۱۵ مرداد ۱۴۰۱، ۲۲:۵۹
کد خبرنگار: 1291
کد خبر: 84846499
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

وزیر کشور: اطلس مخاطرات چهارمحال و بختیاری تهیه شود

شهرکرد _ ایرنا_ وزیر کشور گفت: اطلس مخاطرات چهارمحال و بختیاری و مرکز پایش مخاطرات استان تهیه، تدوین و اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد وحیدی شامگاه شنبه در یازدهمین ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: مسئولان در مدیریت مربوط به سیلاب اخیر در این استان موفق عمل کرده‌اند.
وی با اشاره به حجم بالای بارش‌های اخیر در کشور و چهارمحال و بختیاری افزود: با تدابیر و تلاش‌های به‌موقع کمترین خسارت به جان و مال مردم و گردشگران این استان به‌ویژه در روستای بارده شهرستان بن وارد شده است.
وحیدی به خسارت‌های وارد شده ناشی از جاری شدن سیل اخیر به مردم چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: مردم با کرامت و بزرگواری نسبت به ارائه خواسته‌های خود و قدردانی از مسئولان اقدام کردند.
وی یادآور شد: آب مورد نیاز زمین‌های دارای کشت که بعد از جاری شدن سیل با مشکل آب مواجه شده‌اند باید با فوریت تامین و از نابودی محصول کشاورزان جلوگیری شود.
وزیر کشور اظهار داشت: خرید لوله و تامین آب آشامیدنی سالم برای مردم مناطق مختلف سیل‌زده سرعت یابد و وزیر نیرو هم برای تسریع در روند اجرای این مهم کمک می‌کند.
وی با اشاره به تخریب واحدهای مسکونی مناطق سیل‌زده چهارمحال و بختیاری گفت: تسریع در اسکان این خانواده‌ها با اولویت دنبال و اجرایی شود.
وحیدی به ورود گل‌ولای در زمین‌های کشاورزی و خشک شدن برخی منابع آب و چشمه‌ها تاکید کرد: این مشکلات باید با سرعت و اولویت رفع شود.
وی تسریع در روند اجرایی بازسازی کامل جاده‌های اصلی و روستایی چهارمحال و بختیاری در مناطق سیل‌زده را ضروریات دانست و افزود: بسیج و گروه‌های جهادی در این راستا نقش اثرگذار و مؤثر دارند.
وزیر کشور تصریح کرد: ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تسریع در روند خرید احشام و تامین مصالح ساختمانی و احداث و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده در سیل اخیر با کمک گروه‌های جهادی اقدام می‌کنند.
وی یادآور شد: از ماشین‌آلات نیمه‌سنگین و سنگین موجود در مناطق سیل‌زده کشور و چهارمحال و بختیاری بیشترین استفاده و بهره‌برداری انجام تا با سرعت بالاتری برای سامان‌دهی جاده‌ها و بازگشایی و پُل‌ها و مسیل‌ها اقدام شود.
وحیدی اظهار داشت: برای تخلیه، پاک‌سازی وجبران خسارت‌های وارد شده به کشاورزی، باغات و شیلات چهارمحال و بختیاری در حادثه سیل اخیر اقدام می‌شود.
وی با اشاره به لزوم اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور گفت: ۹۰ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور نیاز بوده که اکنون ۱۸ میلیون هکتار آن در دستور کار قرار گرفته که بخشی از آن با هدف کنترل منابع آب و خاک سهم چهارمحال و بختیاری است.
وزیر کشور تاکید کرد: وزارت نیرو و سازمان مدیریت بحران نسبت به لای‌روبی رودخانه‌ها، جلوگیری از تغییر مسیر رودخانه‌ها و دیوارسازی اطراف آن اقدام لازم را با اولویت و سرعت انجام دهند.
وی افزود: برنامه‌های علمی برای نگهداری شبکه‌های آب، رودخانه‌ها و مسیل‌ها و جلوگیری از بروز خسارت‌های احتمالی در این حوزه مورد توجه باشد.
وحیدی به کمبود ماشین‌آلات در نقاط مختلف کشور و چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور نسبت به تامین ماشین‌آلات تخصصی و نوین مورد نیاز در استان اقدام کند.
وی یادآور شد: برخی شنیده‌ها مبنی بر انجام نشدن طرح‌های آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۹۵ وجود دارد که باید با وزارت نیرو مطرح و مشکل آن رفع شود.
وزیر کشور با اشاره به بیمه نبودن بسیاری باغات، شیلات، زمین‌های کشاورزی و سایر حوزه‌ها اظهار داشت: اصل بیمه کمک موثری در زمان بحران به خسارت‌دیدگان می‌کند.
وی گفت: واحدهای مسکونی خسارت‌دیده چهارمحال و بختیاری در حوادث سیل اخیر استحکام ندارد و باید هر چه سریع‌تر با بهره‌گیری از اعتبارات، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی بازسازی و مقاوم‌سازی شود.
وحیدی تاکید کرد: ساختمان‌های واقع در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها باید هر چه سریع‌تر خارج و پاک‌سازی شود تا از تغییر مسیر رودخانه جلوگیری شود.
وی با اشاره به جبران خسارت‌ها در قالب اعتبارات بلاعوض و تسهیلات افزود: خسارت‌های پیش‌بینی نشده و احتمالی در چهارمحال و بختیاری شناسایی و برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه، در دستور کار قرار گیرد.
وزیر کشور تصریح کرد: دشمن در زمان وقوع هرگونه حادثه به‌دنبال ناکارآمد نشان دادن نظام جمهوری اسلامی ایران است اما با حضور تمامی مسئولان، مردم و گروه‌های جهادی در میدان مدیریت مطلوبی انجام شد.
وی یادآور شد: رسانه‌های گروهی با اطلاع‌رسانی به‌موقع و سریع توانستند در کاهش خسارت‌ها و مدیریت حوادث سیل اخیر کشور و چهارمحال و بختیاری نقش‌آفرینی کردند.
وحیدی اظهار داشت: از تلاش تمامی مسئولان، مردم، گروه‌های جهادی و ائمه جمعه و جماعت برای حضورشان در کنار سیل‌زدگان قدردانی می‌کنم.
وی گفت: دولت برای رفع مشکلات کنونی تلاش و منابع مورد نیاز برای جبران خسارت‌های ناشی از جاری شدن سیل اخیر را تامین می‌کند.
به گزارش ایرنا، وزیر کشور از مناطق سیل‌زده در شهرستان‌های اردل، کوهرنگ و بن بازدید کرد.
احمد وحیدی همچنین با حضور در روستای بارده شهرستان بن از محل جاری شدن سیل و امام‌زاده این روستا دیدن کرد.
سیلاب تابستانی مونسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستان‌های این استان شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha