به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این توافق مناقشه برانگیز، به مناسبات مونته نگرو با کلیسای مقتدر ارتدوکس صربستان سامان می داد.
پس از فروپاشی کابینه «زدراوکو کریوکاپیچ» نخست وزیر مونته نگرو که از حمایت کلیسای ارتدوکس صربستان برخوردار بود، این دومین رای عدم اعتماد پارلمان در سال جاری به کابینه مونته نگرو بود.
آبازوویچ در پایان جلسه رای گیری پارلمان گفت: من به همه کارهایی که ظرف ۱۰۰ روز انجام داده ایم، افتخار می کنم.
وی افزود: از ما به عنوان دولتی که کوتاهترین مدت زمامداری را گذراند اما سخت ترین تصمیم ها را اتخاذ کرد، یاد خواهد شد.
«میلو دجوکانوویچ» رئیس جمهوری مونته نگرو اکنون باید نخست وزیر جدید را برای تشکیل دولت بعدی معرفی کند. همچنین احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام وجود دارد.
مسائل سیاسی در کشور مونته نگرو به واسطه اختلاف بین کسانی که خود را مونته نگرویی می دانند و صرب های طرفدار روسیه که مخالف استقلال مونته نگرو از اتحادیه سابق با صربستان هستند، نمود یافته است.
طرح عدم اعتماد که از سوی حزب دموکراتیک سوسیالیست های رئیس جمهوری و برخی احزاب ائتلاف حاکم پیشنهاد شد، حمایت ۵۰ نفر از ۸۱ نماینده پارلمان را به دست آورد.
آبازوویچ توافق با کلیسا را در ماه جاری به رغم انتقاد گروه های مدافع حقوق بشر و احزاب سیاسی طرفدار غرب که می گویند به کلیسا اختیارات زیادی در مقایسه با جوامع مذهبی دیگر می دهد، امضا کرد.
وی تاکید داشت که این توافق به مشکلات داخلی دیرینه پایان می دهد و به از میان برداشتن اختلاف ها بین احزاب طرفدار اتحادیه اروپا و کسانی که از روابط قوی تر با صربستان و روسیه طرفداری می کنند، کمک می کند.
آبازوویچ گفت که گروه های جنایتکار حامی برخی احزاب سیاسی با هدف جلوگیری از کارزار ضد اختلاس دولت، پشت این طرح عدم اعتماد بوده اند.
وی پس از رای گیری پارلمان گفت: این کشور یا با جنایتکاران یا توسط شهروندان اداره خواهد شد و من متاسفم که جرایم سازمان یافته در مونته نگرو همچنان از قدرت خود برای تنظیم روابط سیاسی استفاده می کند.
نظر شما