۲۸ مرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۲۳
کد خبرنگار: 3145
کد خبر: 84859067
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امام جمعه ساوه: صنعت دفاعی نماد مدیریت جهادی در کشور است

ساوه - ایرنا - امام جمعه ساوه گفت: دستاوردهای صنعت دفاعی جمهوری اسلامی نماد فاخری از ایمان، خود باوری، مدیریت جهادی و ابزاری برای حراست از استقلال ،تمامیت ارضی و امنیت ملی است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام جعفر رحیمی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه ساوه، افزود: ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ یادآور کودتای ننگین و سیاهی است که شیرینی نهضت ملی شدن نفت را در کام ملت ایران تلخ کرد.

وی ادامه داد: غرور و تکبر مصدق، استبدادگری، مماشات با عوامل نفوذ بیگانه، بروز اختلافات، اعتماد به آمریکا، غفلت از مبانی دینی و طرد نیروهای اسلامی از دلایل اصلی کودتای آمریکا و انگلیس در ۲۸ مرداد بود و باعث شد دوباره شاه به اریکه قدرت بنشیند.

وی به روز صنعت دفاعی اشاره کرد و گفت: صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران نماد فاخری است از ایمان ،خود باوری،تکلیف مداری و مدیریت جهادی که در پرتو علم و درایت و عزم و اراده مستحکم مدیران، هوش و ابتکار و عمل دانشمندان، متخصصان و دلباختگان مومن و متعهد به ولایت در پرتو هدایت هوشمندانه امام و رهبری و پشتیبانی ملتی عظیم به مهمترین ابزار در حصول به بازدارندگی موثر و ستون استوار حفظ و حراست از استقلال، تمامیت ارضی و امنیت ملی مبدل گردید.

امام جمعه ساوه با اشاره به به فرارسیدن روز مساجد عنوان کرد: بعد از چهار دهه تلاش و مجاهدت در عرصه های اقتصادی، سیاسی، نظامی و فرهنگی، فکر و کلام رسا و راسخ امام راحل به گوش می رسد که «مسجد محلی است که از آن باید امور اداره شود» در تمام این سال‌ها فعالیت‌های شایان توجهی در بسیاری از نهادها و سازمانهای متولی در حوزه مسجد صورت گرفته، اما دانش تخصصی مدیریت مسجد و تدوین نظریات و تجربیات مرتبط با آن، در این دوره امری مغفول و فراموش شده بود.

حجت‌الاسلام رحیمی بیان کرد: مسجد به عنوان اجتماعی ترین نهاد دینی، دارای کارکردهای متنوع عبادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و اگر کیفیت شایسته  خود را بیابد، هزینه های مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه، مردم و مسئولان برداشته خواهد شد.

وی اظهار داشت: مدیریت مسجد به عنوان یک نهاد مقدس، یک مدیریت ویژه و استثنایی است زیرا مسجد یک نهاد مردمی بوده و تمام شئونات آن اعم از ساخت، حفظ، نگهداری و رونق بخشی بر عهده مردم قرار دارد.

خطیب جمعه ساوه ادامه داد: آباد کنندگان مساجد بایستی کسانی باشند که نماز را با حدود و مقررات آن به پا دارند چراکه نماز رمز ارتباط انسان با خدای خویش و همان بزرگترین عامل تربیت انسان است، علاوه بر این، فلسفه اصلی بنای مسجد جهت عبادت و پرستش خداوند سبحان است، بانی مسجد نه تنها باید پیوند خود را با خدای خویش محکم کند، بلکه بایستی در فکر مستحقان و مستمندان نیز باشد و پیوند خود را با آنها نیز محکم سازد و زکات را در جایی که واجب است، بپردازد.

وی تصریح کرد: یکی از کارکردهای مسجد در صدر اسلام ارائه آموزش‌های لازم به مسلمانان بود، تا آغاز قرن چهارم غالباً مساجد در غیر اوقات نماز، حکم مدارس را داشت و بعدها مراکز آموزشی صورت خاصی به خود گرفت و بسیاری از بزرگان علم و دانش، دانش آموختگان حلقه تدریس هایی هستند که در مساجد برگزار می شد.

حجت‌الاسلام رحیمی بیان کرد: یکی از برنامه های پیامبر(ص) در مسجد رسیدگی به امور قضایی بود، مسجد در آن روزگار  یک دادگستری به تمام معنا بود که عموم کارهای دادخواهی در آن جا صورت می پذیرفت.

وی افزود: مساجد در زمان پیامبر(ص) سهم به سزایی در ایجاد عدالت اجتماعی و شکسته شدن نظام‌های طبقاتی و اخلاق اشرافی گری بود در کنار کارکرد دین، وسیع ترین کارکرد مساجد در صدر اسلام کارکرد سیاسی آنها بود به طوری که مسجد به طور رسمی یک نهاد سیاسی در جامعه به شمار می‌رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha