مولف این کتاب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ادبیات کودک و نوجوان رویکردی جدید نسبت به ادبیات بزرگسال است که در دهه های اخیر بسیاری از نویسندگان و شاعران به آن پرداخته اند، آنها معتقدند کودکان به عنوان قشر بنیادی و مهم جامعه نقشی حیاتی در سرنوشت جوامع ایفا می کنند.
«مهناز مرادی» با اشاره به اینکه بسیاری از ادیبان، این نوع ادبیات را ابزاری برای آماده ساختن کودکان و اجتماعی کردن آنها برای بر عهده گرفتن نقش های اجتماعی در آینده می دانند و بر این اعتقادند که آگاه سازی و تربیت درست کودکان ضامن پیشرفت کشورها خواهد بود افزود: اگر افراد فکر می کنند ورود به عرصه ادبیات کودک کاری راحت و برای نام آوری و کسب اعتبار در این عرصه گام می گذارند، در مسیری اشتباه به سر می برند.
وی شعر را به دلیل آهنگین بودن و ایجاد لذت شنیداری برای خردسالان و کودکان، دارای جذابیت دانست و توضیح داد: ادبیاتی شایسته کودک است که ذهن او را شکوفا کند و حس فداکاری و از خودگذشتگی و نه نگاه انتقادی را در کودک نهادینه سازد، نویسنده کودک باید در استفاده از کلمات دقت کافی را بکار گیرد تا گنجینه لغوی کودک غنی شود چه بسا موفقیت آینده جامعه در دستان کوچک آنان است.
این شاعر کرمانشاهی با اشاره به اینکه کودکان حوصله زیاد خواندن و زیاد شنیدن را ندارند و کشش دریافت آن را هم ندارند، گفت: اگر نویسنده شعر کودک سعی کند از حواشی در نگارش کم کند، اضافهها و حاشیهها را نگوید و مختصر و مفید کار کند قطعا نتیجه ای مفید خواهد گرفت.
مرادی در پایان گفت: امید است افرادی که در حوزه ادبیات کودک کار می کنند بیش از هر چیزی توجه داشته باشند که شرط مولف بودن در این زمینه، روانشناسی و روانشناختی کودک و شناخت و ارتباط با دنیای کودکانه است.
مهناز مرادی نویسنده و شاعر اسلام آباد غربی مولف سه جلد کتاب به زبان کُردی است که ۲ جلد آن در زمینه ادبیات کودک با نامهای «ئاێم وەفری»، «واران» و کتاب شعر بزرگسالی بنام «پەنجەێ و» را در کارنامه خود دارد.
نظر شما