به گزارش ایرنا به نقل از اعلام روز پنجشنبه خبرگزاری جمهور؛ علیزی افزود: هدف آقای کرزی این بود که او با در دست گرفتن قدرت، سپس رسماً قدرت را به طالبان تسلیم کرده و به آنان مشروعیت دهد.
وی خاطر نشان کرد: با این خواست حامد کرزی مخالفت کرده و مانع ورود او به ارگ شدم.
وی در پاسخ به سوالی که چرا از ورود حامد کرزی جلوگیری کرده، گفت که تجربه نشان داد که او در دوران حکومت خود استراتژی مشخصی نداشت و از کجا معلوم که او نیروهای باقیمانده در کابل را هم زنده به طالبان تسلیم نمیکرد.
دفتر حامد کرزی قبلا به این اظهارات آقای علیزی پاسخ داده و گفته که هیچ قصدی برای ورود به ارگ و تصاحب قدرت نداشته است.
با این حال علیزی حامد کرزی را متهم به دروغگویی کرد و بر این باور است که دروغ برای سیاسیون افغانستان به یک فرهنگ تبدیل شده است.
رییس ستاد ارتش پیشین افغانستان میگوید اشرف غنی، اعضای کابینهاش و بسیاری دیگر از سیاستمداران، باعث و بانی سقوط افغانستان شدند.
او افزود: آنان به صورت پنهانی با طالبان گفت وگو داشتند و شکی نیست که کابل به این گروه سپرده شد.
هیبتالله علیزی ابراز امیدواری کرد که روزی این مقامات اعتراف کنند که در دبی، دوحه و نقاط مختلف برای طالبان هم کمپین کردند و هم با آنان ملاقات پنهانی داشتند.
این مقام نظامی پیشین افغانستان پیشتر هم با رد ادعای اشرف غنی در باره فروپاشی ارتش قبل از فرار او از کابل گفت که خروج غنی باعث گسست نظام و خلاء قدرت در کشور شد.
او بازگشت طالبان را نتیجه معامله ننگین و شرمآور سیاسیون فاسد، به ویژه اشرف غنی دانسته و گفته است که اگر اشرف غنی فرار نمیکرد، نیروهای امنیتی نمیگذاشتند در کابل جنگ شود.
رییس ستاد ارتش پیشین افغانستان پیشتر نیز به افغانستان اینترنشنال گفته بود که رئیس جمهور غنی و شورای امنیت ملی در کار او دخالت میکردند.
او اشرف غنی را بانی سقوط افغانستان دانست و گفت شورای امنیت نیز حتی فرمانده یک ولسوالی را انتخاب میکرد.
آقای علیزی که در حکومت پشین در پلیس، امنیت ملی و ارتش کار کرده میگوید پس از سقوط کابل تصمیم قطعی داشت تا به پنجشیر برود و با احمد مسعود نیز هماهنگ کرده بود، اما میدان هوایی کابل در محاصره بود و نتوانست.
او گفت در ماه آگوست ۲۰۲۱ با فرماندهان پنجشیر، کسانی که دوشادوش با آنها کار کرده بود هم صحبت کرده بود تا به آنان ملحق شود که ممکن نشد.
این مقام نظامی سابق افغانستان که حالا در خارج از این کشور بسر میبرد تاکید کرد که از کشور فرار نکرده و روزی به افغانستان بازخواهد گشت.
علیزی میگوید با بسیاری از نظامیان پیشین که به کشورهای دیگر رفتهاند در تماس است.
این نظامی پیشین افغانستان درباره مبارزه جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود گفت که برخوردی که طالبان با شهروندان افغانستان دارد، به منافع ملی افغانستان صدمه میزند.
او خطاب به طالبان تاکید کرد که مشکلات کنونی باید از طریق گفت وگو و مذاکره حل شود.
بسیاری از کارشناسان سیاسی اکنون معتقدند که آمریکا در ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ با خروج از افغانستان پس از ۲۱ سال اشغال این کشور زمینه را برای ناآرامی و بازگشت طالبان فراهم کرد.
نظر شما