به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «ویتنام پلاس»، برایان لی شون رونگ اقتصاددان ارشد بزرگترین گروه مالی در مالزی و گروه بانکی جنوب شرق آسیا، بر این باور است ویتنام می تواند پس از کره جنوبی، سنگاپور، تایوان و هنگ کنگ به یکی از بزرگترین قطب های اقتصادی در آسیا تبدیل شود.
برایان لی در سخنرانی روز سه شنبه خود در کنفرانس اقتصادی فوربس که در حال حاضر در ویتنام در حال برگزاری است، تصریح کرد، صنعت ویتنام که توسط شرکت های سرمایه گذاری خارجی هدایت می شود، با سرعت در حال توسعه است.
نگاهی به آمارها نشان می دهد، ویتنام در بازه زمانی ۱۰ سال گذشته بزرگترین گردش مالی را در میان کشورهای جنوب شرق آسیا تجربه کرده است.
بر اساس این گزارش، ویتنام در سالهای اخیر به یک کشور پیشرو در زمینه صنعت الکترونیک، تلفن، پوشاک و منسوجات تبدیل شده است و سهم بزرگی را در زمینه صادرات به خود اختصاص می دهد.
برایان لی گفت که این مساله نشان میدهد ویتنام موقعیت خود را در زنجیره ارزش جهانی ارتقاء داده است. وی تصریح کرد: میزان بهره وری کارگران در ویتنام سریعتر از اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا است.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: برای تبدیل شدن به قطب بزرگ آسیا، ویتنام باید زیرساخت ها، استاندارد جهانی و نیروی کار ماهر داشته باشد. از شرکتهای داخلی در زمینه بهبود جایگاه خود در زنجیره تامین جهانی حمایت کند و رشد مبتنی بر تحول دیجیتال داشته باشد.
بررسی آمارهای دو دهه اخیر نشان میدهد که ویتنام در جبهه اقتصادی، درحال رقم زدن یک پیروزی است. در یک دهه اخیر، ویتنام در میان کشورهای جنوب شرقی آسیا و بین کشورهای دنیا یکی از بیشترین رشدهای اقتصادی سالانه را داشته است.
بنظر می رسد پیش گرفتن سیاست خارجی چندجانبه گرایانه، منافع قابل توجهی برای ویتنام به ارمغان آورده است. در پرتو این سیاست، ویتنام به کشوری تبدیل شده است که روابط دوجانبه و چندجانبه خود را گسترش داده و منافع اقتصادی زیادی از ادغام در اقتصاد جهانی بدست آورده است.
نظر شما