دستگاه‌های اجرایی موظف به همکاری در حوزه زیست بوم فناوری هستند

گرگان - ایرنا - مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (وزارت عتف) گفت: دستگاه‌های اجرایی براساس بند ۱۸ قانون جهش تولید موظف هستند تا فضاهای فیزیکی خود را در اختیار زیست بوم فناوری همچون پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها، مراکز رشد و موارد مشابه قرار دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا امید رضایی‌فر چهارشنبه شب در رویداد بزرگ تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری دستگاه‌ها) در محل کارخانه نوآوری گلستان در گرگان اظهارداشت: ظرفیت‌های خوبی در قانون جهش تولید دانش‌بنیان وجود دارد که یکی از آنها همین بند ۱۸ و دیگری که در شرف تدوین آن هستیم، اعتبار مالیاتی است.

وی بیان کرد: بند مربوط به اعتبار مالیاتی به این معناست که همه موسسات و شرکت‌های تولیدی هر میزان اعتبار که برای بخش تحقیق و توسعه به عنوان سرمایه‌گذاری هزینه کنند، آن هزینه در سال‌های بعد در قالب اعتبار مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از حوزه فناوری پیش از این قانون تنها به صورت پرداخت تسهیلات بوده که باید این نوع رویکرد حمایتی تغییری کند.

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت عتف گفت: یک فناور از دیدگاه خود نیاز به این تسهیلات ندارد، بلکه بازار محصولات اوست که باید بازار امروز جامعه همچون کشورهای پیشرفته دنیا به سمت و سوی حوزه و محصولات فناورانه برود.

رضایی‌فر ادامه داد: البته در این معاونت که آبان ماه سال گذشته با هدف توجه به ساختار حوزه فناوری به عنوان جزو ارکان اصلی ماموریت‌های ابلاغی تاسیس شد، تفاهم‌نامه‌های خوبی با مجموعه‌های مختلف از جمله مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی به منظور تشکیل دهکده‌های فناوری، صنایع غذایی و کشاورزی امضا شد.

وی افزود: تفاهم‌نامه‌های دیگری با هدف رشد و توسعه فناوری و توجه به بازار محصولات فناوری با مراکز رشد در مجموعه‌های وزارتخانه‌های نفت و ارتباطات و فناوری اطلاعات و برخی صنایع تولیدی بزرگ همچون ایران‌خودرو و سایپا به امضا رسیده است.

وی تاکید کرد: باید مسیر متفاوتی نسبت به اتفاقاتی که در گذشته در حوزه فناوری و نوآوری داخلی تجربه شده برویم تا تفاوت‌های کارکردی و ساختاری ایجاد و احساس شود.

معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف با اشاره به این که یک پلتفرم جدی و بستر ارتباطی در قالب سازمان ایده‌ها و نیازها ایجاد شده، گفت: اکنون در حال انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با اداره ثبت اختراعات کشور هستیم تا این مسیر منتهی به ثبت مالکیت فکری شود.

رضایی‌فر یادآور شد: در این پلتفرم می‌توان نیازها و ایده‌های فناورانه ثبت شود که اتفاق خوبی است و این فرآیند با پایگاه استنادی جهان اسلام پیش می‌رود و کسانی که ایده‌های فناورانه خود را در این پلتفرم ثبت می‌کنند گواهی یکتا دریافت خواهند کرد.

وی به دو رخداد مهم در موضوعات مرتبط با حوزه فناوری اشاره و اضافه کرد: اولین اتفاق مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در کنار سکوی ملی بودن در حوزه‌های آموزشی، تربیتی و فرهنگی در حوزه‌های فناوری و نوآوری هم به عنوان سکوی ملی قرار گرفته است.

وی یادآور شد: اتفاق مهم دیگر در بند ه تبصره ۹ قانون بودجه گنجانده است که براساس آن همه دستگاه‌ها موظف هستند تا نیازهای پژوهشی خود را در این سامانه ثبت کنند.

رضایی‌فر افزود: در کنار این مسایل مطرح شده، تلاش داریم تا ارتباط و ترند جدیدی در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه را رقم بزنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha