**اولیانوف: تحریمها علیه ایران میتوانند به زودی رفع شوند
یک دیپلمات ارشد روس در توییتی پیشبینی کرد که تحریم های ضد ایرانی به زودی رفع شوند.
میخائیل اولیانوف ساعاتی پیش به پرسش یکی از کاربران شبکه اجتماعی توییتر که با توجه به بی تاثیر بودن تحریم ها، نظر وی را در مورد رفع تحریمهای ایران، روسیه و دیگر کشورها جویا شده بود، پاسخ داد.
رئیس هیأت مذاکره کننده روسیه در مذاکرات رفع تحریم ها در وین گفت که تحریم های ایران می توانند به زودی رفع شوند.
این دیپلمات ارشد افزود که نمی توان در مورد تحریم های غرب علیه روسیه چنین پیشبینی کرد.
نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین گفت: تنها بخشی از (تحریم های علیه روسیه) مربوط به اوکراین است. غرب سیاست مستقل روسیه را چالشی راهبردی دانسته و به سختی اعمال تحریم ها را کنار خواهد گذاشت.
اولیانوف به تازگی دریک نشست خبری گفته بود که متن سند احیای برجام تقریبا به طور کامل مورد توافق قرار گرفته و می توان گفت که تقریبا به طور کامل مورد توافق قرار گرفته است.
وی افزود: ایران تنها در مورد چند کلمه از متن، سؤالاتی را مطرح کرده و در مورد بقیه متن می توان گفت توافق صورت گرفته است.
وی در عین حال تاکید کرد که همین چند کلمه می تواند به مانعی برای توافق بدل شود، همانگونه که پیش از این هم در جریان مذاکرات وین رخ داده بود.
**نگرانی رژیم صهیونیستی از همکاری ایران و روسیه
رسانه های گروهی رژیم صهیونیستی تاکید کردند که همکاری ایران و روسیه برای این رژیم نگران کننده است.
رسانه های گروهی رژیم صهیونیستی همکاری یاد شده را در بردارنده ابعاد متعدد دانسته و اذعان کردند که راهی برای متوقف کردن این همکاری وجود ندارد.
ایهود یعری تحلیلگر صهیونیست در شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم اسراییل از رایزنی فشرده تهران و مسکو ابراز نگرانی کرد و با اشاره به چهار بار گفت وگوی روسای جمهور ایران و روسیه در برهه ای بسیار کوتاه گفت که راهی برای توقف همکاری موجود میان تهران – مسکو وجود ندارد.
رسانه های گروهی رژیم اسرائیل چندی پیش نیز با ابراز نگرانی از دیدارهای مقامات بلندپایه روسیه و ایران گفتند که این رژیم از دیدارهای ولادیمیر پوتین رنیس جمهور روسیه و مقامات بلندپایه ایرانی به هیچ وجه خوشش نمی آید زیرا از نظر تل آویو تصاویر یاد شده از یک تحول منطقه ای بد برای رژیم اسرائیل حکایت دارد.
این رسانه ها توضیح دادند: روس ها از راه ایران کالاهای خود را به هند انتقال داده و در واقع توانستند تحریم های غربی را دور بزنند. همچنین رابطه مستحکم ایران و روسیه مانع از آن شد تا رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه بتواند عملیات نظامی مورد نظر خود در شمال سوریه را به اجرا درآورد.
در راستای همکاری های تهران و مسکو، آژانس فضایی "روسکاسموس" روسیه چند روز پیش یک ماهواره ایرانی را با کمک موشک روسی "سویوز -۲.۱B" از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا فرستاد.
پیش از این نیز، شرکت نفت ایران و گازپروم روسیه تفاهم نامه ای در زمینه انرژی امضا کردند که شامل سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد دلاری مسکو در توسعه دو میدان کیش و پارس شمالی و افزایش تولید میدان پارس جنوبی و توسعه شش میدان نفتی ایران می شود.
این درحالی است که در آن سو، رابطه رژیم صهیونیستی و روسیه به دنبال انتشار گزارش هایی از مسکو مبنی بر توقف فعالیت های آژانس یهود در روسیه به شدت متشنج شده است و این بحران همچنان ادامه دارد.
**روسیه کنترل کامل روستای پیسکی در منطقه دونتسک را بدست گرفت
خبرگزاری اینترفکس به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش داد، نیروهای روسی کنترل کامل روستای پیسکی در منطقه دونتسک اوکراین را به دست گرفتند.
اگرچه خبرگزاری اینترفکس از کنترل منطقه دونتسک توسط نیروهای روسیه خبر می دهد اما رویترز و الجزیره نتوانستند ، این گزارش را تأیید کنند.
نیروهای روسی و طرفدار روسیه بیش از یک هفته پیش گزارش داده بودند که کنترل کامل پیسکی را به دست گرفته اند.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که نیروهای روسیه یک سامانه موشکی HIMARS را که توسط ایالات متحده تهیه شده بود در نزدیکی کراماتورسک اوکراین و یک انبار مهمات برای این سامانه را منهدم کردند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین موجب تیره شدن روابط غرب و کرملین شد و مناقشه کییف- مسکو به میدان جنگ نیابتی آمریکا و اروپا با روسیه و نمایشگاه انواع سلاحهای غربی تبدیل شده است.
در ماههای اخیر، ایالات متحده و سایر کشورهای غربی ارسال جنگ افزارهای پیشرفته را به اوکراین آغاز کردهاند. روسیه بارها در بیانیههای مختلف ارسال این سلاحها به اوکراین را موجب طولانی شدن جنگ اعلام کرده است.
**۹۱۷ کیلومتر راهبندان؛ سفرهای تابستانی جادهها و بزرگراههای فرانسه را قفل کرد
جادهها و بزرگراههای فرانسه روز شنبه با بازگشت به روزهای پیشا کرونا بدون توجه به خطرات ناشی از بیماری همزمان با تعطیلات آخر هفته و سفرهای تابستانی شاهد ۹۱۷ کیلومتر راهبندان بود.
بسیاری از شهروندان فرانسوی با توجه به اینکه روز دوشنبه به مناسبت عروج ( حضرت ) مریم،تعطیل رسمی است برای تعطیلات آخر هفته به شهرهای ساحلی یا مناطق کوهستانی سفر میکنند.
