پیشرفت در راستی آزمایی ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران پیامدهایی بر چشم انداز امنیت منطقه خواهد داشت.
گروسی با اشاره به اینکه کشورهای جهان باید دوباره به این معاهده (ان پی تی) پایبندی خود را اعلان کنند و از کشورهای جهان خواست دور هم جمع شوند و دوباره به اصول انپیتی در ترویج همکاری برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای متعهد شوند.
این تحولات پس از آن رخ می دهد که هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه ۱۴۰۰ به مرحلهای رسیده است که اکنون موفقیت و یا شکست گفتوگوها صرفا به تصمیمات سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد. اگر واشنگتن تصمیمات لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند میتوان چند موضوع باقیمانده را حل کرد و ظرف چند روز به توافق نهایی رسید.
دولت جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته و سیاست شکست خورده فشار حداکثری را در پیش گرفته است.
مقامات آمریکایی و رسانههای غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که خواستههای جمهوری اسلامی ایران با رویکردی واقعگرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرفهای غربی تنظیم شده است.
نظر شما