به گزارش ایرنا، کیومرث حبیبی روز دوشنبه در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی سنندج اظهار داشت: خدمات شهری باید در کل شهر توزیع شود و کسانی که در مناطق و حاشیه شهر زندگی می کنند هم مانند سایر شهروندان حق و حقوقی دارند که باید ادا شود.
وی با اشاره به بازنگری طرح جامع شهر سنندج، افزود: یک سال از عمر طرح تفصیلی شهر باقیمانده است، بازنگری این طرح باید به تحولات امروز پاسخ دهد، ضمن اینکه در بازنگری طرح تفصیلی باید به صورت علمی و آکادمی تحولات آینده پیش بینی و دغدغههای مردم در آن پیاده سازی شود.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان در ادامه یادآور شد: بر اساس رایزنیهای صورت گرفته با مرکز، قیر مازاد در استانهای دیگر به استان کردستان تعلق می گیرد، و سقز و سنندج به صورت ویژه در این خصوص دیده خواهد شد.
شورا و شهرداری سنندج بزرگترین نماد عمرانی کردستان هستند
وی اظهار داشت: شورا و شهرداری سنندج بزرگترین نماد عمرانی و ویترین خدمات نظام در کردستان هستند و از این رو باید تمام توان خود را برای توسعه همه جانبه مرکز استان بکار گیرند.
حبیبی افزود: فارغ از تفکرات سیاسی خود را موظف به همکاری با شوراها می دانیم چرا که معتقدیم شوراها به عنوان نماینده و منتخب مردم پل ارتباطی بین جامعه و دولت به شمار می روند.
وی رونق سرمایه گذاری را از اولویت ها و نیازهای مهم اعلام کرد و گفت: در حوزه سرمایه گذاری تفکر عمدی که ضد سرمایه گذاری باشد وجود ندارد و تنها مشکل در این حوزه بروکراسی های سفت و سخت اداری و عدم آشنایی به قوانین است.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان بر برون سپاری و الکترونیکی کردن کارها در بدنه شهرداری با هدف تسهیل در خدمت رسانی به مردم و به حداقل رساندن مراجعات فیزیکی تاکید کرد و افزود: اجرای شهرداری الکترونیک در این دوره به عنوان کاری ماندگار در فعالیت شورا و شهرداری باید کلید بخورد.
وی تاکید کرد: اگر پارک و فضایی در شهر طراحی می کنید باید توجیه پذیری اقتصادی داشته باشد، خیلی از فضاها و پارکهایی که در سطح شهر وجود دارد، خیلی خوب طراحی شده اما توجیه اقتصادی ندارد به این موضوع باید به صورت کاربردی توجه شود.
شهرداری سنندج ۲۱ هکتار خالص مسکونی از راه و شهرسازی طلب دارد
شهردار سنندج نیز در این دیدار گفت: شهرداری سنندج ۲۱ هکتار خالص مسکونی از راه و شهرسازی طلب دارد که در صورت بازپس گیری آن انقلاب عظیمی در شهرداری صورت می گیرد.
سید انور رشیدی با بیان اینکه این ۲۱ هکتار اراضی که تقریبا ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریالی دارد پشتوانه مالی شهرداری و حق شهر و شهروندان سنندجی است، افزود: این موضوع را در سفر وزیر مطرح و دستور لازم را گرفتیم در صورت تمکین راه و شهرسازی اتفاقات خوبی در شهرداری می افتد.
وی اظهار داشت: پیاده راه محوری از اولویتهای مهم شهرداری سنندج است که کار مطالعاتی پیاده راه در مرکز شهر شروع شده و دستورات لازم برای بررسی ابعاد مختلف این طرح به سازمانهای مختلف داده شده است.
شهردار سنندج اضافه کرد: مسائل عمران شهری را با دیدگاه عدالت اجتماعی در کل شهر دنبال می کنیم دیدگاه ما در این خصوص مناطق کم برخوردار و توسعه عادلانه خدمات عمرانی و رفاهی در سطح شهر است.
وی به تلاش برای تبدیل کردن سنندج به عنوان شهر جذاب در برنامه پنج ساله به عنوان برنامه ارزشمند معاون امور عمرانی استاندار کردستان اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق این برنامه هر آنچه در توان داشته باشیم دریغ نخواهیم کرد.
رشیدی با بیان اینکه به بافت فرسوده و تاریخی کمتر توجه شده است و این حوزه مغفول مانده است، افزود: خانه های متروکه میراثی به معضلی برای شهرداری تبدیل شده است.
وی یادآور شد: املاک تاریخی در بافتهای ناکارآمد ثبت میراث شده و امکان دادن مجوز برای ساخت و ساز در آنها وجود ندارد.
طرح های کلان شهری پیوست اقتصادی و اجتماعی داشته باشد
رییس شورای اسلامی شهر سنندج نیز با بیان اینکه طرحهای کلانی که در سطح شهر اجرا می شود، باید داری پیوست اقتصادی و اجتماعی باشد، گفت: امروز شهر سنندج از مرکز صرف یک استان خارج و جنبه بین المللی پیدا کرده و به عنوان پایتخت کتاب، شهر جهانی نوروز و شهر جهانی موسیقی شناخته شده است.
فرهاد میمنت آبادی افزود: رفع مسائل و مشکلات سطح شهر نیاز به برنامه راهبردی و تامین اعتبار دارد و معاونت امور عمرانی استاندار کردستان می تواند در این حوزه نقش آفرینی جدی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه شهر سنندج به عنوان شهری جهانی باید از بهترین امکانات و زیرساختها بهرهمند باشد، اظهار داشت: تدابیر لازم برای تامین اعتبار در حوزه رفع مشکلات ترافیکی به عنوان یکی از مطالبات جدی شهروندان اندیشیده شود.
رییس شورای اسلامی شهر سنندج بر توسعه هرچه بیشتر امکانات فرهنگی در شهر سنندج گریزی زد و گفت: در حالی شهر سنندج بیش از ۱۰ هزار نفر هنرمند صاحب عنوان دارد و تاریخ آن سرشار از هنرمندان شاخص است حتی یک فرهنگ سرای آبرومند ندارد.
وی افزود: وضعیت شهرداری به لحاظ منابع مالی خوب نیست و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری برای خروج از این وضعیت ضروری است.
میمنت آبادی با بیان اینکه شهرداری که از شورای شهر گذشته تحویل و به شهردار فعلی تحویل دادیم بالای ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی و بیش از پنج تا ۶ ماه حقوق پرسنل آن عقب افتاده بود، افزود: این وضعیت با تلاش تیم مدیریتی فعلی شهرداری رفع و حقوق پرسنل الان به روز است.
وی به ضرورت توجه به سرمایه گذاری در راستای توسعه همه جانبه شهر سنندج اشاره کرد و گفت: فرار سرمایه گذار از دیگر نکاتی است که باید با رفع موانع و بروکراسی های اداری باید اقدامات لازم صورت بگیرد.
رییس شورای شهر سنندج با تاکید بر تجدید نظر در طرح های تفصیلی در سطح شهر اضافه کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح شهر از دیگر مشکلاتی است که رفع آن نیاز به همراهی همه بخش ها دارد.
وی خواستار تشکیل و فعال کردن شورای آب در شهر سنندج شد و گفت: از سیاست های آبی کشور انتقادی نداریم، ولی به عنوان تامین کننده آب نباید چنین شرایطی را در حوزه آب داشته باشیم.
شهر سنندج مرکز استان کردستان با ۵۰۰ هزار نفر جمعیت با سه ناحیه شهرداری اداره می شود.
نظر شما