این در حالی است که جادهها و بزرگراهها در روزهای آخر هفته فصل تابستان به طور کلی به دلیل آغاز دوره تعطیلات برای عدهای از شهروندان و پایان آن برای عدهای دیگر پر رفت و آمدتر از معمول است.
مقامات فرانسه اعلام کردهاند که اوج راهبندان در کل جادهها و بزرگراههای این کشور روز شنبه حدود ساعت ۱۲ ظهر شکل گرفت. به گفته آنها از ۹۱۷ کیلومتر راهبندان در کل کشور ۳۱۳ کیلومتر آن در منطقه ساحلی دریای مدیترانه به وجود آمده بود.
مسئولان دولتی از شهروندان خواستهاند تا با توجه به راهبندان گسترده در جادهها و بزرگراهها برنامه حرکت خود را تا حد ممکن به روز یکشنبه موکول کنند. از سوی دیگر شرکت حمل و نقل ریلی فرانسه تخمین میزند که بین روزهای جمعه تا دوشنبه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر با قطارهای این شرکت جا به جا شوند.
مسافران تابستانی هفته گذشته نیز با بیش از هزار کیلومتر راهبندان در جادهها و بزرگراههای فرانسه روبرو شده بودند.
**اوکراین: مذاکرات صلح با روسیه به معنای پیروزی مسکو خواهد بود
"میخائیلو پودولیاک" مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کی یف هیچ انگیزه ای برای از سرگیری مذاکرات با مسکو ندارد زیرا این به معنای پیروزی روسیه است.
پودولیاک شنبه شب گفت: کی یف گفت و گو با روسیه را منحصراً در سطح حل و فصل موضوع مبادله اسرا و همچنین اجساد کشته شدگان حفظ می کند .
پودولیاک در ادامه افزود: مذاکرات امروز با فدراسیون روسیه تنها به معنای یک چیز است و آن اینکه روسیه برنده شده است.
مقام اوکراین با اشاره به اینکه هیچ گفتگویی از سوی نظامیان وجود ندارد خاطرنشان کرد: ما در سطح درباره آزادی اسرا، تبادل اجساد و غیره گفت وگوهایی داریم.
پیشتر "الکساندر دارچیف" مدیر بخش آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه گفته بود که ایالات متحده باید ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را متقاعد کند که به میز مذاکره با مسکو بازگردد.
دیپلمات روسیه بر این باور است که تنها از این طریق آمریکا می تواند از شکست تحقیرآمیز که اخیراً در افغانستان رخ داد، جلوگیری کند.
**الرکابی: معنای انحلال پارلمان عراق بدون دولت موقت، ابقای دولت فعلی است
علاء الرکابی دبیرکل جنبش امتداد (وابسته به معترضان اکتبر) بر این باور است که انحلال پارلمان بدون تشکیل دولت موقت و تعیین زمان برگزاری انتخابات زودهنگام جدید به معنای ابقای دولت فعلی (پیشبرد امور) است.
الرکابی در توییتی نوشت: انحلال مجلس نمایندگان عراق بدون رفتن به سوی تشکیل دولت موقت مثلا یک ساله متشکل از وزرای مستقل و بدون تعیین موعد انتخابات پارلمانی زودهنگام و نیز بدون تغییر قانون انتخابات به چه معناست؟
وی افزود: این به معنای ابقای مصطفی الکاظمی نخست وزیر و برهم صالح رئیس جمهور فعلی است در حالی که دوره این دو پایان یافته و دولت نیز بدون نظارت پارلمانی باقی مانده است.
به نظر می رسد این توییت رئیس حزب امتداد و عضو ارشد جریان تشرین (بر آمده از معترضان اکتبر ۲۰۱۹) در واکنش به درخواست های اخیر جریان صدر برای انحلال پارلمان باشد.
مقتدا صدر ، رهبر جریان صدر عراق ۴ روز پیش از مقامات قضایی این کشور خواست حداکثر تا پایان هفته جاری، مجلس را منحل اعلام کند.
مقتدا صدر پیشتر با طولانی شدن بن بست سیاسی عراق، ۷۳ نماینده جریان خود را از پارلمان خارج و مستعفی کرد.
چارچوب هماهنگی شیعی عراق سوم مرداد ماه بیانیهای منتشر کرد که در آن «محمد شیاع السودانی» با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد و جریان صدر به آن اعتراض کرد؛ اعتراضی که منجر به ورود معترضان صدری به منطقه سبز بغداد و پارلمان این کشور و سپس تحصن در محوطه پارلمان شد.
تحصن صدریها باعث شد تا سایر جریانهای سیاسی و مسئولان این کشور طی هفته های اخیر موضعگیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت وگو شود.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد اما جریانهای سیاسی این کشور به دلیل اختلافهای سیاسی تاکنون و با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد، نتوانستهاند دولت جدید را تشکیل دهند.
**جاری شدن سیل در سودان ۵۲ کشته برجای گذاشت
سخنگوی شورای عالی امداد و نجات سودان شنبه شب گفت که جاری شدن سیل در این کشور تاکنون ۵۲ کشته برجای گذاشته است.
عبدالجلیل عبدالرحیم افزود که در جریان سیل به حدود ۵ هزار و ۳۴۵ واحد مسکونی خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: ۱۶ مرکز عمومی و ۳۹ فروشگاه و انباری دچار آسیب شده است.
وی بیشترین مناطقی که در جریان جاری شدن سیل دچار آسیب بیشتری شدند، شامل استانهای رود نیل، کردفان جنوبی و شمالی و جنوب دارفور هستند.
عبدالرحیم همچنین گفت که استان شمال کردفان با ۱۹ کشته، بیشترین تلفات را داشته است.
**طالبان گزارش سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان را رد کرد
طالبان گزارش اخیر سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در افغانستان را دور از حقیقت خواند و آن را رد کرد.
بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان در واکنش به گزارش کارشناسان سازمان ملل گفت: حقوق بشر زمانی ضایع می شد که مردم ما به وحشت و جنایت مختلف مواجه بودند و زیر بمباران بودند ولی بعد از آمدن امارت اسلامی حقوق مردم و شهروندان ما تامین شده است.
گروهی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی از عملکردهای طالبان در برابر زنان انتقاد کرده و طالبان را به نقض حقوق بشر در یک سال گذشته متهم ساخته اند.
در گزارش کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد آمده است: افغانستان از تعهدات حقوق بشری و قوانین بینالمللی بشری که عضویت آن را دارد باید پیروی کرده و معیارهای حقوق بشری از جمله احترام به آموزش زنان و دختران، اشتغال، مشارکت در زندگی اجتماعی و حفظ حقوق اقلیتها را که این کشور آن را پذیرفته است به گونه کامل رعایت و عملی نماید و به گونه سازنده در مکانیزمهای حقوق بشری در تعامل باشد.
همزمان با این سازمان عفو بینالملل و وزارت خارجه بلژیک بر پاسخگو ساختن امارت اسلامی در برابر تعهداتش به جامعه جهانی تاکید کردند.
**حزب الله: هیچ اطلاعاتی درباره عامل حمله به رشدی نداریم
حزبالله لبنان شنبه شب داشتن هرگونه اطلاعات درباره عامل حمله به سلمان رشدی را رد کرد.
این مقام حزب الله که خواست نامش محفوظ بماند، در پاسخ به پرسش این شبکه آمریکایی درباره اینکه آیا حزب الله اطلاعاتی درباره عامل حمله به سلمان رشدی دارد یا خیر، گفت: درباره این موضوع غیر از آنچه در رسانهها آمده چیزی نمیدانیم و درنتیجه نظری نداریم.
وی در اشاره به «هادی مطر» عامل حمله به سلمان رشدی که اصالتا شهروند لبنان است، گفت: چیزی درباره وی نمیدانیم.
اظهار بی اطلاعی حزب الله از عامل حمله به رشدی درحالی است که رسانههای لبنانی اعلام کردند که مطر یک تبعه لبنانی است، هرچند سی ان ان اعلام کرد که به صورت مستقل نتوانسته است صحت این موضوع را تأیید کند و مشخص نیست مطر قبلاً به لبنان رفته است یا خیر.
رشدی نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی قرار بود روز جمعه در پژوهشکده «چوتوکوآ» در ۷۰ کیلومتری جنوب بوفالو در ایالت نیویورک آمریکا سخنرانی کند.
شاهدان عینی گفتهاند که یک مرد با پریدن به روی سن در اثنای سخنرانی رشدی، وی را با ضربات مشت و چاقو مورد حمله قرار داد.
یکی از شاهدان عینی به سی ان ان گفت که ۷ الی ۱۰ ضربه را به رشدی دیده است.
پلیس نیویورک اعلام کرد که نویسنده کتاب مرتد آیات شیطانی از ناحیه گردن و شکم زخمی و به بیمارستان منتقل و عامل حمله به وی نیز دستگیر شده است.
**تیراندازی در قدس/ هفت نظامی صهیونیست زخمی شدند
رسانه های فلسطینی و صهیونیستی بامداد یکشنبه گزارش دادند که در جریان تیراندازی در قدس اشغالی، هفت صهیونیست زخمی شدند.
خبرگزاری فلسطینی «شهاب» فلسطین با اعلام این خبر افزود که حال یک صهیونیست وخیم گزارش میشود.
این درحالی است که اداره اورژانس رژیم موقت صهیونیستی گزارش داد که حال ۳ نفر از صهیونیستها وخیم است.
شبکه ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از پلیس گزارش داد که دو تیراندازی همزمان توسط عاملان فلسطینی در قدس اشغالی (نزدیک دیوار البراق، ورودی پارکینگ هار-زیون) انجام شده است.
طبق گزارشها عاملان این عملیاتها موفق شدند از صحنه فرار کنند و پلیس رژیم صهیونیستی نیز علاوه بر اینکه سطح هشدار را افزایش داده، در صدد تقویت نیروهای امنیتی برآمده است.
شبکه «الجزیره قطر» نیز در این باره اعلام کرد که به دنبال عملیاتهای تیراندازی، پلیس رژیم صهیونیستی مانع از خروج شهرک نشینان از دیوار البراق در بیتالمقدس شده، چرا که بیم ان دارد، بار دیگر توسط رزمندگان فلسطینی مورد تیراندازی قرار بگیرند.
همچنین برخی گزارشهاحاکی از آن است که پهپادهای تهاجمی رژیم صهیونیستی بر فراز آسمان سلوان به پرواز درآمدند تا در جستجوی رزمندگان فلسطین شرکت کنند.
شبکه المیادین نیز در این باره گزارش داد که حدود ۴۰ خودروی نظامی رژیم صهیونیستی در تلاش برای یافتن عاملان این عملیات، به سمت محله «سلوان» در شرق قدس اشغالی و همچنین اردوگاه «جِنین» یورش بردند.
**نماینده عراقی: حملات مکرر ترکیه به خاک عراق در راستای برنامه های آمریکا صورت می گیرد
عضو فراکسیون صادقون در مجلس عراق شنبه شب گفت که حملات مکرر ترکیه به خاک کشورش باهدف اجرای برنامه های خرابکارانه آمریکا در آن کشور صورت می گیرد.
علی ترکی الجمالی در گفتگو با خبرگزاری «المعلومه» افزود: اشغالگران ترکیه اکنون چاره ای جز ترک عراق از راه صلح یا جنگ ندارند.
وی با اشاره به اینکه ترکیه به اقدامات تحریک آمیز خود در عراق به دلیل عدم پاسخگویی به آنها از سوی بغداد ادامه میدهد، افزود: حملات مکرر ترکیه به عراق برای اجرای اهداف خرابکارانه مشترک با آمریکا صورت می گیرد.
الجمالی همچنین گفت : سکوت دولت آمریکا، اشغالگران ترکیه را وادار کرد تا بر جنایات خود که فراتر از همه ارزشهای انسانی و قوانین بینالمللی است، پافشاری کنند و شهروندان را در شهرها و روستاهای خود در عراق هدف قرار دهند.
این اظهارات به دنبال آن صورت میگیرد که ۲۹ تیرماه در حمله توپخانهای ترکیه به یک مکان تفریحی - گردشگری در شهر زاخو واقع در استان دهوک عراق ۹ غیرنظامی کشته و ۲۲ نفر دیگر زخمی شدند.
«فواد حسین»، وزیر امور خارجه عراق در این باره اعلام کرد که هنگام این حمله بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ گردشگر که بیشتر آنها از ساکنان بغداد و استان های جنوبی عراق بودند در محل حضور داشتند.
هدف گرفتن این مرکز و در پی آن کشته و زخمی شدن ده ها غیرنظامی عراقی، خشم و انزجار گسترده مردم و مقام های این کشور را برانگیخت و «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر ۳۰ تیرماه را عزای عمومی اعلام کرد.
بر اساس برآورد برخی سایت ها و کانال های خبری عراقی مانند صابرین نیوز، دولت ترکیه در طول ۷ ماه گذشته ۲۸۱ حمله به استان های دهوک، اربیل، سلیمانیه و موصل در شمال عراق انجام داده است.
**تیراندازی در فرودگاه کانبرا؛ فرودگاه تخلیه شد
منابع خبری دقایقی پیش(صبح یکشنبه) به نقل از شاهدان عینی از وقوع حمله مسلحانه و تیراندازی در فرودگاه کانبرا پایتخت استرالیا خبر دادند.
نیروهای پلیس بلافاصله بعد از شنیده شدن صدای تیراندازی، سالن های فرودگاه را تخلیه کردند.
گزارش شاهدان عینی حاکی است نیروهای پلیس یک نفر مظنون به دست داشتن در این حمله مسلحانه را بازداشت کرده اند.
تا این لحظه خبری درباره تلفات احتمالی این حمله مسلحانه مخابره نشده است.
**ضارب سلمان رشدی اتهام های وارده را رد کرد
وکیل تسخیری ضارب سلمان رشدی به خبرنگاران گفت که وی در جریان نخستین جلسه دادگاه، اتهام اقدام به قتل را رد و اعلام کرد که بی گناه است.
خبرگزاری رویترز به نقل از ناتانیِل بارون اعلام کرده است که جمعه آتی (۲۸ مرداد) جلسه مقدماتی استماع دادرسی هادی مطر برگزار خواهد شد.
رسانه های آمریکایی خبر داده اند که مطر لبنانی تبار در کالیفرنیا به دنیا آمده و اخیراً به ایالت نیوجرسی نقل مکان کرده بود.
به گفته دادستان، مطر ۲۴ ساله در جریان حمله هدفمند و از پیش برنامه ریزی شده به رشدی، ۱۰ ضربه چاقو به وی وارد کرده است.
سی ان ان پیشتر خبر داده بود که یک مقام حزب الله که خواست نامش محفوظ بماند، در پاسخ به پرسش این شبکه آمریکایی درباره اینکه آیا حزب الله اطلاعاتی درباره عامل حمله به نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی دارد یا خیر، گفت: درباره این موضوع غیر از آنچه در رسانهها آمده چیزی نمیدانیم و در نتیجه نظری نداریم.
دفتر دادستانی ناحیه چاتائوکا ایالت نیویورک دیروز اعلام کرده بود که مطر به تلاش برای قتل متهم شده و بدون مجوز تودیع وثیقه در بازداشتگاه به سرمی برد.
از سوی دیگر نزدیکان رشدی خبر داده اند که وی دیگر به دستگاه تنفس مصنوعی وصل نیست و می تواند صحبت کند.
پیشتر اعلام شده بود که در نتیجه حمله اخیر، کبد و اعصاب یکی از دستان نویسنده کتاب آیات شیطانی آسیب دیده و ممکن است یکی از چشمان خود را از دست بدهد.
**ادامه دخالت در امور داخلی چین؛ آمریکا تجارت با تایوان را توسعه میدهد
کاخ سفید که از یک سو مدعی به رسمت شناختن چین واحد است و از سوی دیگر برای استفاده ابزاری از تایوان برای تحت فشار قرار دادن چین تلاش می کند، در ادامه سیاست های مداخله جویانه در امور داخلی چین، اعلام کرد واشنگتن خود را متعهد به افزایش تجارت با تایوان میداند.
«کرت کمپبل» هماهنگ کننده امور شرق آسیا و اقیانوسیه دولت آمریکا و مشاور جو بایدن میگوید واشنگتن تصمیم دارد در واکنش به نوع رفتار چین در قبال تایوان چین، طی چند روز آینده طرح تجاری جدیدی را با تایوان آغاز کند و همچنین نیروهای آمریکایی را از تنگه تایوان عبور دهد.
کمبل میگوید: سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان مطابق با سیاست های فعلی واشنگتن بوده و پکن واکنش زیادی از خود نشان داده و موجب افزایش فشار بر تایوان و بر هم خوردن صلح و ثبات و امنیت در تنگه تایوان و مناطق مرزی شده است.
در روزهای گذشته سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به جزیره تایوان موجب تنشهای بیشتر با کشور چین شده است. پلوسی در اظهاراتی که پس از سفر به جزیره تایوان و علیرغم مخالفتهای چین انجام شد، ادعا کرد: به چین اجازه نخواهیم داد تایوان را منزوی کند.
پلوسی با این ادعا که سیاست آمریکا در زمینه تایوان تغییر نکرده است گفت: هدف ما از سفر به تایوان نشان دادن رابطه قوی بر اساس وضعیت موجود مورد حمایت آمریکا بود.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین نیز در پاسخ به اظهارات پلوسی گفت: تایوان بخشی از خاک آمریکا نیست و بخشی از خاک چین محسوب میشود.
وی، اقدامات چین درباره تایوان را عادلانه، قانونی و متناسب ارزیابی کرد و گفت: اقدامات پکن در راستای حفظ تمامیت ارضی و استقلال کشور انجام میشود.
