درخواست سازمان ملل برای آغاز «تحقیقات بین المللی» در مورد انفجار بندر بیروت

تهران – ایرنا - همزمان با دومین سالگرد انفجار ویرانگر در بندر بیروت لبنان که صدها کشته و زخمی بر جاگذاشت، سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه ای خواستار آغاز تحقیقات بین المللی در مورد این حادثه شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی در این بیانیه که امروز (پنجشنبه) منتشر شده آمده است که حادثه دو سال پیش بندر بیروت یکی از بزرگترین انفجارهای غیرهسته ای است.

این بیانیه با اشاره به ادامه مطالبات مردم لبنان و خانواده های قربانیان برای برقراری عدالت همزمان با دومین سالگرد انفجار، تصریح کرده که تاکنون هیچ اقدامی برای کشف علت های این انفجار صورت نگرفته است.

بیانیه بر لزوم آغاز هر چه سریع‌تر و بدون تأخیر تحقیقات بین‌المللی تاکید و خاطرنشان کرد که سازمان ملل پس از انفجار بندر بیروت از دولت لبنان خواست تحقیقاتی را آغاز کند، اما این امر بارها با موانع مواجه شده است.

در همین راستا، حزب الله لبنان هم امروز در بیانیه ای خواستار رسیدگی پاک، عادلانه و شفاف به پرونده انفجار بندر بیروت بر اساس اصول قانونی و رعایت استانداردهای یکسان به دور از سرمایه گذاری سیاسی و تحریکات فرقه ای و زد و بندهای عوام فریبانه شد.

۱۲ مرداد ۱۳۹۹ (چهارم اوت ۲۰۲۰) انفجار مهیب و فاجعه باری بندر بیروت را لرزاند که موجب کشته شدن ۲۲۱ نفر و زخمی شدن بیش از ۶ هزار نفر دیگر شد، از همان زمان انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی و عوامل آن در لبنان نشانه رفت.

لبنان پس از انفجار بیروت، وارد یک بحران سیاسی شد و موجب شد تا دولت «حسان دیاب» نخست وزیر لبنان به دنبال اعتراضات استعفا دهد و این کشور از آن زمان وارد بحران تشکیل کابینه شود.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسایل منطقه این رژیم و عوامل آن را مقصر انفجار این بندر اعلام کردند؛ انفجاری که در یک انبار حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بندر بیروت صورت گرفت و موجب شد، بسیاری از ساختمان‌های اطراف این بندر به طور کامل ویران شود. 

 استاندار بیروت میزان خسارت‌های وارده در اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد. 

به دنبال این انفجار شماری از مقامات لبنانی از جمله مدیرکل گمرک، مدیرکل بندر و شماری دیگر از مسئولان مرتبط به اتهام قصور در این فاجعه دستگیر شدند که همگی از جریان ۱۴ مارس لبنان بودند.

همچنین از سوی بازپرس قضایی ویژه پرونده رسیدگی به این پرونده برای ناخدا و مالک کشتی «رسوس» مولداوی که اعلام شده چند سال پیش این محموله نیترات آمونیوم را به بندر بیروت حمل و آن را رها کرده بود، به عنوان دو فرد خارجی غیرلبنانی قرار بازداشت صادر شد. 

مقام‌های لبنانی اواخر شهریورماه سال گذشته (۱۴۰۰) نیز از کشف ۲۰ تن ماده خطرناک شیمیایی «نیترات آمونیوم» در منطقه «بلعبک» خبر دادند. این همان ماده‌ای است که باعث انفجار مهیب سال گذشته در بندر بیروت شد. 

روزنامه الاخبار لبنان نیز ۲۹ شهریور سال گذشته گزارش داده بود که صاحب کامیون حامل این مواد، دارای ارتباط با ابراهیم و مارون الصقر بودند. رسانه‌های لبنان این دو را مرتبط با حزب نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع سیاستمدار مسیحی نزدیک به عربستان سعودی می‌دانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha