به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به عنوان نهادی فرابخشی به ریاست رییسجمهور مرجع تصمیمگیری در مورد مهمترین اولویتها و برنامههای پژوهش و فناوری کشور است.
این شورا به عنوان نهاد فرابخشی سیاستگذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور بر اساس ماده ۹۹ قانون برنامه سوم توسعه و مواد سه و چهار قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد ۱۳۸۳) تاسیس و با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاستگذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد و وظیفه اولویتبندی و انتخاب طرحهای اجرایی بلندمدت سرمایهگذاری کلان در بخشهای آموزشی و پژوهشی و فناوری، بررسی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز در حوزههای علوم، تحقیقات و فناوری را بر عهده دارد.
در این شورا هفت وزیر، رؤسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان علوم، نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر و نمایندگان رؤسای دانشگاهها، انجمنهای علمی و تعدادی از صاحب نظران بخشهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و انجام وظایف دبیرخانهای این شورا طبق قانون به عهده معاونت پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
بیست و هشتمین جلسه شورای عالی عتف، ۱۲ مرداد با حضور سید ابراهیم رئیسی، برگزار و کلیات طرح تاسیس شبکه ملی آزمایشگاهی و طرح محققان پسادکتری تصویب شد.
بر اساس خبر رسیده از دبیرخانه شورای عالی عتف، کارگروه تدوین آیین نامه تاسیس شبکه آزمایشگاهی ایران در دبیرخانه این شورا تشکیل جلسه داد. این جلسه با هدف تأسیس شبکه آزمایشگاهی، برنامهریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی آزمایشگاهها، ایجاد آزمایشگاه های تخصصی و اولویت دار به منظور طراحی سازوکار انگیزشی، جذب، حفظ، ارتقا، بهکارگیری و پشتیبانی از آنها در راستای افزایش بهرهوری زیرساختهای آزمایشگاهی کشور، تسهیل دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی و مدیریت تأمین نیازهای راهبردی کشور به خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی برگزار شد.
در همین راستا به موضوعاتی؛ چون نحوه حضور، نحوه خروج و اختتام و مالکیت دادههای موجود پرداخته و در ۶ بند بر سر آنها توافق شد.
همچنین در این اساسنامه به موضوعاتی همچون هدف، وظایف، شکل حقوقی، ارکان، ترکیب و وظایف هیأت امنا، ترکیب، وظایف، ریاست، دبیرخانه، نحوه تامین بودجه، نحوه اداره، محل تشکیل شورای شبکه آزمایشگاهی پرداخته شد و در ۱۴ ماده به اجماع رسید.
اساسنامه پس از طرح و نهایی شدن در کمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف در جلسه شهریور کمیسیون دائمی به تصویب خواهد رسید.
این جلسه با حضور نمایندگان معاونت علمی و فناوری رییس جمهور؛ وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ علوم، تحقیقات و فناوری؛ جهاد دانشگاهی؛ دانشگاه آزاد اسلامی؛ و جهاد کشاورزی برگزار شد.
تشکیل کارگروه تدوین آییننامه اجرایی برگزاری دورههای پسادکترا
کارگروه تدوین آیین نامه اجرایی برگزاری دورههای پسا دکترا در دبیرخانه شورای عالی عتف تشکیل جلسه داد. این جلسه با هدف اجرای آییننامه ارتقای توان پژوهشی و فناوری دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز پژوهشی و فناوری، واحدهای تحقیق و توسعه، شرکت های دانش بنیان و مراکز صنعتی و توسعه پژوهش های بنیادی و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی مقطع دکتری و افزایش میزان پاسخگویی به نیازهای کشور برگزار شد.
در این آیین نامه به تعریف مواردی همچون واحد استاد میزبان پسادکتری، پژوهشگر و دوره های پسادکتری، نحوه پرداخت حقوق پرداخته شده است.
آیین نامه مذکور در ۱۳ ماده و ۱۷ تبصره مورد توافق قرار گرفت و پس از طرح و نهایی شدن در کمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف در جلسه شهریور کمیسیون دائمی به تصویب خواهد رسید.
این جلسه با حضور نمایندگان وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاه آزاد اسلامی و صندوق پژوهشگران و فناوران در محل دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
نظر شما