به گزارش خبرنگار ایرنا ،آئین علم بندی ماسوله یکی از ۱۵ آئین عاشورایی گیلان است که شهرت جهانی یافته و هر ساله گردشگران مذهبی بسیاری را از جای جای کشور و جهان به سمت خود فرا می خواند و امشب پس از چندین سال محدودیت کرونایی با حضور خیل پاس داران این آئین کهن گرد بقعه سبز رنگ امامزاده عون بن علی (ع)برگزار شد.
آئین علم بندی ماسوله غروب ششم ماه محرم الحرام برگزار می شود؛ و همه ماسوله ای ها در هر کجای کشور و حتی جهان تلاش می کنند خود را برای ادای آئین حسینی شان برسانند و به زادگاهشان سفر کنند؛عکاسان و خبرنگاران بسیاری همه ساله در انتظار ضبط تصاویر و لحظات این مراسم هستند.
طی این شب در اکثر خانه ها برای اعطای نذری امام حسین(ع) باز است و ماسوله ای ها با چای دارچین محلی ، شیر و کلوچه های محلی چون اگردک از عزاداران و عاشقان اهل بیت(ع) پذیرایی میکنند و زیر پای عزاداران گوسفند نذری قربانی می کنند. در ابتدای این مراسم بنا بر سنت قدیمی، عزاداران در روی بام ها و حیاط مساجد محله ها سنج ها را بهم می زنند و در شیپورها می دمند تا اهالی محله ها و عزاداران چهار دسته شهر را دور هم جمع کنند.
با طنین این نواها ، علاوه بر دسته های چهار محل ماسوله، سایر ساکنان شهر و عزاداران از آغاز مراسم خبردار می شوند؛تجمع مردم لحظه به لحظه در طی این مراسم زیاد و زیاد تر می شود و دسته های عزاداری یکی پس از دیگری در کوچه های شهر سینه زنی می کنند و همه باهم نوحه «ای اهل علم میر علمدار نیامد/ میر علمدار کو / حضرت عباس کو/ میر علمدارکو"را سر می دهند و به نوبت و پس از یکدیگر وارد صحن امامزاده عون بن علی می شوند و علم های مساجدشان را که با پارچه هایی به رنگ سبز و مشکی آراسته شده اند را از قدیمی ترین علمدار و بزرگ شهر تحویل می گیرند.
دسته ها به نوبت و اولویت مسجدها که "مسجدبر " اولین آنهاست،در صحن امامزاده جمع می شوند تا علم از بالکن امامزاده به آنها داده شود. ترتیب سپردن علم ها به دسته ها امری پر اهمیت است و طبق مقررات دقیقی اجرا می شود.در پایان ماه محرم علم های چهارمحله ماسوله به امامزاده برگردانده می شود.
ماسوله با قدمتی حدود یکهزار سال، در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در دل جنگل های البرز ، سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید ؛این شهر تاریخی از سال ۹۰ در مسیر جهانی شدن قرار گرفت تا اینکه در سال گذشته مهیا شدن حضور ارزیابان یونسکو برای بررسی شرایط ثبت، همت مسئولان را برای رفع هرچه بیشتر موانع ثبتی این اثر زنده تاریخی به همراه داشت.
نظر شما