به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مهدی حاجیان روز پنجشنبه در نشست خبری تصریح کرد: پلیس همچون سال های گذشته با آمادگی کامل در خدمت هیات مذهبی است و تاکنون نیز هیچ موردی از بی نظمی و مورد خاصی در هیات مذهبی نداشتیم.
وی از شناسایی و انهدام یک باند سازمان یافته مشتقات نفتی در استان گلستان خبر داد و گفت: به همت پلیس اقتصادی این باند سازمان یافته شناسایی شد و از این باند که ۱۴ شرکت صوری تشکیل شده بود، ۴۵۰ هزار لیتر مخازن و تانکرهای مشتقات نفتی کشف شد.
سردار حاجیان ادامه داد: پلیس موفق شد ۱۵ نفر از اعضای اصلی این باند اقتصادی را شناسایید و بیش از ۴۰ میلیون لیتر محصولات نفت و پتروپالایشی را کشف کند.
وی تاکید کرد: موضوع اصلی این پرونده در گلستان و سرشبکه در استان قم شناسایی و دستگیر شد که این موفقیت به دلیل دسترسی پلیس به سامانههای اصلی است.
سرقت حدود ۲۰ هزار خودرو در کشور از ابتدای سال جاری تا کنون
سخنگوی فراجا با اشاره به موضوع سرقت های خودرو در کشور گفت: از اول فروردین ماه تاکنون حدود ۲۰ هزار خودرو در کشور سرقت شده که ۹۰ درصد خودروهایی سرقتی ساخت داخل است که البته پلیس موفق شد ۹۱ درصد معادل این سرقت ها را کشف کند که معادل حدود ۱۸ هزار خودرو سرقتی بود.
وی خاطرنشان کرد: ۷۸ درصد خودروهای سرقتی مدل آنها برای قبل از سال ۸۸ بوده و مدل ۲۲ درصد این خودروها برای بعد از سال ۸۸ است.
سردار حاجیان با بیان اینکه باید به سمت ارتقای بازدارندگی قانون در بحث پیشگیری برویم، گفت: علاوه بر بازدارندگی مجازاتهای سرقت باید به سمت پیشگیری هم برویم. در بحث پیشگیری از جرم، قانونگذار باید توجه ویژهای داشته باشد. برخی سرقت ها به دلیل خلاءهای قانونی اتفاق می افتد به این معنی که افزایش قیمت قطعات خودرو را داشتیم و این باعث سوءاستفاده برخی افراد می شود. اگر قانون مجوزهای لازم را برای نظارت سیستمی بدهد، مراکز اسقاط، تعمیرگاه های خودرو و پلیس باید سیستم هماهنگ داشته باشند.
وی با بیان اینکه در سرقت خودرو بیش از ۴۰ نفر درگیر می شوند، افزود: هیچ تعمیرگاهی نباید قطعات دسته دوم یدکی را روی خودرو نصب کند مگر اینکه برای او احراز شود این وسیله از جای صحیح تامین شده است.
به گفته سردار حاجیان، تعمیرگاهی که لوازم یدکی مسروقه را بر روی خودرو نصب می کند اعم از لوازم یدکی بدنه و موتور و همچنین فروشنده لوازم یدکی را به فروش می رساند، معاونت در جرم می شود و باید هویت مال را مشخص کنند.
وی تاکید کرد: پلیس قاطعانه با افرادی که نسبت به فروش لوازم یدکی مسروقه اقدام می کنند و همچنین تعمیرگاه هایی که بدون احراز این لوازم را روی خودرو نصب می کنند، برخورد می کند.
سخنگوی فراجا ادامه داد: در کشورهای دیگر اگر خودرویی تصادف کند هیچ تعمیرگاهی نمی تواند نسبت به تعمیر این خودرو بدون مجوز پلیس اقدام کند. همچنین قطعه سازان باید قطعه های نشان دار بسازند و یک بانک اطلاعاتی قطعات داشته باشند که پلیس هم به این سامانه دسترسی داشته باشد. البته با خودروسازان هماهنگی هایی ایجاد شده اما کامل و به روز نیست اما با قطعه سازان چنین تعاملی نداریم.
تشکیل قرارگاه انتظامی ویژه مناطق سیل زده
سردار حاجیان با اشاره به خدمات پلیس در مناطق سیل زده گفت: در زمان وقوع سیل قرارگاه انتظامی ویژه مناطق سیل زده را با دو رویکرد تشکیل دادیم. رویکرد اول حفظ اموال مردم و تسهیل در ترافیک و ارائه خدمات انتظامی بود. همچنین رویکرد دوم این قرارگاه این بود که در امر امدادرسانی و نجات کمک کنند که ۹ هزار و ۴۲۵ پلیس در این مدت کمک کردند.
آمادگی پلیس برای راهپیمایی اربعین
وی با اشاره به در پیش بودن مراسم راهپیمایی اربعین حسینی اظهار داشت: پلیس آمادگی کامل برای ارائه خدمات را دارد و پیش بینی شده ۳۰ هزار نیرو امسال در این زمینه به زائران خدمت دهند. همچنین سه هزار واحد گشت پلیس در سراسر کشور به ویژه استان های مرزی ارائه خدمات می دهند و همچنین همکاران بانوان پلیس در مرز برای ارائه خدمات به زائران حضور دارند.
صدور روزانه ۱۰۰ هزار گذرنامه در روز
سخنگوی فراجا با بیان اینکه بیش از ۱۴۸ گیت در مرز فعال هستند، تاکید کرد: پلیس آمادگی صدور ۱۰۰ هزار گذرنامه در روز را دارد و در صورت نیاز نیز این آمادگی را داریم روزانه ۱۰ هزار برگه گذر موقت صادر کنیم. البته این اقدام بعد از هماهنگی با عراق اتفاق خواهد افتاد.
کشف ۳۹ هزار میلیارد ریالی کالاهای قاچاق
سردار حاجیان با اشاره به اقدامات پلیس اقتصادی نیز گفت: از ابتدای امسال ۳۹ هزار و ۸۳۶ میلیارد ریال کالاهای کشف شده است و همچنین بیش از ۱۶ هزار ماینر در چهار ماهه ابتدای شناسایی و ضبط شد.
وی درخصوص اقدامات پلیس فتا نیز افزود: در فضای مجازی و مقابله با جرایم این حوزه توان بالایی داریم و میزان کشف و وقوع در این حوزه ۹۴ درصد است، یعنی ۹۴ درصد جرایم اتفاق افتاده در فضای مجازی کشف می شود که افزایش ۱۲ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
شناسایی ۱۶ پزشک قلابی
سخنگوی فراجا تاکید کرد: ۱۶ پزشک قلابی که در فضای مجازی در حوزه های مختلف از جمله زیبایی فعالیت می کردند، شناسایی و دستگیر شدند.
وی با اشاره به پیامک هایی که برای مردم ارسال می شود نیز گفت: این پیامکها دو رویکرد تهدید یا ترغیب دارد. رویکرد ترغیب این است که به افراد می گویند که به طور مثال در یک برنامه برنده شده اند و لینکهایی ارسال می شود که بدافزار هستند و ممکن است در صورت ورود به این لینک منجر به کلاهبرداری از افراد شود. هر پیامکی که با سرشماره شخصی می آید میتواند محتوای مجرمانه داسته باشد.
سردار حاجیان درباره لایوهای غیراخلاقی نیز گفت: این موضوع جرم انگاری شده و مصداق جرم است و پلیس با گشتهای مجازی این لایوها را شناسایی و با آنها برخورد می شود. همچنین با افرادی که اقدام به تولید و یا انتشار کلیپ هایی علیه نهادها می کنند که حتما هم جعلی است تبعاتی در احساس امنیت داشته و باعث افزایش جرم می شود اتهام این افراد تشویش اذهان عمومی است و پلیس با این افراد برخورد می کند.
جزییات هوشمند سازی پلیس
وی درخصوص هوشمند سازی پلیس گفت: تحولی که در ناجا صورت گرفت و به فراجا تغییر کرد، باعث خدمات بیشتر به مردم و افزایش رضایتمندی مردم است. این رویکرد در سه مرحله تدوین شده، مرحله اول تبدیل خدمات دستی به خدمات الکترونیک است که مقدمه هوشمندسازی پلیس است و اپلیکیشن پلیس من در اختیار مردم قرار گرفته که ۲۲ خدمت در بستر آن ارائه می شود که در حال حاضر ۱۶ خدمت در آن فعال است.
به گفته سردار حاجیان، از ۶ خدمت برجسته دیگر در هفته فراجا رونمایی خواهد شد. همچنین مرحله دوم درگاه تبادل الکترونیکی فراجا و سازمانهای دولتی و غیردولتی است که پیشرفت داشته است.
بیش از ۵۰ درصد سرقت ها خرد است
وی ادامه داد: سرقت معلول علتهای فراوانی است، می تواند بخش عمده ای از این سرقتها به دلیل فقر اقتصادی باشد. بیش از ۵۰ درصد سرقتها، سرقت های خرد هستند که یکی از دلایل آن فقر و بیکاری است. برخی از این سرقتها توسط معتادان متجاهر انجام می شود. موضوع دیگر این است که آیا قوانین و مجازات ها بازدارندگی دارند. آیا نظام کیفری اصلاح مجرمان ایراد دارد یا نه که باعث می شود یک سارق گاهی برای ۴۰ بار دستگیر شود. جامعه آماری سارقان خرد روز به روز در حال افزایش است و باید در این زمینه تدبیر شود. اعتقاد نداریم که حبس بیشتر شود بلکه معتقدیم باید قوانین پیشگیرانه یا ارتقا یابد و یا تدوین و تقنین شود.
به گفته سخنگوی فراجا، سرقت های خرد سرقت هایی هستند که ارزش مالی چندانی ندارند اما احساس ناامنی را به همراه دارد.
پراید بالاترین سرقت خودرو در کشور
وی در خصوص نوع خودروهای سرقتی نیز گفت: پراید بالاترین رقم در بین خودروهای سرقتی را داشته به ویژه آنهایی که برای قبل سال ۸۸ بوده اند. بعد وانت، تیبا و ساینا و همچنین پژو و سمند از خودروهای پرسرقت هستند.
سردار حاجیان در خصوص استرداد سارقان بانک ملی نیز گفت: پلیس کمتر از ۴۸ ساعت این سارقان را شناسایی کرد اما دو نفر از سارقان توانسته بودند از کشور خارج شوند.
وی تاکید کرد: مراحل ردیابی و دستگیری این افراد در حوزه پلیس بین الملل بود و بلافاصله ردیابی شده و اعلان قرمز برای این افراد صادر و متهمان در کشور مذکور بازداشت شدند. پروسه استرداد یک فرایند پلیسی، قضایی و سیاسی است. این دو متهم در کشور ترکیه بازداشت و وارد پروسه استراد شده اند و اقداماتی از سوی وزارت خارجه صورت گرفته و این دو فرد همچنان بازداشت هستند و تلاش می کنیم که به کشور برگردند.
شناسایی ۵ کلاهبردار حرفه ای
سخنگوی فراجا درخصوص اقدامات پلیس بین الملل نیز گفت: پنج نفر از کلاهبرداران توسط پلیس بین الملل شناسایی و به کشور مسترد شدند.
به گفته سردار حاجیان، مجموع رقم کلاهبرداری این افراد بیش از ۱۰ هزار میلیارد بوده که یکی از این افراد که در ۴۸ ساعته گذشته دستگیرشده که به عنوان کلاهبرداری و جعل اسناد برای فروش کالاهای اساسی اقدام کرده بود.
وی درخصوص خدمت رسانی در مرزهای کشور در ماه محرم نیز گفت: روزانه بیش از هشت هزار نفر از مرزهای کشور خارج می شوند و پلیس اقدامات ویژه ای انجام می دهد که صدور گذرنامه موقت یکی از اقدامات ویژه پلیس است که فرد یک بار می تواند با این گذرنامه موقت از مرز خارج و به کشور برگردد.
نظر شما