به گزارش ایرنا از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، حسن بابایی در نشست قرارگاه ملی صدور اسناد و حفظ کاربری اراضی کشاورزی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی اینکه فرمودند متر به متر اراضی کشور باید مشخص شود، افزود: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی باید اراضی کشاورزی حفظ شوند و از تعرض به آنها جلوگیری شود و نباید بهانهای وجود داشته باشد که اراضی کشاورزی تغییر کاربری یافته و در آن ساخت و ساز انجام شود.
وی تصریح کرد: وقتی که اراضی خرد میشود، زمینه ورود زمینخواران به آن و تصرف و تغییر کاربری آن فراهم میشود که دغدغه ما آن است که اجازه خرد شدن اراضی داده نشود.
بابایی با اشاره به سیاستهای دوره تحول و تعالی قوه قضاییه و تاکید رئیس دستگاه قضا اظهارداشت: حدنگاری اراضی کشاورزی و تثبیت و صدور اسناد کشاورزی دغدغه قوه قضاییه است و رئیس قوه قضاییه بر حدنگاری و تعیین تکلیف وضعیت صدور اسناد برای اراضی کشاورزی تاکید دارد.
معاون رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: اجرای کاداستر (حدنگاری) اراضی کشاورزی در صورت تعامل و همکاری دستگاه های متولی، میتواند به سرعت به پایان برسد.
وی به اصلاح قوانین و آیین نامهها اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعات مهم که مانع اجرای سریع حدنگاری اراضی کشاورزی در این چند سال اخیر شده است، تفاسیر متعدد در زمینه قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی است که لازم است با کار کارشناسی موانع اجرایی مورد بررسی قرار گیرد.
برخورد با استانهای کم کار در دستور کار است
وزیر جهاد کشاورزی در این نشست با هشدار به استانهایی که عملکرد مناسبی در صدور سند و رفع تداخلات اراضی نداشتهاند، گفت: همزمان با ارائه گزارش یک ساله دولت، ۳۱ شهریور سال جاری وضعیت استانها را در صدور اسناد و رفع تداخلات اراضی مورد بررسی و ارزیابی مجدد قرار میدهیم و با استانهایی که عملکرد مناسبی نداشتهاند، برخورد متناسب انجام میشود.
سید جواد ساداتی نژاد اظهار داشت: با وجود بهبود عملکرد نسبی سازمان امور اراضی در رفع تداخلات و صدور اسناد برای اراضی کشاورزی باید سرعت این طرحها افزایش یابد.
وی افزود: با وجود بهبود عملکرد رفع تداخلات نسبت به هدف گذاریهای انجام شده عقب هستیم و لازم است که هر چه سریعتر اشکالات موجود برای رفع تداخلات اراضی برطرف شود تا با سرعت بیشتری به اهداف مورد نظر دست یابیم.
ساداتینژاد گفت: برای رفع تداخلات اراضی کشاورزی و صدور اسناد برخی استانها عملکرد قابل قبولی داشتهاند اما وضعیت برخی استانها مناسب نیست و حتی میتوان گفت که عملکرد آنها صفر بوده است به طوری که در استانهایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، کردستان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان عملکردی نداشتهایم.
صدور اسناد نیازمند رفع تداخلات است
رئیس سازمان امور اراضی کشور هم در این نشست اظهار داشت: برای صدور سند باید ابتدا تداخلات موجود بین اراضی رفع شود.
صفدر نیازی افزود: برای رفع تداخلات اراضی و صدور سند برای آنها باید میان دستگاههای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان منابع طبیعی و سازمان امور اراضی همکاری منسجمی وجود داشته باشد و در صورتی که هر یک نتوانند به وظایف خود به درستی عمل کنند کار روی زمین میماند.
رئیس سازمان امور اراضی ادامه داد: برای همراهی و همکاری میان دستگاههای یاد شده، اتفاقات خوبی انجام شده و امید میرود که با سرعت بیشتری بتوان برای رفع تداخلات اراضی و صدور اسناد اراضی کشاورزی اقدام کرد.
نیازی تصریح کرد: در مواردی نیز برای تسریع در روند رفع تداخلات و صدور اسناد اراضی کشاورزی موانعی وجود دارد، قانون و بخشنامههایی که نیازمند اصلاح باشند مورد تجدیدنظر قرار میگیرند.
نظر شما