به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه پس از گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود، آنچه را که «حمله وحشیانه» به اوکراین خواند محکوم کرد و با اشاره به پیامدهای اقتصادی این درگیری برای اروپا، مردم فرانسه را به «پذیرش پرداخت بهای آزادی» فراخواند.
مکرون در سخنانی در هفتادوهشتمین سالگرد آزادی منطقهای در «وار» (Var) در سال ۱۹۴۴ و در پایان جنگ جهانی دوم گفت: مردم ما نیازمند روحیه هستند تا در برابر بلاتکلیفیها و ناملایمت ها مقاومت کنند و بهای آزادی و ارزش هایمان را بپذیرند.
مکرون افزود: از زمان حمله وحشیانه ولادیمیر پوتین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) جنگ به چند ساعتی مرزهای ما در خاک اروپا بازگشت.
این اظهارات در حالی مطرح شد که مکرون در همان روز با همتای روس خود تلفنی گفتوگو کرد. هر دو طرف موافق اعزام گروهی از کارشناسان بینالمللی «در اسرع وقت» به نیروگاه هستهای اوکراین در زاپوریژیا، تحت کنترل روسیه بودند که با هدف قرار گرفتن بمباران های مکرر نگرانی ها در مورد تکرار فاجعه چرنوبیل را افزایش داده است.
رئیس جمهوری فرانسه با ستایش آنچه «مقاونت قهرمانانه» ملت اوکراین خواند، گفت: روح انتقامجویی، نقض آشکار حاکمیت کشورها، تحقیر غیرقابل تحمل ملتها و اراده امپریالیستی قدیمی، دوباره از گذشته ظهور کرده است تا خود را به زندگی روزمره اروپا، همسایگان و دوستان ما تحمیل کنند.
رئیس جمهوری فرانسه پس از مراسم نیز در جمع خبرنگاران گفت: ما باید برای حاکمیت انرژی خود تلاش و از فرانسویها و شرکتهایمان در مواجهه با این جنگ حمایت کنیم.
مکرون پیشتر نیز در مصاحبه ای در ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) با اشاره به کمبود انرژی و افزایش بهای آن به عنوان یکی از پیامدهای جنگ اوکراین، گفته بود فرانسویان باید خود را برای زمستانی سخت آماده کنند.
پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی اش همچنان ادامه دارد.
اتحادیه اروپا تاکنون ۶ بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. این تحریمها تا کنون با افزایش بهای سوخت به افزایش تورم در این کشورها منجر شده است. همچنان که اروپا را به شدت در مورد تامین انرژی در فصل سرد پیش رو نگران کرده است.
نظر شما