علیاکبر عرفانیان روز دوشنبه در نشست خبری تشریح برنامه های سالروز ورود آزادگان به کشور افزود: معتقدیم شمار قابل توجهی از شهدای جنگ تحمیلی پس از اسارت توسط ارتش بعث عراق، قبل از انتقال به اسارتگاه ها به وسیله ارتش بعث به شهادت رسیده و یا در اثر فقدان مراقبتهای درمانی پیش از اسارت رسمی به دلیل مجروحیت شهید شده اند.
وی با بیان این که اسرای کشورمان در ۲۰ اردوگاه کشور عراق نگهداری میشدند ادامه داد: از مجموع اسرای ایرانی ۵۲ درصد را صلیب سرخ شناسایی نکرده بود که این موضوع موجب فشار و تالمات فراوانی برای خانواده های چشم انتظار آزادگان شد.
مدیر موسسه پیام آزادگان خراسان رضوی گفت: امسال قصد داریم به فداکاری و جایگاه همسران و فرزندان آزادگان دفاع مقدس بپردازیم و توقع داریم رسانه ها نیز به این موضوع بپردازند.
عرفانیان افزود: خانواده آزادگان اقشاری هستند که کمتر در این سالها مورد توجه قرار گرفته اند اما شاهدیم بسیاری از فرزندان آزادگان به مدارج و جایگاه های شایسته اجتماعی رسیده اند.
وی ادامه داد: از نهادهای متولی از جمله بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پیگیری وضعیت شهدای اسیر قبل از اعزام به اردوگاه ها را مطالبه داریم.
موسسه پیام آزادگان به عنوان یک سازمان مردم نهاد فرهنگی غیرانتفاعی در سال ۱۳۸۴ تاسیس شد و مطابق اساسنامه، گردآوری، ثبت و انتشار خاطرات، تاریخ و فرهنگ اسیران ایرانی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، ارائه خدمات فرهنگی به آزادگان و خانوادههای آنان، دیدارهای سالانه به منظور حفظ و تقویت روحیه ایثارگری و تمهید بستر مناسب برای دفاع از هویت و حقوق آزادگان در داخل و خارج کشور از جمله مهمترین اهداف تشکیل این سمن ذکر شده است.
چهار هزار نفر از کارکنان ایثارگر خراسان رضوی تبدیل وضعیت شدند
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی نیز در این نشست خبری با بیان این که ۱۰ درصد از آزادگان خراسان رضوی پس از بازگشت به کشور فوت شده اند گفت: زنده نگه داشتن خاطرات و رشادتهای ایثارگران با قلم توانای خبرنگاران محقق خواهد شد و رسانه ها پیام رسان بازگشت پیروزمندانه آزادگان به کشور هستند.
صدیقه خدیوی افزود: برای اجرای قانون تبدیل وضعیت شغلی کارکنان ایثارگر دستگاه های اجرایی همچنان با مشکلاتی مواجه هستیم و ارتقا وضعیت شغلی ایثارگران در استان به کندی در حال انجام است.
وی ادامه داد: تاکنون در خراسان رضوی چهار هزار نفر از کارکنان ایثارگر استان تبدیل وضعیت شده اند و برخی دستگاه ها از جمله شهرداری مشهد البته با تاخیر در این بخش همکاری می کنند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی همچنین گفت: در خصوص تامین مسکن در شهرستانهای خراسان رضوی پیگیری برای تامین زمین ادامه دارد اما از آنجایی که مقرر شده بخشی از ظرفیت طرح ملی مسکن در اختیار خانوادههای شهدا و جانبازان قرار گیرد به نظر می رسد مساله مسکن ایثارگران به طور کامل با اجرای طرح مسکن ملی برطرف شود.
خدیوی به برپایی همایش وبیناری استاندار با فرمانداران خراسان رضوی و تجلیل از فرزندان آزادگان در روز ۲۶ مرداد اشاره کرد و افزود: نمایش شهری تصاویر آزادگان جانباز و با سابقه اسارت زیاد، تکریم آزادگان شاغل در اداره ها و دستگاههای دولتی و برپایی کنگره ملی آزادگان در حرم مطهر رضوی از مهمترین برنامه های سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی است.
بر اساس اعلام بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی سه هزار و ۲۴۴ رزمنده دفاع مقدس در زندانهای رژیم بعث عراق بین چند ماه تا ۱۰ سال اسیر بوده اند و همچنین ۱۵۱ نفر در دوران مبارزات انقلاب در زندانهای رژیم ستم شاهی تحمل حبس کرده اند.
۱۰ خانواده در خراسان رضوی نیز ۲ عضو شامل برادران یا پدر و پسر را به صورت همزمان در اسارت داشته اند.
نظر شما