**«لیز تراس» با ۲۲ درصد برتری پیشتاز رقابت برای نخستوزیری انگلیس
براساس نتایج یک نظرسنجی جدید میان اعضای حزب محافظهکار انگلیس، «لیز تراس» با برتری ۲۲ درصدی مقابل رقیب خود «ریشی سوناک» به احتمال زیاد به عنوان نخست وزیر بعدی انگلیس انتخاب خواهد شد.
کمتر از سه هفته به پایان مهلت رایدهندگان برای انتخاب نخست وزیر آینده انگلیس زمان باقی مانده است و در این میان نتایج یک نظرسنجی توسط مرکز تحقیقاتی اپینیوم (Opinium) نشان میدهد که وزیر امور خارجه انگلیس با ۲۲ درصد رای بیشتر از وزیر دارایی سابق این کشور، احتمالا نخست وزیر بعدی انگلیس خواهد شد.
بر این اساس، در این نظر سنجی که میان ۵۷۰ عضو حزب محافظهکار انگلیس که قرار است نخست وزیر آینده این کشور را انتخاب کنند انجام شد، ۶۱ درصد از رای دهندگان، لیز تراس را برای هدایت انگلیس مناسبتر دانستند.
آرای اعضای حزب محافظهکار انگلیس در پاسخ به پرسشی درباره شرایط ایدهآل برای انتخاب جانشین بوریس جانسون، حاکی از آن است که بیش از ۶۰ درصد از حامیان هر یک از نامزدها، ترجیح میدهند جانسون همچنان اداره این کشور را در دست داشته باشد.
این گزارش با اشاره به نتایج مذکور نوشت: این نشان دهنده فقدان قابل توجه اشتیاق نسبت به هر دو نامزد برای جایگزینی بوریس جانسون در حزب محافظه کار است.
همچنین با توجه به این نظرسنجی، تاکنون تقریبا از هر ۱۰ نفر سه نفر رای نهایی خود را وارد کردهاند، ۴۷ درصد نیز گفتهاند که به همان نامزدی که در این افکارسنجی انتخاب کردند رای خواهند داد و تنها ۱۹ درصد پاسخ دادند که هنوز تصمیم نگرفتهاند.
این مرکز افکار سنجی معتقد است که ریشی سوناک هنوز برای بازگشت، اگر چه بسیار محدود، شانس دارد.
با این وجود، «کریس کرتیس» مدیر بخش سیاسی اپینیوم در این باره اظهار داشت: با در نظر گرفتن نتایج به دست آمده از نظر سنجی اخیر، لیز تراس به احتمال زیاد به عنوان نخست وزیر بعدی انگلیس انتخاب خواهد شد.
نکته قابل توجه در میان نتایج این افکار سنجی، حمایت اعضای مسنتر (بالای ۶۵ سال) حزب محافظه کار از تراس و در مقابل برتری سوناک در نظر محافظهکاران جوانتر (زیر ۵۰ سال) است.
بیشتر رای دهندگان به وزیر امورخارجه انگلیس دلیل آن را اعتماد به وی (۱۴ درصد) و برتری او نسبت به سوناک (۱۴ درصد) عنوان کردند. در مقابل طرفداران وزیر دارایی سابق این کشور او را اقتصاددان بهتری از تراس (۲۲ درصد) دانسته و ۱۰ درصد نیز سوناک را باهوشتر خواندهاند.
**رژیم صهیونیستی مدعی بازداشت مجری عملیات قدس شد
منابع خبری رژیم صهیونیستی مدعی بازداشت مجری عملیات استشهادی قدس اشغالی شدند.
منابع عبری زبان اعلام کردند که نیروهای امنیتی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) پس از ۶ ساعت جست وجو، مجری عملیات قدس را بازداشت کردهاند.
این منابع تاکید کردند که مجری این عملیات جوانی ۲۸ ساله از ساکنان قدس شرقی است.
وبسایت صهیونیستی «واللا» نیز گزارش داد که الصیداوی بدون اینکه هیچ گونه سلاحی در دست داشته باشد، خود را تحویل پلیس اسرائیل داده است.
از سوی دیگر رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: مشخص نیست فردی که خود را تحویل نیروهای امنیتی داده است، مجری عملیات قدس باشد.
بامداد امروز یک دستگاه اتوبوس در قدس اشغالی هدف اصابت چندین گلوله قرار گرفت که به زخمی شدن ۱۰ صهیونیست منجر شد.
منابع صهیونیستی اعلام کرد که از میان این ۱۰ نفر، وضعیت جسمانی ۳ نفر از آنها وخیم است.
**هواشناسی انگلیس هشدار داد: خطر آتشسوزی همچنان در بالاترین سطح
گرمای بیسابقه و وضعیت خشکسالی در اروپا، سبب شده اداره هواشناسی بریتانیا بالاترین سطح هشدار آتشسوزی را برای بخشهایی از انگلستان صادر کند.
براساس اعلام اداره هواشناسی انگلستان(Met)، افزایش سریع دما در جنوب انگلیس امروز نیز ادامه خواهد داشت و همراه با هشدار نارنجی برای گرمای هوا، هشدار زرد طوفان نیز در بخشهایی از انگلستان از جمله اسکاتلند، شمال ایرلند، ولز و جنوب انگلیس صادر شده است.
بنابر اعلام اداره آتش نشانی لندن، کوچکترین جرقهها میتوانند به آتش سوزی و یک فاجعه منجر شوند.
به گزارش رسانههای خبری انگلیس، در حال حاضر ماموران آتش نشانی در لندن و کورنوال در حال تلاش برای مهار شعلههای وسیع آتش هستند.
همچنین گزارشها از آتشسوزیهای متعدد در روزهای گذشته در بخشهای مرکزی و جنوبی انگلستان خبر میدهد که نشانگر بیتوجهی مردم به هشدارهای هواشناسی است.
اداره آتش نشانی منطقه دورست و ویلتشایر (DWFRS) اعلام کرد که در ۱۰ روزه نخست ماه اوت (۱۰ تا ۲۰ مرداد)، آتشنشانان این مرکز ۱۸۰ آتشسوزی را مهار کردهاند.
این درحالی است که به گفته این اداره شمار آتشسوزیهای این منطقه جنوبی انگلیس در مدت زمان مشابه در سال گذشته تنها ۳۴ عدد بوده است.
براساس این گزارش، تاکنون «وضعیت خشکسالی» به طور رسمی در هشت منطقه از انگلیس توسط گروه مبارزه با خشکسالی این کشور (The National Drought Group) اعلام شده است.
این گروه را نمایندگانی از دولت، ادارات آب و محیط زیست و سایر مراکز مرتبط تشکیل داده است.
رسانههای خبری انگلیس با توجه به وضعیت خشکسالی و گرمای شدید در بخشهایی از این کشور، پیشتر نسبت به وضعیت خطرناک و احتمال صدور بالاترین هشدار آتش سوزی در سراسر انگلستان (وضعیت استثنایی) هشدار داده بودند.
دانشمندان هشدار دادهاند که وضعیت غیرعادی گرمای بی سابقه در اروپا ممکن است تحت تاثیر پیامدهای تغییرات آب و هوایی به موضوعی عادی در سراسر این قاره تبدیل شود؛ موضوعی که به مرور زمان می تواند چهره سبز اروپا را از آن بگیرد.
**سیا: القاعده در افغانستان بازسازی نشده است
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در ارزیابی جدید خود اعلام کرد که شبکه القاعده در افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی در این کشور، تشکیلات خود را بازسازی نکرده است.
این سازمان تاکید کرد که تنها تعداد انگشت شماری از اعضای قدیمی این شبکه به افغانستان آمده اند.
در ارزیابی سیا قید شده است که القاعده توانایی انجام حملات از افغانستان علیه آمریکا را ندارد و در عوض این شبکه برای اجرای توطئه های تروریستی احتمالی علیه غرب، در حال حاضر به مجموعه ای از وابستگان وفادار خود در خارج از منطقه تکیه خواهد کرد.
در همین حال، چند تحلیل گر ضد تروریسم گفتند که قضاوت سازمان های جاسوسی تصویری خوش بینانه از یک چشم انداز پیچیده و سریع تروریستی را نشان می دهد.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که خلاصه این ارزیابی در اختیار این روزنامه قرار گرفته که دیدگاه های اجماع سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده را نشان می دهد.
ادموند فیتون براون از مقام های ارشد سابق ضد تروریسم سازمان ملل گفت: ارزیابی بسیار دقیق است، اما همچنین مثبت ترین چشم انداز درمورد تصویر تهدیدی است که هنوز کاملا سیال است.
ارزیابی سیا پس از کشته شدن ایمن الظواهری سرکرده ارشد القاعده تهیه شده است.
هرچند که حمله پهپادها در کابل منجر به کشته شدن الظواهری شد و یک پیروزی برای رئیس جمهوری آمریکا به حساب آمد، اما یک سال پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، سوالاتی را در مورد حضور الظواهری در افغانستان در اذهان زنده کرد.
جمهوریخواهان آمریکایی گفته اند که خروج نیروهای آمریکا از کابل، افغانستان را به خطر انداخته است.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارش خود یادآور شد به رغم وعده طالبان برای جلوگیری از تبدیل شدن دوباره افغانستان به پناهگاه امن تروریست های بین المللی، یک مقام ارشد پنتاگون گفته است که القاعده می تواند در یک تا دو سال آینده در افغانستان دوباره احیا شود و به ایالات متحده حمله کند.
**حامد کرزی: افغانستان از طریق گفت وگوی ملی میتواند به همبستگی برسد
همزمان با یک سالگی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و آغاز حکومت طالبان، حامد کرزی رییس جمهوری پیشین افغانستان با اشاره به اینکه این کشور و مردمش همچنان با چالش های شدید مواجه هستند، گفت وگوی ملی را تنها راه ایجاد همبستگی در افغانستان دانست.
حامد کرزی در مصاحبه با رسانه هندی ایندیا تودی گفت: در یک سال گذشته گرچه خشونتها در افغانستان تاحدی کاهش یافته اند؛ اما چالشهای شدید هنوز هم برجا هستند. مردم افغانستان به دلیل پایان جنگ گسترده در کشور شاید اکنون خوشحال تر اند اما همچنان با دشواریهای بسیار بزرگی مواجهاند.
کرزی مهاجرت میلیونها شهروند افغانستان در پی سقوط حکومت پیشین را یک ضایعه دانسته است.
کرزی گفت: افراد تحصیلکرده ما کشور را ترک میکنند و اقتصاد ما در وضعیت بسیار بدی است.
وی افزود: از دست رفتن ذخایر ملی افغانستان و فروپاشی نهادهای کشور و در نهایت سقوط دولت افغانستان یک ضایعه بزرگ بود.
کرزی تاکید کرد: افغانستان زمانی به سعادت میرسد که فرزندانش آموزش ببینند و زنان و مردان شانه به شانه هم برای کشور کار کنند.
رییس جمهور اسبق افغانستان، بیان داشت افغانستان از طریق یک گفتگوی ملی میتواند به همبستگی برسد.
اگرچه یک سال از خروج غیرمسئولان نیروهای آمریکایی از افغانستان و پایان ۲۰ سال حضور اشغالگرانه آمریکایی ها در افغانستان می گذرد، اما تبعات و ویرانی های اقتصادی، اجتماعی و زیرساختی ناشی از اشغالگری در افغانستان به حدی گسترده است شهروندان افغان به شدت از آن رنج می برند.
**پوتین: همکاری مسکو و اسلامآباد امنیت منطقه را افزایش میدهد
رئیسجمهوری روسیه در پیامی به سران پاکستان ابراز اطمینان کرد که همکاری دو کشور به افزایش امنیت منطقه می انجامد.
تارنمای اسپوتنیک به نقل از کرملین خبر داد که ولادیمیر پوتین امروز در پیامی هفتاد و پنجمین سالروز استقلال پاکستان را به مقام های ارشد این کشور تبریک گفت و به همکاری دو کشور در موضوع افغانستان و مبارزه علیه تروریسم اشاره کرد.
پوتین در این پیام که خطاب به عارف علوی رئیس جمهوری و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان ارسال شده، ابراز اطمینان کرد که همکاری دو کشور افزایش یافته و به تقویت ثبات و امنیت منطقه خواهد انجامید.
اواسط خرداد امسال "بلاول بوتو زرداری" وزیر امور خارجه دولت جدید پاکستان در کنفرانس خبری مشترک با همتای آلمانی خود، حاضر به محکوم کردن اقدام روسیه علیه اوکراین نشد و ضمن تاکید بر دیپلماسی و گفت وگو برای توقف درگیریها میان این دو کشور، افزود: مواضع اسلامآباد تغییرناپذیر است و ما خواستار ورود به هیچ منازعهای نیستیم.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اواسط فروردین و در بحبوحه تحولات سیاسی پاکستان، آمریکا را متهم به دخالت در امور داخلی پاکستان کرد و گفت: واشنگتن درپی مجازات عمرانخان به دلیل سفر رسمی وی به مسکو و دیدار با پوتین است.
وی اظهار داشت: تحولات سیاسی در پاکستان شکی باقی نمیگذارد که ایالات متحده قصد دارد عمرانخان نخستوزیر پاکستان را مجازات کند.
**شورای عالی قضائی عراق: اختیار انحلال پارلمان را نداریم
شورای عالی قضائی عراق با انتشار بیانیه ای رسمی در پاسخ به مطالبه "مقتدی صدر"، تأکید کرد که اختیارات لازم برای انحلال پارلمان عراق را ندارد.
بر اساس بیانیه رسمی شورای عالی قضائی عراق، در جلسه این شورا که صبح امروز به ریاست «فائق زیدان» برگزار شد، درخواست مقتدی صدر درباره انحلال پارلمان (مجلس نمایندگان) عراق از جانب شورای عالی قضائی بررسی شد.
در این بیانیه آمده که این شورا با نظر مقتدی صدر درباره وخامت اوضاع سیاسی عراق و نقض مواد قانون اساسی درباره انتخاب رئیس جمهوری و نخست وزیر و تشکیل دولت عراق و غیرقابل قبول بودن این وضعیت همنظر است و پیشتر نیز پیشنهاد تعدیل مواد مربوط به تشکیل دولت (عراق) را داده بود.
این بیانیه افزوده که در موضوع انحلال پارلمان از جانب شورای عالی قضائی، باید گفت که این مسئله در ماه مارس ۲۰۲۲ و پیش از استعفای جریان صدر (در پارلمان) در شورای عالی قضائی مطرح شده بود و پاسخ این شورا این بود که اختیارات قانونی لازم برای انحلال پارلمان (مجلس نمایندگان) را ندارد و به موجب قانون اساسی، اختیارات شورای عالی قضائی منحصر به مسائل قضائی میشود و این شورا حق دخالت در مسئولیتهای قوای مقننه و مجریه را ندارد.
شورای عالی قضائی عراق همچنین خواستار خودداری نیروهای سیاسی و رسانهها از درگیر کردن دستگاه قضائی در نزاعهای سیاسی شده است.
پیش از این مقتدی صدر خواستار انحلال پارلمان عراق توسط شورای عالی قضائی این کشور تا پایان هفته جاری به علت نقض قانون اساسی شده بود.
**حزبالله: مقاومت دوران شکستها را به پایان رساند
معاون دبیرکل حزب الله لبنان در صفحه توئیتر خود نوشت: مقاومت راه پیروزیها را هموار کرد و دوران شکستها را به پایان رساند.
شیخ "نعیم قاسم" معاون دبیرکل حزب الله لبنان در این پیام توئیتری خود افزود: چهل سال است که حزبالله مقاومتی ارائه کرد که با بسیاری از دیگر گروهای مقاومت و احزاب سیاسی برای پروژه آزادی و استقلال (لبنان) همکاری داشته است.
مقاومت لبنان خرداد ماه گذشته، چهلمین سالگرد تشکیل حزب الله را جشن گرفت و برنامه های گرامیداشت این مناسبت را با عنوان «چهل بهار» برگزار کرد.
**وقوع چند انفجار در پایتخت ارمنستان
چند انفجار مهیب در ایروان پایتخت ارمنستان تاکنون دستکم یک کشته و بیش از ۲۰ زخمی بر جای گذاشت.
سخنگوی وزارت شرایط اضطراری ارمنستان گفت: نخستین انفجار در یک مرکز خرید بود که آتشسوزی گستردهای را ایجاد کرده است.
به گفته وی پس از آن انفجارهای متعددی نیز در همسایگی این مرکز خرید اتفاق افتاد. بنابر اعلام مقامات این انفجارها تاکنون یک کشته و بیش از ۲۰ زخمی به همراه داشته است.
به گفته شاعدان عینی، به احتمال زیاد شماری از مردم زیر آوارها ماندهاند.
گزارش شده که علت وقوع این حادثه آتشسوزی در یک انبار مواد محترقه و آتشبازی بوده است.
**مشعل: عربستان اعضای حماس را شکنجه میکند
رئیس جنبش حماس در خارج اعلام کرد که بیش از ۶۰ نفر از اعضای حماس در عربستان در معرض شکنجههای هولناکی قرار دارند.
خالد مشعل رئیس جنبش حماس در خارج در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره در واکنش به موضع عربستان در قبال حماس و زندانی بودن شماری از اعضای این جنبش از جمله محمد الخضری نماینده آن در عربستان گفت که حماس به هیچ طرفی توهین نکرده و در امور دیگر کشورها دخالت نمیکند، بنابراین «این درست نیست که دولتی بیاید و حماس را به دلیل اینکه مقاومت میکند، پاسخگو بداند».
مشعل در ادامه شمار اعضای بازداشتی حماس در عربستان را بیش از ۶۰ نفر اعلام کرد و گفت که آنان تحت شکنجههای هولناکی قرار دارند.
وی این پرسش را مطرح کرد که افراد بازداشت شده به نفع چه کسانی شکنجه میشوند؟ به چه دلیل محاکمه میشوند؟ حماس بخشی از اختلافات اعراب نیست لذا آنها باید هر چه سریعتر آزاد شوند.
مشعل در مورد کسانی که حماس را به تروریسم متهم می کنند، گفت: دفاع از خود در اسلام، همه ادیان و طبق قوانین بین المللی حق مشروع است و آنچه این جنبش انجام می دهد، مقاومت مشروع است.
جنبش حماس در بیانیههای پیشین خود اعلام کرده بود که حدود ۶۰ فلسطینی از جمله «محمد الخضری» از رهبران این جنبش و «هانی» فرزندش در زندانهای عربستان در زندان به سرمی برند.
این درحالی است که حکومت سعودی از زمان آغاز بحث درباره پرونده بازداشت شدگان فلسطینی در عربستان هیچ گونه اظهارنظر یا توضیحی ارایه نکرده است.
جنبش حماس در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد که مسئولان سعودی درچارچوب موج بازداشت دهها فلسطینی که برخی از آنها تابعیت اردنی دارند، الخضری و فرزندش را بازداشت کرده است.
**امنیت مرزهای مشترک، محور سفر معاون وزیر خارجه ایران به افغانستان
سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل روز یکشنبه از سفر علیرضا بیگدلی معاون کنسولی وزیر امور خارجه به افغانستان با هدف مذاکره با مقامات حکومت این کشور در خصوص موضوعات مرزی، امنیت مرزهای مشترک و همکاری های کنسولی خبر داد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام این خبر، در صفحه توئیتر خود نوشت: علیرضا بیگدلی معاون کنسولی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور مذاکره با مقامات افغانستان در زمینه همکاری های کنسولی، قانونمند کردن سفرهای غیرقانونی اتباع افغانستان به ایران، امنیت مرزهای مشترک و صدور روادید متقاضیان سفر به کربلا درایام اربعین به افغانستان سفر کرده است.
با توجه به مرز مشترک طولانی میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که نزدیک به یک هزار کیلومتر است، تامین امنیت مرز همواره از اصلی ترین موضوع های گفت و گو میان مقامات دو کشور بوده است.
همچنین با توجه به نزدیک شدن ایام اربعین و شوق سفر میلیون ها نفر از مسلمانان سراسر جهان به کربلا، هزاران نفر از مردم مسلمان افغانستان نیز مشتاق این سفر هستند و بسیاری از آنها برای سفر زمینی به کربلا، ناگزیر به عبور از خاک جمهوری اسلامی ایران هستند. هماهنگی های لازم برای صدور روادید برای تعداد زیادی از شهروندان افغان که قصد سفر به کربلا در ایام اربعین دارند، یکی از موضوع های اصلی سفر جاری بیگدلی به کابل است.
همچنین به دلیل وقوع برخی رویدادهای مرزی در روزها و هفته های اخیر میان ایران و افغانستان، رسیدگی به این مسائل و رایزنی با مقامات حکومت افغانستان برای تامین حداکثری امنیت مرزها، از دیگر اهداف سفر معاون کنسولی وزیر خارجه ایران به کابل است.
**نگرانی جهانی از شیوع دوباره فلج اطفال
مقام های بهداشتی در اقتصادهای ثروتمند جهان در رقابت برای جلوگیری از بازگشت فلج اطفال هستند، پس از آنکه این ویروس در چند کشور که ریشه کن شده بود، دوباره شیوع یافت.
مقام های بهداشتی شهر نیویورک از مشاهده نمونه هایی از فلج اطفال خبر دادند.
ماه گذشته نیز فردی در حومه نیویورک با اولین مورد از شیوع این بیماری در آمریکا از سال ۲۰۱۳ شناسایی شد.
در لندن، مقام های بهداشتی گفتند که پس از شناسایی این ویروس در لندن، واکسن فلج اطفال را به صدها هزار کودک تزریق می کنند.
در فلسطین اشغالی نیز اولین موارد ابتلا به فلج اطفال از سال ۱۹۸۸ گزارش شده و مواردی نیز در اوکراین جنگ زده مشاهده شد، جایی که خدمات بهداشتی تحت فشار زیادی قرار دارند.
حال این نگرانی وجود دارد که تردید در واکسیناسیون فلج اطفال و درگیری های جهانی ممکن است به بیماری که در آستانه ریشه کن شدن جهانی بود، امکان بازگشت دهد.
بیشتر قرن بیستم، فلج اطفال یکی از ترسناکترین بیماری های دوران کودکی بود که دهها هزار را هر سال به کام مرگ می کشاند و ناتوان می کرد.
اما به لطف واکسیناسیون سال های ۱۹۵۰ و مبارزه جهانی با این بیماری که در سال ۱۹۸۸ شروع شد، موارد ابتلا در سال ۲۰۱۹ به تنها ۱۷۵ مورد کاهش یافت و تعداد کشورهایی که این بیماری مختص آنجاست به دو کشور پاکستان و افغانستان محدود شد.
اما ظهور مجدد این بیماری در اروپا و آمریکا توام با خلل در برنامه های واکسیناسیون به واسطه همه گیری کرونا و جنگ در کشورهایی چون اوکراین و افغانستان، باعث شده است مقام های بهداشت عمومی زنگ های خطر را به صدا درآورند.
ماه گذشته سازمان جهانی بهداشت و یونیسف اطلاعاتی را منتشر کردند که نشان می دهد بیشترین کاهش واکسیناسیون کودکان در سه دهه گذشته روی داده است، به طوری که دستکم ۲۵ میلیون نوزاد در سال ۲۰۲۱ از واکسن های نجات دهنده محروم شده اند.
سال گذشته در مقایسه با سال ۲۰۱۹ و قبل از همه گیری کووید – ۱۹، کمتر از ۷ میلیون کودک سومین دُز واکسن فلج اطفال را از دست دادند.
به گفته «مری لیهی» مدیر اجرایی سیستم سلامت یکی از بزرگترین گروه های بیمارستانی در راکلند، این ویروس احتمالا افراد زیادی را بدون اطلاع شان آلوده کرده است، زیرا سه چهارم از افراد مبتلا شده هیچ علائمی ندارند.
این ویروس های شناسایی شده می توانند باعث بیماری و فلج شوند، اگر به آن اجازه داده شود در میان افراد واکسینه نشده برای مدتی طولانی شیوع یابند و جهش کنند.
سازمان جهانی بهداشت می گوید برای برخورداری از ایمنی جمعی به پوشش واکسیناسیون ۹۵ درصدی نیاز است.
نظر شما