بهزاد حیدری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین براساس این مصوبه لنجهای صیادی نیز میتوانند با یک روز فاصله (۱۹ مرداد ماه) برای صید میگو به دریا عزیمت و تورهای خود را بگسترانند.
وی بیان کرد: پژوهشکده میگو مستقر در بوشهر در گشتهای تحقیقاتی خود با بررسی ذخایر میگو در ۳۰ منطقه از آبهای این استان صید را آزاد اعلام کرده است.
حیدری اظهار داشت: هشت هزار صیاد در قالب یکهزار و ۴۷۴ قایق و ۵۳۷ فروند موتورلنج در استان بوشهر فعال هستند و شناورهایی که مجوز صید میگیرند برای صید میگو در ۳۵ صیدگاه در خلیج فارس عازم دریا میشوند.
وی اضافه کرد: مجوز صید میگو برای قایقها ۲۴ ساعت است و باید هر روز مجوز صید خود را تمدید کنند و برای لنجهای صیادی نیز چهار تا پنج روزه صادر میشود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر اضافه کرد: برابر کنوانسیون بین المللی صید در محدوده یک تا ۲ مایل فاصله از ساحل که به عنوان نوزادگاه آبزیان به شمار میرود ممنوع است.
وی ادامه داد: ممنوعیت صید در نوزداگاههای میگو مانند اطراف نیروگاه اتمی، منطقه دلوار کمتر از عمق پنج متر، اطراف مُطاف عمق کمتر از ۱۰ متر و زیستگاههای مصنوعی مُنگُف، یَروَل، گناوه، دیر و خارگ که به عنوان زیستگاه و چراگاه مصنوعی به شمار میروند تا شعاع نیم مایلی تعیین شده است.
حیدری یادآور شد: همچنین بنا به مصوبه مدیریت کمیته صید، همچنین صیادی میگو زیر عمق پنج متری آب برای قایقهای صیادی ممنوع اعلام شده است.
وی تاکید کرد: خلیج فارس خوان نعمت الهی است و حفظ، حراست، صیانت و نگهداری از آبزیان و ذخایر دریایی به عنوان یک وظیفه ملی و همگانی است که باید مورد توجه بهرهبرداران قرار گیرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر بیان کرد: بر اساس گزارش تحقیقاتی موسسه پژوهشکده میگو در استان بوشهر پیش بینی میشود امسال وضعیت صیدگاههای این استان نسبت به سال گذشته ضعیف تر باشد و صید امسال نسبت به سال گذشته چند درصد کاهش خواد داشت.
حیدری ادامه داد: صیادان بوشهری سال گذشته بیش از ۲ هزار تن میگو از آبهای این استان صید کردند.
پیشبینی صید ۱۵۰۰ تن میگو در آبهای استان بوشهر
رئیس پژوهشکده میگوی کشور گفت: براساس بررسی های انجام شده از ۲۳ ایستگاه تحقیقاتی در ۹۰ کیلومترمربع پیشبینی میشود امسال با ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش، میزان یکهزار و ۵۰۰ تن میگو در آبهای استان صید شود.
عقیل دشتیاننسب افزود: در بازه زمانی تعیین شده برای صید میگو در استان بوشهر صید این گونه آبزی برای همه استانهای جنوبی ممنوع و تنها در استان بوشهر مجاز است و سپس در اواخر شهریور و اوایل مهر در استان هرمزگان آزاد میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به وضعیت ذخیره میگو، کاهش ۲۰ درصدی شناورها و تلاش آنها در فصل صید امسال الزام است.
دشتیان نسب ادامه داد: : پارسال در کشور هشت هزار تن میگو صید شد که بیشترین صد میگوی سال گذشته در آبهای استان خوزستان با گونه سرتیز بود؛ ۹۰ درصد جمعیت میگوی ببری در استان بوشهر است که هم بهصرفهتر و هم بازارپسندی بالایی دارد.
استان بوشهر دارای ۳۲ بندر صیادی است که در ۲۵ بندر آن بهعنوان مرکز تخلیه صید، مجوز صید میگو صادر میشود.
میگو به دلیل ارزآوری و صادرات بالا به طلای صورتی جنوب معروف است.
نظر شما