۱۷ مرداد ۱۴۰۱، ۲۱:۰۰
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 84847671
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اشک و سوگ گلستانی ها در شام غریبان کاروان عاشورا 

۱۷ مرداد ۱۴۰۱، ۲۱:۰۰
کد خبر: 84847671
اشک و سوگ گلستانی ها در شام غریبان کاروان عاشورا 

گرگان_ایرنا_مراسم شام غریبان شهادت سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش امشب دوشنبه دهم محرم پس از اقامه نماز مغرب و عشا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در مساجد، تکایا و اماکن متبرکه استان گلستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، عاشقان و عزاداران پرشور حسینی شامگاه دوشنبه دهم محرم در آیین شام غریبان دشت کربلا به یاد غربت اسرای کاروان یتیمان حسینی با رعایت پروتکل های بهداشتی   به سوگ نشستند و با روشن کردن شمع در کوچه و خیابان ها به یاد غم های یادگاران خاندان پیامبر (ص) اشک ماتم ریخته و در مصایب آل‌الله به سر و سینه زدند و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در کنار عزاداری برای غریبان دشت کربلا، به یاد شب عاشورای سال ۶۱ هجری قمری چراغ ها را خاموش کرده و شمع روشن کردند.  

 ارادتمندان امام حسین (ع)  در محوطه بیرونی اماکن مذهبی گلستان مانند تکایا، مساجد و بقاع متبرک امامزادگان در شامگاه حزن و ماتم عاشورا و به اسارت رفتن آل الله مملو از محبان سیدالشهداء دسته عزا تشکیل دادند و با حضوری پرشکوه و گسترده، عزای سالار شهیدان کربلا را اقامه کردند.

سخنرانان، واعظان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این آیین  عزاداری در سخنانی کوتاه به سبب جلوگیری از گسترش کرونا همراه با بیان ویژگی های اخلاقی و سیره شهدای کربلا در رثای مصیبت های اهل بیت امام حسین (ع) به ویژه ام المصائب حضرت زینب کبری (س) به نوحه سرایی پرداختند و بر پیروی از رفتار و سیره ایشان تاکید کردند.
ارادتمندان خاندان نبوت ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با سینه زنی، پخش نذورات و روشن کردن شمع در شام غریبان شهادت حضرت اباعبدالله حسین علیه‌السلام به‌سوگ نشستند.
نصب پرچم های سیاه و پارچه نوشته در میادین شهر و مغازه ها با مضامین یا حسین از دیگر نشانه های عزاداری گلستانی ها در سوگ شهدای کربلاست  بود.
اقشار مختلف مردم گلستان بویژه جوانان و نوجوانان با وجود شرایط کرونایی، با روشن کردن شمع و مرثیه سرایی اندوه و غم خود را در تاریکی شب غربت و مظلومیت اهل بیت (ع) نشان دادند.
دوستداران امامت و ولایت در پایان شام غریبان و دهه اول ماه محرم با نشان دادن ارادت خود به ساحت امام حسین(ع) و یاران باوفایش، ثابت کردند که شور و خروش حسینی همچنان در دلهای امت عزادار گلستان زنده و جاری است.
"شام غریبان»، در ادبیات و مرثیه‌های پارسی‌زبان‌ به غروب آفتاب روز عاشورا و سوگواری این شب گفته می‌شود؛ نوحه‌های این مراسم یادآور غربت و اسارت اهل‌بیت امام حسین(ع) و کودکان بازمانده از واقعه کربلا است که در غروب عاشورا، بی‌پناه در تاریکی شب، در بیابان کربلا به سر می‌بردند، بعضی رسوم خاص، مانند روشن‌ کردن شمع یا نشستن در تاریکی، باعث تفاوت عزاداری این شب با دیگر شب‌های محرم می‌شود.
به گزارش ایرنا، طبق رسمی دیرین همه ساله همزمان با شام عاشورا، مردم عزادار در سراسر ایران اسلامی به یاد غربت حضرت زینب (س) و اسرای دشت کربلا آیین شام غریبان را برگزار می کنند.
پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ۷۲ یار باوفای آن حضرت، لشگریان عمربن سعد به دستور وی به خیمه های اهل بیت (ع) حمله کردند و ضمن غارت خیمه های آنها را آتش زدند.
همچنین حضرت زین العابدین (ع)، حضرت زینب (س)، بانوان و برخی کودکان کاروان اباعبدالله الحسین (ع) تا پاسی از شب در تاریکی آن شب دشت کربلا به عبادت پرداختند و فجایع بی نظیر روز عاشورا را مرور کرده و اشک ماتم ریختند.
به گواه تاریخ واقعه عاشورا تلخ ترین واقعه در تاریخ بشریت به شمار می رود که در طول مدت چند ساعت در روز دهم ماه محرو سال ۶۱ هجری قمری به وقوع پیوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha