بیش از نیمی از آزمایشهای کرونا در خراسان رضوی مثبت می‌شود

مشهد- ایرنا- مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۵۵ درصد از آزمایشهای مراجعان سرپایی به مراکز منتخب کرونا در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در خراسان رضوی مثبت است.

دکتر محمدحسن درخشان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون میزان مراجعات سرپایی به مراکز منتخب کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا حدودی روند کاهشی پیدا کرده و حدود پنج درصد کاهش یافته است اما هرگز نباید تصور کنیم که موج هفتم پایان یافته است چرا که موارد مثبت ابتلا به کرونا کاهش نیافته است.

وی ادامه داد: اشتباه بزرگ بسیاری از مبتلایان موج هفتم بحران کرونا خوددرمانی و عدم مراجعه به‌هنگام به مراکز منتخب کرونا بوده و زمانی به این مراکز مراجعه کردند که بسیار دیرهنگام بود و متأسفانه وضعیتشان وخیم شده بود.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شرایط کنونی تزریق دُز یادآور ۶ ماه پس از دریافت آخرین دُز بسیار مورد تأکید است و از تمامی افراد واجد شرایط دریافت دُز چهارم می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر برای دریافت این دُز حیاتی به مراکز فعال در امر واکسیناسیون کرونا مراجعه کنند.

درخشان افزود: از کسانی هم که تا کنون برای دریافت واکسن کرونا هیچ اقدامی نکرده‌اند و یا افرادی که دُزهای دوم و سوم خود را به تأخیر انداخته‌اند می‌خواهیم که به این مراکز مراجعه نموده و دُز معوق شده واکسن خود را دریافت کنند.

وی ادامه داد: دریافت دُز یادآور واکسن کرونا برای پیاده‌روی‌های اربعین حسینی و شهادت امام رضا(ع) بسیار حائز اهمیت است و زائران باید قبل از آغاز این سفر معنوی، واکسیناسیون را تکمیل کرد تا در زمان سفر دچار مشکل نشوند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برگزاری مراسم‌ در فضای باز و در زمان کوتاه، استفاده از ماسک و عدم پذیرایی و پهن کردن سفره در روزهای باقی مانده از ماه محرم و ماه صفر مورد تاکید است.

درخشان افزود: در هفتمین دوره از اوجگیری شیوع کرونا علاوه بر کنترل، پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا تمامی خدمات بهداشتی از جمله واکسیناسیون کرونا در تمامی مراکز و خانه‌‎های بهداشت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون یک و نیم میلیون نفر در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد واجد دریافت دُز یادآور هستند و با توجه به این که روزانه به طور میانگین باید ۵۰ هزار دُز واکسن کرونا تزریق شود اما تنها پنج هزار دُز روزانه واکسن کرونا تزریق می شود که این عدد معادل ۱۰ درصد پیش‌بینی‌ها بوده که بسیار کم و نگران‌کننده است.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مردم می‌خواهیم که نخستین و مهمترین کار خودشان را انجام و تکمیل واکسیناسیون کرونا بدانند زیرا معتقدیم که برای حفظ سلامتشان بسیار اهمیت دارد و هیچ کاری مهمتر از آن نیست.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۴۴۶ هزار و ۱۴۴ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۴۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۲ هزار و ۵۶۴ تن رسیده است.

همچنین تاکنون هفت میلیون و ۱۲۱ هزار و ۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

هزار و ۴۹۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۶۴ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۹۸۲ دُز اول، ۵۸ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۶۴ دُز دوم و ۳۰ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۴۷۷ دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا در کشور تزریق شده‌ و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۳ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۵۲۳ دُز رسیده است.

در حال حاضر ۱۳۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha