۲۳ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۳۵
کد خبر: 84851933
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یکسالگی فرار آمریکا از افغانستان؛ وعده‌هایی که فریب بود

تهران- ایرنا - خروج غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان در سال گذشته که منجر به سقوط دولت پیشین کابل و به قدرت رسیدن طالبان شد، اگرچه به ظاهر نشانه پایان جنگ و اشغالگری بود اما باید آن را آغاز دوره جدیدی از درد و رنج مردم مظلوم افغانستان دانست که شرایطی حتی سخت تر از گذشته بر آنها تحمیل کرده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه «نیویورک تایمز» در مقاله‌ای که پیرامون بحران مهاجران افغان پس از خروج غیرمسئولانه نیروهای آمریکایی براساس تصمیم عجولانه دولت بایدن سال گذشته گرفته شد که منجر به سقوط دولت پیشین افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان در این کشور شد، آمده است هزاران شهروند افغانستان پس از گذشت نزدیک به یک‌سال و در آستانه سالگرد سقوط کابل هنوز منتظر اجازه ورود به خاک آمریکا هستند.

به گزارش ایرنا، آمریکایی ها قبل از ترک افغانستان، به تعدادی زیادی از شهروندان افغان که به نوعی در سال های اشغالگری و از سر ناچاری با نیروهای آمریکایی همکاری می کردند، وعده داده بودند که آنها را همراه خود به آمریکا خواهند بود تا خطر و تهدیدی از سوی حکومت جدید متوجه آنها نباشد اما غافل از این که، این وعده ها، دروغی بیش نبود و حالا بسیاری از این شهروندان دریافته اند که فریب خورده اند و نیروهای آمریکایی، آنها را به حال خود رها کرده اند . آنهایی هم که به آمریکا پناه برده اند، معلوم نیست چه سرنوشتی در آینده خواهند داشت.

دولت « جو بایدن » در ابتدا با وعده‌های دروغین به تعهد داده بود تا به تسهیل امور مهاجرت بسیاری از پناهجویان افغان به‌ویژه افرادی مانند خلبانان و نیروهایی که طی ۲۰ سال در افغانستان با نیروهای خارجی همکاری می‌کردند بپردازد اما با گذشت یک سال این وعده‌ها تحقق پیدا نکرده است. 

یکسالگی فرار آمریکا از افغانستان؛ وعده‌هایی که فریب بود

برپایه این گزارش و مصاحبه با تعدادی از پناهجویان افغان، اعضای خانواده  این افراد که همچنان با بیم و امید در افغانستان به‌سر می‌برند هنوز موفق به خروج از این کشور نشدند و در شرایطی بسیار سخت به سر می‌برند. احتمال می‌رود روند ملحق شدن این خانواده‌ها به یکدیگر سال‌ها به طول انجامد. درحالی که در دهه ۱۹۶۰ برای پناهجویان کوبایی و در دهه ۱۹۷۰ برای پناهجویان ویتنامی اقامت موقت سریع انجام شد، تلاشی مشابه برای کمک به افغان‌ها درنظر گرفته شده بود و گام‌های اولیه اجرایی شدن آن در کنگره آمریکا مطرح شده است. 

سال گذشته با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان و خروج عجولانه آمریکا بحران جدید پناهجویان این کشور آغاز شد. بیش از ۱۲۰ هزار نفر به سراسر جهان گریختند.در این میان ۷۶ هزار نفر، که بزرگترین هجوم مهاجران جنگی از زمان سقوط سایگون در ویتنام محسوب می‌شود، به سوی آمریکا سرازیر شدند. در سال ۱۹۷۵ حدود ۱۳۰ هزار ویتنامی با خروج عجولانه آمریکا از سایگون، به این کشور مهاجرت کردند که تا سال ۱۹۹۵ این رقم به بیش از یک میلیون نفر رسید. 

براساس آمار ثبت شده کانادا تعهد داده است ۴۰ هزار افغان را تا سال ۲۰۲۴ به خاک خود بپذیرد که تاکنون ۱۷ هزار نفر پذیرش خود را دریافت کردند. آلمان، انگلیس و نروژ نیز در میان کشورهای اروپایی با پذیرش پناهجویان افغان موافقت کردند. 

بدین ترتیب به علاوه اعضای خانواده افرادی که به آمریکا آمده‌اند، ده‌ها هزار شهروند افغانستان که در عملیات مختلف آمریکا طی ۲۰ سال حضور نیروهای آمریکایی در این کشور آنها را پشتیبانی کردند اکنون یا هنوز در افغانستان یا در کشورهای دیگر در انتظار پذیرش از سوی آمریکا به سر می‌برند. در میان آنها بیش از ۷۴ هزار نفر و خانواده‌هایشان در انتظار دریافت روادید ویژه مهاجرت هستند که به آنها مسیری مستقیم برای اخذ شهروندی آمریکا می‌دهد. دولت جو بایدن اخیرا فرم درخواست روادید مهاجرت ویژه را ساده‌تر کرد، با وجود این روند صدور این روادید تقریبا ۳ ساله است. حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر هر هفته وارد آمریکا می‌شوند که تقریبا همه آنها پیش از به قدرت رسیدن طالبان برای مهاجرت به آمریکا اقدام کرده بودند. 

یکسالگی فرار آمریکا از افغانستان؛ وعده‌هایی که فریب بود

از سوی دیگر هشدار نهادهای مختلف جهانی درباره افزایش فقر وبحران غذا در افغانستان برای ۲۵ میلیون  افغان گرفتار فقر از زمان سقوط کابل وجود دارد.بنابراین به نظر می‌رسد حضور اشغالگرانه ۲۰ساله آمریکا و متحدانش در افغانستان، نه تنها کمکی به توسعه این کشور نکرده، بلکه افغانستان را به یکی از بحرانی‌ترین کشورهای جهان تبدیل کرده است. طی این مدت با افزایش آوارگی مردم افغانستان و وادار شدن افغان ها به ترک خانه و کاشانه و پناه بردن به کشورهای دیگر به هر قیمتی بحران پناهجویی بیش از گذشته شده است. 

علاوه بر این   روند انفجارهای تروریستی در این کشور همچنان ادامه دارد و موضوع  حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱  که با ادعای  مبارزه انجام شد تنها دروغی محض و بهانه‌ای برای توجیه حمله بود. 

ارتش افغانستان نیز با وجود ادعای آمریکایی ها مبنی بر اینکه سال ها مشغول آموزش نیروهای افغان بوده اند، نتوانست حتی چند روز از دولت سابق این کشور محافظت کند و این یعنی آمریکا هیچگونه اراده و تمایلی برای تبدیل شدن افغانستان به یک افغانستان قوی و مستقل نداشت و ندارد. 

در مدت یک سال گذشته مسدود شدن میلیاردها دلار از  دارایی‌های مردم افغانستان از سوی آمریکا اتفاق افتاد و این یعنی واشنگتن حتی بعد از خروج خفت‌بار از افغانستان، همچنان برای مردم این کشور مشکل آفرین است و ادعاهای حقوق بشری کاخ سفید مبنی بر ضرورت حمایت از مردم افغانستان، یک دروغ آشکار است.

 در آستانه نخستین سالگرد خروج غیرمسئولانه و مفتضحانه آمریکا و متحدانش از افغانستان بعد از ۲۰ سال اشغال نظامی و جنگ در این کشور، بن والاس وزیر دفاع انگلیس به صراحت اذعان کرد که ۲۰ سال اشغالگری نظامی غرب در افغانستان، با شکست همراه بوده است.

به گزارش ایرنا به نقل از نشریه دیلی میل، این وزیر کابینه دولت انگلیس همچنین ابراز نگرانی کرده است والدین و اعضای خانواده های سربازانی که در افغانستان کشته شدند، احساس کنند که فرزندانشان را بیهوده و برای هیچ در این جنگ از دست داده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha