محمد خانی روز دوشنبه با حضور در دفتر ایرنا اظهار کرد: با راه اندازی فاز اول مدول دوم تصفیه خانه تبریز که فاز مایع این تصفیه خانه محسوب می شود سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب فاضلاب به پیکره دریاچه ارومیه رها می شود که از مصوبات سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی نیز محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مهمترین طرح آبی که در هفته دولت امسال افتتاح می شود، طرح تصفیه خانه تبریز است، افزود: اعتبار هزینه شده برای فاز اول مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز در ۶ سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان بوده که اگر به قیمت روز محاسبه شود ارزش کنونی این طرح ۸۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: افزود: البته ۶ طرح تصفیه خانه دارای ردیف ملی شهرستان های هریس، آذرشهر، اسکو- خسروشاه، ملکان و مدول سوم تصفیه خانه مراغه نیز در دست اقدام است.
خانی ادامه داد: در داخل شهر تبریز نیز ۳۴ کیلومتر شبکه فاضلاب افتتاح و ۴۰ کیلومتر نیز به طور همزمان عملیات اجرایی شبکه فاضلاب مربوط به آذربایجان شرقی آغاز می شود.
آبرسانی ۳۴ روستا در هفته دولت افتتاح می شود
وی همچنین گفت: آبرسانی ۳۴ روستا و ۱۲ پروژه محرومیت زدایی آبرسانی روستایی با ۲۷ میلیارد تومان اعتبار نیز در هفته دولت افتتاح می شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه در آذربایجان شرقی ۱۲ مترمکعب بر ثانیه آب تولید می شود، ادامه داد: ۱۰ حلقه چاه عمیق با ۱۰۲میلیارد تومان هزینه برای تامین آب کلانشهر تبریز با ظرفیت ۳۰۰ لیتر در ثانیه به منابع استحصال آب این کلانشهر اضافه می شود.
امسال قطعی آب نداشتیم
وی همچنین با اشاره به وضعیت کاهش بارندگی ها در آذربایجان شرقی گفت: در ۷۰۰ روستا مشکل آب و هشت شهر آذربایجان شرقی تهدید تنش آبی داریم اما امسال تاکنون به علت برنامه ریزی ها و تمهیدات اندیشیده شده قطع آب نداشتیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: آبرسانی به ۲۷۲ روستا در حال اجرا بوده و از این تعداد عملیات اجرایی ۱۳۰ روستا امسال به پایان میرسد.آبرسانی به ۲۷۲ روستای آذربایجان شرقی درحال اجراست و از این تعداد عملیات اجرایی ۱۳۰ روستا امسال به پایان میرسد.
وی یادآور شد: پروژه آبرسانی در ۱۲۱ روستا در ورزقان، کلیبر، خداآفرین و هشترود توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا میشود و هم اکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا نیمه اول سال ۱۴۰۳ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان شرقی آبرسانی می شود.
خانی ادامه داد: در تبریز و هفت شهر دیگر که تهدید تنش آبی وجود دارد تاکنون تامین آب پایدار محقق شده و در واقع بین کلانشهرهای کشور تبریز کمترین قطعی را داشته و این قطعی های اندک در استان به علت مشکلات فنی بوده است.
وی گفت: در مرند، شهر جدید سهند، هادیشهر، هریس، دوزدوزان، آذرشهر و میانه با تنش آبی مواجه هستیم.
مهمترین طرح درازمدت که موجب رفع مشکلات آبی کلانشهر تبریز و ۷۰درصد جمعیت آذربایجان شرقی می شود تحقق طرح آبرسانی ارس به تبریز است
وی یادآور شد: البته موازنه تولید آب و مصرف در آذربایجان شرقی به خصوص تبریز برابر است و اگر به خطوط آبرسانی آسیبی برسد با مشکل مواجهه می شویم و مهمترین طرح درازمدت که موجب رفع مشکلات آبی کلانشهر تبریز و ۷۰درصد جمعیت آذربایجان شرقی می شود تحقق طرح آبرسانی ارس به تبریز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه ۸۷ درصد تبریز تحت پوشش شبکه فاضلاب بوده که در بین کلانشهرها مقام اول را دارد، گفت: البته ۴۵۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب تبریز که ۱۳درصد را شامل می شود باقی مانده است و ۷۰ درصد نقاط شهری استان نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند.
خانی با بیان اینکه ۴۰ درصد مردم آذربایجان شرقی الگوی مصرف را رعایت نمیکنند، گفت: اگر میخواهیم امسال همچنان قطعی آب نداشته باشیم باید به شکل درست آب مصرف کنیم.
به گزارش ایرنا، شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در ۶۹ نقطه شهری با ۳ میلیون نفر جمعیت و ۲ هزار و ۷۶۰ روستا با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر روستایی جمعیت خدمات ارائه میدهد.
نظر شما