علیرضا فاتحینژاد روز جمع در گفتوگو اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از اعلام رسمی ابطال انتخابات شورای شهر قرچک، نامزدهای انتخابات شکایتی در دیوان عدالت تنظیم کردند که نتیجه این شکایت منجر به صدور رأی بدوی و تجدید نظر مبنی بر رد ابطال انتخابات شورای شهر شد.
وی اظهار داشت: رأی بدوی در مهرماه سال گذشته ابلاغ شده و قابلیت تجدید نظرخواهی بود.
وی تصریح کرد: در متن رأی نهایی اعلام شده از سوی دیوان عدالت اداری که اسفندماه سال گذشته به مجموعه فرمانداری ابلاغ گردید، صراحتا به اجرای مراسم تحلیف اشاره نشده بود و اگر رأی با برگزاری این مراسم اجرا میشد، مجموعه هیأت نظارت و حتی نفر دهم به بعد هم میتوانستند به فرمانداری معترض شوند که علت اجرای مراسم تحلیف چه بوده است.
فاتحینژاد تأکید کرد: در رأی شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری صراحتا به موضوع برگزاری تحلیف اشاره نشده و فقط اظهار شده بود که ابطال کل انتخابات معنایی ندارد و باید با متخلفین برخورد شود و در استعلام صورت گرفته، این موضوع پیگیری شد که چه افرادی تخلف کردند.
فرماندار قرچک تصریح کرد: در استعلام صورت گرفته از شعبه ۶ دیوان عدالت اداری و مکاتبه صورت گرفته با شعبه ۴۵ دیوان، موضوع بررسی و رفع ابهام گردید و این شعبه به صورت مکتوب اعلام کرد که بر اساس بالاترین رأی مأخوذه در انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر قرچک، مراسم تحلیف اعضای شورای اسلامی برگزار شود.
وی گفت: در شمارش اولیه آراء و بازشماری ۵۰ درصد صورت گرفته از صندوقهای رأی، هیچ اختلافی به وجود نیامد از این رو بر اساس بالاترین رأی مأخوذه و اعلام شده، رأی دیوان عدالت اداری در اجرای تحلیف انجام میشود.
فاتحینژاد افزود: ۸ نفر از نفرات منتخب مردم شکایت خود را به دیوان عدالت اداری تسلیم کرده و نفر نهم شکایتی انجام نداده بود که بر اساس این رأی، مراسم تحلیف علاوه بر آن هشت نفر، برای نفر نهم نیز انجام میشود.
وی تصریح کرد: در ایام گذشته بیاخلاقیهایی از سوی برخی از افراد صورت گرفت و فرمانداری قرچک را متهم کردند که قصد اجرای حکم دیوان عدالت را ندارند در حالی که همه ما تابع قانون و رأی دیوان عدالت اداری به عنوان سند رسمی جمهوری اسلامی بوده و اگر این تأخیر در اجرای حکم صورت گرفته فقط به خاطر رفع ابهام بوده است.
نماینده دولت در شهرستان قرچک تصریح کرد: برخی از رسانههای نیز نکات نادرستی مبنی بر لزوم اجرای حکم از مهرماه سال گذشته منتشر کردند در صورتی که حکم مهرماه اولیه و قابل تجدید نظرخواهی بود و در حکم اسفندماه سال گذشته نیز به صراحت به اجرای مراسم تحلیف اشارهای نشده بود.
وی تأکید کرد: حکم نهایی دیوان عدالت اداری مبنی بر اجرای مراسم تحلیف ۲۴ مردادماه به فرمانداری ابلاغ شده که با انجام مقدمات کار، در هفته پیش رو این مراسم در شهرستان قرچک اجرا میشود.
به گزارش ایرنا، ۲۵ مرداد ماه سال گذشته بود که فرماندار وقت قرچک، خبر از ابطال انتخابات ششمین دوره شورای شهر قرچک داد، خبری که موجی از اعتراض داوطلبان ، مردم و هواداران آنان را در پی داشت.
بهمن خطیبی فرماندار اسبق قرچک روز دوشنبه ۲۵ مرداد سال ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاهای کشور پس از بررسی مدارک و مستندات دستگاههای نظارتی، امنیتی و قضایی شهرستان، ابطال انتخابات در شهر قرچک را اعلام کرد که آگهی آن منتشر شده است.
وی گفت: بر این اساس و پیرو آگهی قبلی به اطلاع اهالی حوزه انتخابیه شهر قرچک تابع شهرستان قرچک میرساند که صحت برگزاری انتخابات بر اساس ماده ۵۸ قانون انتخابات مورد تأئید هیأت نظارت قرار نگرفت و باطل شد.
فرماندار قرچک افزود: بر اساس این آگهی، تاریخ برگزاری انتخابات میاندورهای پس از ابلاغ وزارت کشور به این فرمانداری به اطلاع عمومی خواهد رسید.
وی افزود: بر اساس قانون، تأئید صحت و یا ابطال انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی است که این مهم بر اساس تصمیمات قانونی صورت گرفته است.
از همان ابتدای اعلام ابطال انتخابات شورای شهر قرچک، افرادی که در ابتدا نامشان به عنوان اعضای اصلی شورای ۹ نفره قرچک اعلام شده بود، در دیوان عدالت اداری، شکوائیهای را صادر کردند که پس از گذشت چند ماه، رأی این دیوان مبنی بر نقض ابطال انتخابات شورای شهر قرچک صادر شد.
پس از قطعیت ابطال انتخابات شورای شهر قرچک، اول مهرماه سال گذشته احمد وحیدی وزیر کشور، با صدور حکمی، "محسن خرمی شریف" را به سمت شهردار قرچک، منصوب کرد.
قرچک با ۲۷۰ هزار نفر جمیعت در ۳۰ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
شورای اسلامی شهرقرچک ۹ عضو دارد.
نظر شما