محمد جولانژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه استان خوزستان با برخورداری از ۲ پایانه مرزی شلمچه و چذابه سالانه میزبان جمعیت زیادی از محبان اهل بیت و زائران امام حسین (ع) به ویژه در ایام اربعین است ، افزود: شیوع کرونا در کنار تاثیرگذاری بر تمامی بخش ها، تاثیر خود را بر تعطیلی پایانههای مرزی و برگزار نشدن راهپیمایی اربعین حسینی(ع) در ۲ سال گذشته گذاشت اما امسال با توجه به اعلام ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع)، زائران ایرانی طبق دستورالعمل صادر شده میتوانند در این مراسم شرکت کنند.
وی گفت: در اربعین حسینی(ع) سال ۱۳۹۸، مجموع تردد زایران ایرانی و خارجی از مرز بین المللی شلمچه شامل ورود و خروج، یک میلیون و ۶۷۱ هزار و ۸۲۲ نفر، و از مرز چذابه ۶۵۷ هزار و ۹۳ نفر بود که با توجه به تعطیلی مرزها در ۲ سال گذشته و پیش بینی افزایش تردد زایران، این اداره کل تدابیر لازم برای تردد زایران با لحاظ افزایش ١٠٠ درصدی نسبت به اربعین سال ۱۳۹۸ را در دستور کار دارد.
هفت پروژه راهداری با اعتبار ۷۰۰میلیارد ریال در خوزستان
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در جادههای منتهی به پایانههای مرزی شلمچه و چذابه ادامه داد: در آستانه اربعین حسینی(ع) و به منظور آماده سازی جادههای منتهی به پایانههای مرزی شلمچه و چذابه، پنج پروژه نگهداری راه شامل لکه گیری و روکش آسفالت به طول ۷۰ کیلومتر در جادههای اهواز - آبادان، اهواز - خرمشهر، جاده امام جعفرصادق(ع)، عبدالخان - بستان، ماهشهر - آبادان و ۲ پروژه در جاده اهواز - حمیدیه - سوسنگرد با مجموع اعتبار بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال در حال انجام است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان با بیان اینکه تعریض جادهها و محورها در حیطه وظایف ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای نیست و به عهده راه و شهرسازی است گفت: تمامی علایم و تجهیزات ایمنی مورد نیاز راهها خریداری شده و در حال نصب در جادههای منتهی به هر ۲ پایانه مرزی شلمچه و چذابه است.
ایمنسازی راههای منتهی به مرزهای خوزستان
وی با اشاره به اقدامات ایمن سازی در جادههای منتهی به پایانه های مرزی شلمچه و چذابه افزود: جانمایی این تجهیزات با ممیزی مشترک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس راه خوزستان انجام شده و پروژه نصب علایم و تجهیزات راه آغاز شده است.
جولانژاد بیان کرد: تمام نیوجرسیهای مسیرهای منتهی به پایانه های مرزی شلمچه و چذابه آشکار سازی شده و نصب آنها نیز آغاز شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان گفت: رفوژ میانی جاده کمربندی سوسنگرد به طول سه کیلومتر به همراه احداث روشنایی نیز در حال اجراست که پیش بینی میشود تا اواخر مرداد ماه به بهره برداری کامل برسد.
آغاز به کار ارتقای سطح ایمنی راههای منتهی به مرزها از ۱۰ مرداد ۱۴۰۱
وی ادامه داد: خط کشی جادههای منتهی به مرزهای شلمچه و چذابه به منظور ارتقای سطح ایمنی کاربران جادهای به ویژه در شب نیز از ۱۰ مرداد امسال آغاز شده است.
جولانژاد گفت: نصب بازتاب ایمنی در این جادهها نیز آغاز شده و ایمن سازی تمامی دماغهها با تجهیز بشکه ایمنی و استوانه ترافیکی در حال انجام است؛ همچنین روشنایی جاده منتهی به مرز شلمچه به صورت پایدار بوده و بازآمدسازی شده است و تدابیر لازم برای احداث روشنایی نقطهای ضروری در محل تقاطع ها نیز اندیشیده شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان افزود:تعمیر مربوط به گاردریلهای جاده حمیدیه - سوسنگرد و خرمشهر - شلمچه به صورت کامل انجام شده و به منظور پیشگیری از وقوع تصادفات احتمالی از نوع واژگونی در چند جبهه کاری و در مسیرهای اهواز - خرمشهر ، حمیدیه - سوسنگرد ، سوسنگرد - بستان و بستان - چذابه در حال شانه سازی ، اصلاح شیب شیروانی و ایجاد هره خاکی است.
وی درخصوص زیباسازی و پاکسازی مسیر روستاها نیز گفت:این بخش نیز در حطیه وظایف اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای نیست و بر عهده بنیاد مسکن و دهیاری ها است.
وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از زایران اربعین حسینی(ع) با خودروی شخصی وارد خوزستان میشوند و در این خصوص تمهیدلازم در نظر گرفته شده است، بیان کرد: لکه گیری جاده اندیمشک - شوش - اهواز به طول پنج کیلومتر، لکه گیری جاده کمربندی بهبهان به طول بطول ۲.۵ کیلومتر، لکه گیری جاده چهار محال بختیاری- دهدز - ایذه به طول ۱۰ کیلومتر، و لکه گیری سه راهی آغاجاری -آغاجاری - امیدیه به طول ۱.۵ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال از جمله اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان در جادههای ورودی استان است.
تعریض جاده ایذه - دهدز با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال
جولانژاد همچنین گفت: این اداره کل در راستای وظایف اجتماعی برای خدمات دهی به کاربران جادهای، تعریض جاده ایذه - دهدز به طول ۱۰ کیلومتر و با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال را در دست انجام دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان از اقدامات انجام شده در خصوص جابجایی زائران اربعین حسینی(ع) و تامین ناوگان حمل و نقل عمومی برای مسافران گفت و افزود: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از زائران از خودروهای شخصی برای عزیمت به مرز استفاده می کنند، پیش بینی میشود برای جابجایی بقیه به ۱۰ هزار و ۵۸۸ دستگاه اتوبوس، مینی بوس و سواری کرایه نیاز باشد که در این خصوص پیش بینی می شود ۱۵ هزار و ۱۷۶ سفر برای عزیمت به نقاط برون استان و ۱۷ هزار و ۱۶۶ سفر درون انجام گیرد.
وی ادامه داد: این اداره کل به منظور تامین ناوگان مورد نیاز علاوه بر استفاده از ظرفیت ناوگان استانهای معین با به کارگیری از ناوگان زیرپوشش ارگان ها و سازمانهای دولتی با رعایت موارد ایمنی اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
خوزستان با برخورداری از ۶ هزار و ۱۳۶ کیلومتر راه اصلی و فرعی و هشت هزار و ۵۴ کیلومتر راه روستایی آسفالته یکی از استان های مهم کشور در حوزه راه و حمل و نقل جادهای است.
نظر شما