به گزارش خبرنگار ایرنا ، غلامرضا منتظری روز شنبه در نشست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با جمعی از فعالان اقتصادی استان در شهرک صنعتی آققلا، افزود: باید تلاش شود تا از ظرفیتهای موجود در استان برای ایجاد تحولات در حوزه اقتصادی بهینه استفاده شود.
وی همچنین به همجواری گلستان با کشور جمهوری ترکمنستان اشاره کرد و گفت: این استان شمالی از شرایط ویژه همسایگی با این کشور آسیای میانه برخوردار بوده و صرف اقتصادی نیست بلکه دارای مشترکات فرهنگی است.
منتظری ادامه داد: باید گام خوب برای تقویت ارتباطات در حوزههای مختلف برداشته شود و مشترکات فرهنگی که بین استان گلستان و ترکمنستان وجود دارد ویژه مدنظر قرار گیرد.
وی راه اندازی معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه را فرصت بسیار مغتنم در توسعه تجارت دانست و گفت: با توجه به بُرد ملی آن، باید سهم و نقش هر استان در روابط اقتصادی با کشورها تعریف شود و گلستان میتواند به عنوان نقشه راه اجرا و الگو شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از ظرفیت علما و چهرههای دینی در گلستان در رفع موانع توسعه اقتصادی با کشورهای همسایه به ویژه ترکمنستان میتوان بیشتر استفاده کرد.
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود برای توسعه دیپلماسی اقتصادی کشور از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی استفاده شود.
مهدی صفری معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه از شامگاه جمعه وارد استان گلستان به منظور بازدید از زیرساختها و ظرفیتهای گمرک اینچهبرون، نشست با مسوولان ارشد استان و فعالان اقتصادی شده است.
مطابق گزارش اتاق بازرگانی گرگان، بیش از ۸۰۰ فعال اقتصادی در گلستان دارای کارت بازرگانی از این اتاق هستند و عمده فعالیت فعالان اقتصادی استان در کشورهای آسیای میانه است.
داشتن مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیایمیانه و چین از طریق زمینی و ریلی، دسترسی به بنادر دریای خزر و ارتباط با کشورهای حوزه این دریا از طریق مازندران، وجود فرودگاههای گرگان و کلاله و گمرک اینچه برون گنبدکاووس و تولید سالانه حدود ۵ میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، از جمله ویژگیهای رونق مبادلات تجاری استان گلستان به شمار میرود.
استان گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد بیشتر اهالی آن بر پایه کشاورزی است.
دیپلماسی دولت صادرات به کشورهای آسیای میانه را ۴۰ درصد افزایش داد
نظر شما