به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» روز چهارشنبه در دیدار با معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲۲ تهران، در فرمانداری قصرشیرین، افزود: استان های کردستان، همدان، گیلان، اردبیل و قزوین و شهرداری منطقه ۲۲ تهران معین مرز خسروی در خدمات رسانی به زوار اربعین هستند.
وی اظهار داشت: شهرداری منطقه ۲۲ تهران معین شهرستان قصرشیرین در امر خدمت رسانی به زائران اربعین که از مرز خسروی عازم عراق می شوند، خواهد بود و درخواست داریم که یک نماینده ثابت برای هماهنگی امور در قصرشیرین مستقر کنند.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: با توجه به محدودیت زمانی از شهرداری منطقه ۲۲ می خواهیم که در امر زیرساخت ها به خصوص در زمینه حمل و نقل و ایجاد سرویس های بهداشتی با توجه به اهمیت موضوع بهداشت به کمک قصرشیرین بیایند.
حیدری اضافه کرد: برای تردد روزانه ۱۰۰ هزار نفر زائر از مرز خسروی در ایام پیک اربعین نیازمند ۲ هزار چشمه سرویس بهداشتی هستیم و همچنین حمل و نقل زوار و انتقال و جابجایی زائران با توجه به مسافت ۲ کیلومتری قصرشیرین تا مرز خسروی و نقطه صفر محل خروج زائران مساله مهم دیگری است که با آن مواجه هستیم، از این رو استقرار سرویس های بهداشتی و ناوگان حمل و نقل اولویت های ما از شهرداری منطقه ۲۲ تهران است.
وی با بیان اینکه کمبودهای خود را به شهرداری منطقه ۲۲ اعلام می کنیم، گفت: تنظیف خیابان ها و معابر و مرز و جمع آوری و دفن بهداشتی زباله نیز مسایل دیگری هستند که باید مد نظر قرار گیرند.
وی اظهار کرد: تجربه شهرداری منطقه ۲۲ تهران در مرز مهران قابل توجه است ما نیز انتظار داریم این شهرداری به عنوان معین مرز خسروی و قصرشیرین در ایام اربعین امسال بتواند خدمات خوبی را به زائران اربعین ارائه دهد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲۲ تهران نیز در این نشست گفت: ما تمام درخواست ها را بررسی میکنیم و به میزان نیاز نیرو و امکانات برای خدمات رسانی به زوار اربعین در شهرستان مرزی قصرشیرین مستقر خواهیم کرد.
«علیرضا علیبخشی» افزود: بعد از ایام تاسوعا و عاشورای حسینی با جدیت بیشتر در قصرشیرین مستقر خواهیم شد و پیگیر اموری محوله خواهیم شد تا بتوانیم به زوار اباعبدالله الحسین(ع) خدمات خوبی ارائه دهیم.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما