محمدباقر حاج کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از سنتهایی که در کشور ما با اقبال زیادی روبهرو است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند برای ادای نذر به صورت سنتی در مقابل عزاداران و دستههای عزاداری در ماه محرم است در حالی که ذبح غیربهداشتی دام در معابر عمومی، تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و توصیه نمی شود.
وی اضافه کرد: با توجه به توصیه های اکید ستاد کرونای استان، انتظار می رود که از ذبح دام در معابر خودداری شده و بجای آن ذبح به صورت نیابتی و یا ذبح فقط در کشتارگاه های دام استان انجام گیرد.
این مسوول، با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص میدهند ادامه داد: اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاحسازی یا سایر راهنمائی های لازم را انجام دهند.
حاجکاظمی تاکید کرد: حین ذبح باید همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: یکی از مهمترین مسائلی که شهروندان باید مد نظر قرار دهند این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف باید ۲۴ ساعت در قسمت یخچال (نه فریزر) قرار بگیرد، چراکه طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود که میکروب بیماریهای احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.
حاجکاظمی با تاکید بر اینکه ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شویندههای قوی (از جمله وایتکس) و آب جوش بشویند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علایم بیماری تب کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط با رعایت ضوابط بهداشتی میتوان جلوی شیوع آن را گرفت.
گفتنی است، در محرم امسال، ۲۸ کارشناس دامپزشکی و چهار ناظر شرعی در قالب ۲۵ اکیپ ثابت و سیار در کشتارگاه های دام و نیز در سطح استان، نظارت بر سلامت دام را بر عهده داشته و آماده خدمت رسانی به مردم این استان است.
نظر شما