محمد نبوی فرد روز پنجشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی به مناسبت روز خبرنگار افزود: معتقدیم به هر اندازه که ما در ارائه خدمات به عشایر تلاش و اقدام میکنیم، خبرنگاران و رسانهها نیز به همان اندازه در این زمینه نقش آفرین و اثرگذار هستند.
وی ادامه داد: در حوزه خدمت رسانی به عشایر و نیز عملکرد خوب حاصل شده در افزایش ضریب تولید در واحد راس با اجرای "طرح پرواربندی" برای دامداران با تلاش و قلم فرسایی خبرنگاران در این رابطه نشان داده شده است.
مدیر کل عشایر خراسان رضوی گفت: اجرای این طرح موجب شد سازمان امور عشایر خراسان رضوی به عنوان الگوی سایر استانها در زمینه کاهش هزینهها و افزایش ضریب تولید گوشت قرمز مورد توجه قرار گیرد.
نبوی فرد افزود: اجرای این طرح موجب شد اگرچه عشایر خراسان رضوی نیز دچار و درگیر مشکلات شوند اما کاهش هزینهها و تداوم سوددهی در حوزه دامپروری برای آنان بیش از سایر عشایر کشور میسر شد.
وی با بیان این که عشایر تنها ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند ادامه داد: سه درصد عشایر کشور با هفت هزار و ۱۴۵ خانواده در ۱۳ شهرستان خراسان رضوی حضور دارند که سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید میکنند.
عشایر شکلی چشمگیر عهدهدار تولید ۲۵ درصد مواد پروتئینی به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی، حدود ۴۰ درصد صنایع دستی و ۲۸ درصد دام سبک کشور هستند.
ساختار جامعه عشایری مبتنی بر ایل و عشیره است و بر خلاف پیدایش تمام پدیدههای نوظهور در دنیای مدرن، همچنان این ساختار بکر در جامعه آنان پا برجا مانده و مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و کوشش است در این ساختار پایدار است.
در این میان عشایر خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای دارای مرز مشترک با ۲ کشور افغانستان و ترکمنستان، از اهمیت و نقش فراوانی برخوردارند.
عشایر خراسان رضوی در قالب ۳۵ طایفه با دارا بودن ۹۹۰ هزار راس دام و تولید سالانه ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش بسزایی در اقتصاد خراسان رضوی دارند.
نظر شما