۲۶ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۰۰
کد خبرنگار: 877
کد خبر: 84857326
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش تولید انجیر ارگانیک در خلخال/ راه‌اندازی واحدهای فراوری مطالبه کشاورزان منطقه است

اردبیل-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال از برداشت بیش از ۱۲۰ تن انجیر ارگانیک در باغات مناطق گرمسیری این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به ماندگاری کم این محصول وجود کارخانه های فراوری در این منطقه کاملا ضروری است.

محمد شادخاطر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط جوی و آب و هوایی بهار امسال و تاثیر گرمای بهار و تابستان سال جاری در رسیدن زودهنگام انجیر در باغ‌ات مناطق نیمه گرمسیری شهرستان، برداشت این محصول امسال زودتر از سال‌های قبل آغاز شده است.

وی گفت: با توجه به اختصاص بیش از ۳۰ هکتار از باغ‌های منطقه خورش‌رستم به کشت انجیر و بارور بودن ۲۴ هکتار از باغ‌های این میوه و همچنین میانگین عملکرد و برداشت پنج تن محصول در هر هکتار و با توجه شرایط آب و هوایی امسال منطقه امکان برداشت ۱۲۰ تن انجیر مرغوب از باغ‌های روستاهای نمهیل ،جعفرآباد و چنارلیق در بخش خورش‌رستم فراهم شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال افزود: با توجه به عدم استفاده باغداران از انواع کودها و سموم شیمیایی در تولید انواع میوه ، انجیر تولیدی این شهرستان ارگانیک بوده و همین امر موجب استقبال خریداران این میوه شده است.

وی گفت: انجیر ارگانیک تولید باغات میوه در بخش خورش‌رستم و در روستاهای چنارلق، زاویه جعفر آباد و نمهیل خلخال از لحاظ طعم و کیفیت با انجیر تولیدی استان قم، اصفهان‌ و شیراز برابری می‌کند و بازار خوبی در استان‌های آذربایجان‌شرقی ، آذربایجان غربی، زنجان، گیلان، البرز، قزوین و تهران پیدا کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال در عین حال گفت: به دلیل ماندگاری کم این محصول، وجود کارخانه‌های فرآوری این محصول از نیازهای اصلی این شهرستان است،

وی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت در برخی از اقلام بومی درختان میوه همچون انجیر در دستور کار بوده، گفت: شهرستان خلخال به علت کوهستانی بودن بیشتر مناطق برای کشت محصولات زراعی و کشاورزی مناسب نیست ، ولی در حوزه باغبانی یکی از شهرستان‌های مستعد استان است.

شادخاطر ایجاد واحدهای بزرگ بسته‌بندی برای کمک به کشاورزان را یکی از مطالبات کشاورزان منطقه عنوان کرد و گفت: با استقرار واحدهای بسته‌بندی و سردخانه‌ای بزرگ جهت فرآوری محصولات، ارزش افزوده محصولات افزایش یافته و به نفع کشاورزان خواهد بود.

به گفته کارشناسان تغذیه، میوه انجیر در درمان و بهبود یبوست ، سوء هاضمه ، سرفه ، برونشیت و آسم کاربرد داشته و مصرف این میوه پس از بهبودی از بیماری‌های مختلف به افزایش وزن بدن بیمار بهبود یافته نیز کمک می‌کند.

انجیر میوه‌ای است که هر ۲ حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است ، با وجود این که انجیر خشک در تمام طول سال در دسترس است اما خیلی‌ها معتقدند جای طعم خوش و منحصربفرد انجیر تازه را نمی‌گیرد.

منطقه نیمه گرمسیری بخش خورش رستم خلخال با برخورداری از باغ های انجیر ، انار،پسته، زیتون متنوع‌ترین منطقه برای تولید انواع میوه های خاص مناطق گرمسیری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha