به گزارش خبرنگار معارف ایرنا شورای عالی قرآن در پیامی نوشت: با نهایت تأسف و تأثر، ضایعه ارتحال استاد پیشکسوت و متخلق قرآن، قرآنپژوه شهیر، حجت الاسلام والمسلمین حاج محمدرضا شهیدیپور را به محضر رهبر معظم انقلاب، خانواده محترم ایشان و عموم قرآنیان کشور تسلیت و تعزیت عرض می کنیم.
مرحوم شهیدیپور از چهره های کم نظیر قرآنی کشور، از اساتید پرفروغ در بخشهای علمی پژوهشی شورای عالی قرآن و مرکز طبع و نشر قرآن کریم، حافظ کل قرآن، داور بینالمللی و صاحب تالیفات در زمینه علوم قرآن بودند که در طول حیات پربرکت خود خدمات ارزنده و ماندگاری را به ساحت مقدس قرآن ارائه کردند.
سازمان دارالقرآن الکریم اعلام کرد: درگذشت پیشکسوت قرآنی، استاد برجسته علم قرائت و حافظ قرآن کریم، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا شهیدیپور، خسارتی مولم برای جامعه قرآنی و خادمان وحی محسوب میشود. سازمان دارالقرآن الکریم فقدان این معلم دلسوز و پژوهشگر فرهیخته که انس با آیات الهی و معارف اهل بیت (علیهمالسلام) را پیشه و برنامه خود قرار داده بود را به جامعه قرآنی، شاگردان و خانواده معزز ایشان تسلیت گفته و برای بازماندگان آن مرحوم صبر جمیل و اجر جزیل از درگاه ایزد متعال مسالت مینماید.
مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مرکز طبع و نشر قرآن کریم و اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل قرآن و عترت از نهادهایی هستند که در پیام هایی ارتحال شهیدی پور را تسلیت گفتند.
حجت الاسلام شهیدیپور در سال ۱۳۳۷ در شهر قم به دنیا آمد و از سال ۱۳۵۲ کار حفظ قرآن را آغاز کرد و طی چهار سال موفق به حفظ کل قرآن شد. خانواده او از خانوادههای روحانی اصیل و در اصل زنجانی بودند. پدرش از فضلای مورد اطمینان و مورد وثوق دفتر مرحوم آیتالله العظمی گلپایگانی بوده است. او در مرحله بعد در مدارس حوزه علمیه به تدریس فنون قرائت قرآن پرداخت و در کنار آن در جلسات قرائت قرآن به تدریس قرائت و مفاهیم قرآن به جوانان مشغول شد.
شهیدیپور بعد از پیروزی انقلاب در نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران، بسیج، جهاد سازندگی، اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی به تدریس فنون قرائت پرداخت. داوری در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف، حضور به عنوان داور مسابقات کشوری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه و جامعه المصطفی(ص) و بسیاری از مسابقات مطرح دیگر، آموزش تخصصی قرآن به قاریان بینالمللی و ممتاز و همچنین تألیف چندین اثر در حوزه قرآن کریم از دیگر خدمات این چهره به حوزه قرآن کریم بوده است.
از جمله کتابهایی که مرحوم شهیدیپور به نگارش در آورده است، میتوان به سبکشناسی تلاوت، تجوید آسان، روانخوانی و تجوید قرآن، اصول قرائات سبعه، توضیحات وقف و ابتدا و همچنین روانخوانی و تجوید قرآن اشاره کرد.
این استاد قرآن سالها پیش از پیروزی انقلاب با تهیه تجهیزاتی اقدام به ضبط و جمعآوری تلاوتهای ستارگان جهان اسلام به ویژه قاریان مصری کرد و در حدود ۲۰ هزار تلاوت ناب از قاریان مصری و دیگر کشورها را ضبط کرد. او چند سال قبل تمام آرشیو قرائت های ضبط شده را به صورت رایگان در اختیار شورای عالی قرآن و رادیو قرآن قرار داد تا ضمن دیجیتالسازی، تلاوتها مورد پالایش و تدوین قرار گرفته و ماندگار شوند.
شهیدی پور روز گذشته (یکشنبه) پس از مدتی بیماری به پیشگاه صاحب قرآن رهسپار شد. پیکر این استاد قرآنی ساعت ۱۷ از مسجد امام حسن عسکری (ع) تا حرم مطهر حضرت معصومه (س) تشییع و مراسم یادبودی امشب بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد مدرسه امام خمینی(ره) در فلکه جهاد قم برگزار میشود.
نظر شما